Udyr 2,139 Napisano 2 Maja 2022 Witam to znów ja i mój mały bajzel. Jeden reg jest podarowany z Czech, miało być 2 fem i 2 reg ale te drugie pestki słabo współpracowały. Box : 40x40x140 Lampa : Philzon PL R-600 (100w) Wyciąg : Black Orchid 4" + filtr ( do założenia na kwitnienie) Ziemia : Biobizz Lightmix. Wentylator mieszający 6", mały nawilżacz. 3x Black Demon Og [FEM] 1 x Czeska zagadka [REG] Cięte będą tylko na 4 pałki. Nawozy : Acti-vera, Bio-Grow, Bio-Bloom, Top Max, pk13/14 Canna, cal-mag Plant Magic. Mikoryza Mykos Extreme. Aktualnie uśrednione 2-3 dni od wyjścia z ziemi. Siedzą w startowych około 0,5l docelowo air pots 5,7l. Up zapewne co tydzień. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Maja 2022 Powodzenia, ale ja bym nie dawał na taką powierzchnię tyle roślin. Jak na 0,16 to max 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Maja 2022 @konopny_janusz damy radę 🙂 jeden jest reg więc może wyleci jak jajca pokaże. Będą 4 pałki na każdej tylko więc się pomieści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Maja 2022 Jest i on :))) dosc przyjemnie w tym boxie to wyglada :)) i te demony xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 2 Maja 2022 @Udyr powodzonka 😁 Uprawa demonów i "666" repa xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 2 Maja 2022 @Udyr To docelowa doniczka czy będą większe? Nie mogę patrzeć jak lampa tak wysoko toż to będzie z 60cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Maja 2022 @Ważniak to są tylko startowe. Uwierz mi że nie da się niżej, 3 raz pod nią coś mam i 50cm to minimum. Nie wyciągają się wcale ,więc tak będzie do końca wega zapewne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Maja 2022 @Ważniak Kazdy ma swoje setupy :)) ja rozkminiam jak pogodzic start sezona z polowa kwitnienia automata ktory sie ostal i to nie z jego winy xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Maja 2022 @Mr.Green weguj normalnie, najwyżej 1-1,5 miecha postoi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Maja 2022 @Udyr tak dzisiaj postapie zapewne xD lampa na 80% ale pod sufit na plasko bez luzu wiec jest 170 cm a mlode posadze w kubkach na samym dole to chyba nie skarci panien. Automat dojdzie to zdaze wytrenowac sezony pod siatke. Niecny plan ale czego czlowiek nie zrobi z milosci :)) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Maja 2022 Siema, minął sobie tydzień. Uśredniając : BD 1 i 2 -10 dni (tył) BD 3 i Reg - 9 dni (przód) Jak narazie dostają tylko acti-vera 1ml/l. Warunki nieznane, ale nie wyglądają na niezadowolone. Za około tydzień planuje wrzucić je w docelowe w zależności jak się będą rozwijać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Maja 2022 Wzorcowo 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Maja 2022 jak masz możliwość to ja bym na twoim miejscu dwa z tych plantów wrzucił na out jak podrosną jeszcze trochę, finalnie więcej zbierzesz w ten sposób @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) @konopny_janusz jeśli będzie gesto to się pośmiejemy 🙂 Nie mam zdrowia żeby latać po outach, traktuje to jako fajne wyzwanie. Mam namiot 0.36 i jak będzie potrzeba to go rozłożę. Nie takie cuda się ze szwagrem w garażu robiło 😄 Edytowane 9 Maja 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 9 Maja 2022 Jest i on 😄 to to są te tajemnicze odmiany o których nie chciałeś mówić 😄 Sama nazwa "Black Demon" brzmi ciekawie. Będę zaglądał, powodzonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Maja 2022 @Udyr no to jak tam chcesz, dwa namioty to i dwie lampy muszą być, ja posadziłem na out dwie lsd, bo nie miałem co z nimi zrobić xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Maja 2022 @konopny_janusz mam sporo żarówko-ledów i kostek wago, ale po tej uprawie pewnie odłożę sprzęt na dłuższą chwilę. Mam inne priorytety dlatego chcę zrobić coś szalonego dopóki mogę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) @Udyr ja mam tyle 😄 te 3 żarówki z cewkami kondensatorami na wierzchu są najsłabsze po 1500 lm każda natomiast pozostałe 3 są po 2k lm wzwyż W sumie z nich wszystkich jest ok 11-12k lumenów, na nich robiłem wega dla lsd Edytowane 9 Maja 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Maja 2022 @konopny_janusz te bez zasilaczy na wierzchu po drobnym modzie pod normalny zasilacz mogą iść. Jako źródło światła na dłuższą metę traci toto na sprawności, przez temperaturę (te z zasilaniem na płytce). Oby barwy się zgadzały z tym co rośliny potrzebują to będzie rosło, roślinom wielkiej różnicy nie robi co świeci. Oby nie było za słabe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 9 Maja 2022 @konopny_janusz ile mają watow te żarówki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach