Dumel89 97 Napisano 10 Września 2022 Zwazone na mokro 1155g. Czyli po wysuszeniu bedzie jakies 220g? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 10 Września 2022 @Dumel89 odnośnie suszenia, nie dawaj wiatraka na kwiaty 50-60 procent wilgotności i git z 12 dni będą suche. Jak łodyga strzeli gotowe 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 10 Września 2022 Musze suszyc w ten sposob bo inaczej sie nie zmieszcza. Mieszajacy mam wylaczyc calkowicie? Teraz jest wlaczony na wolne obroty i jest skierowany kompletnie w dol. Temperatura 22.5 stopnia 60% wilgotnosci. Wilgotnosc pewnie spadnie troche bo wczesniej byl wlaczony nawilzacz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 10 Września 2022 @Dumel89 jest dobrze. Może sobie chodzić. Wilgoc też dobra. Czym dłużej się suszy tym lepiej.. Ja swoje suszyłem 11dni ale mogłem troszkę przeciągnąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Września 2022 Staraj się mieć wilgotnosc na 55% mieszanacy daj ale skierowany centralnie w podłogę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 10 Września 2022 @Brazil Munster teraz jest 60%, jak pisalem wczesniej troche spadnie jeszcze takze bedzie git 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 10 Września 2022 @Dumel89 ja ci mowie z mowie z mojego doświadczenia miałem koło 22st i 60 a nawet momentami więcej wilgotności 🙂 mieszkam w UK i ciężko mi zbic to.. Przez flo miałem 60 i wszystko grało git 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 10 Września 2022 @TROUBLEMAKER tez mieszkam w UK 🙂 planuje kupic osuszacz bo zima nadchodzi wiec wiadomo jak bedzie 😅 teraz patrze pogode na noc i pokazuje 97% wilgotnosci 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 10 Września 2022 @Dumel89 domy z papieru to się odczuwa.. 😂Ja mam jakiś zwykły z Gumtree za 20£ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 10 Września 2022 Piekny przykład jak leżakować zioło 😎 tak jak panowie pisza 60% i 20* mieszacz niepotrzebny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 15 Września 2022 Witam wszystkich. Mam pytanie poniewaz cos mi nie daje spokoju. Jestem podczas suszenia i jestem zaniepokojony. Palenie dziwnie pachnie, jakby sianem. Czytalem troche w necie i w wiekszosci bylo to przez szybkie wysuszenie. Rowniez nie wydaje sie takie zywiczne jak przewaznie powinno byc. Suszenie przebiega tak: temperatura wacha sie 20-21 stopni wilgotnosc na poczatku suszenia 60%-63% w ostatnich dniach 55%-58%. Robie cos zle czy po prostu mam urojenia? Jezeli chodzi o moc to jest ale bardziej mi zalezy na smaku i zapachu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 15 Września 2022 Smak wyklaruje się tak naprawdę po curringu. daj jej wyschnąć dasz do słoika i każdego dbaj będzie zapach o niebo lepszy 🙂 przy suszeniu tak jest, ze podbija zapachem siana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Września 2022 @Dumel89 ja mialem teraz schizy ze mi plesnieje 😄 rozdzieralem niektore wieksze topy w panice czy tam czegos nie ma splesnialego 😛 tez byl taki dziwny zapach lekko sianowaty i taki stęchly.. w kierunku szmaty do podlogi.. przy czym zapach z wierzchu byl normalny.. owocowy cytrusowy.. ale jak sie zaciagnac tak fest z topa.. to dziwne tam rzeczy czuc jak schnie 😄 po sloikowaniu wraca wszystko do normy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 17 Września 2022 Witam wszystkich!!! Pora na podsumowanie. Po suszeniu wyszlo 287g. W miedzyczasie bylo srogo palone (popcorn kiedy jeszcze roslo i malutkie galazki z suszenia). Moge smialo powoedziec ze wypalone bylo kolo uncji. Nie po to sadzilem zeby sie na to patrzec 😂 Jak na pierwszy raz uwazam to za dobry wynik. Nie obylo sie od bledow i problemow. Z rzeczy ktore bym zrobil inaczej. 1. Wiecej podlal na poczatku. Jak widzieliscie na poczatku zle podlalem rosliny i doprowadzilem do wysuszenia. 2. Bardzo balem sie karmienia przez co dawalem bardzo male dawki. Moglbym dorzucic wiecej i wczesniej papu. No i wstrzasanie odzywek 🙂 3. Wycinanie. Po tym co pokazal @Zielone krainy na przyszlosc mam zamiar nie pierdolic sie z tematem i golic bede po same pachy. To na tyle. Dziekuje wszystkim za pomoc i wskazowki. Widzimy sie na drugiej relacji. Proszę o przeniesienie do zakonczonych. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Września 2022 @Dumel89 lux robota. Następnym razem nakarmisz jak należy, chociaż i tak nie masz co narzekać ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Września 2022 @Dumel89 Gratulacje ładnie wyszło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Września 2022 @Dumel89 Prima 🙂 teraz mozna palic i palic 😉 Jak majonez to tylko kielecki 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach