Adrianosik 97 Napisano 24 Marca 2022 Elo źomy zbudowałem boxa pierwszy raz w nim choduje w boxie są już rośliny jack herrer ale skupimy sie na jednym klonie jacka cherrera od razu cykl 12/12 box o rozmiarach 1m średnicy 180wysokość otwierany zamkami błyskawicznymi z czterech stron hpa 250 cmh 315 w boxie można umieścić max osiem doniczek .. nawadnianie automatyczne wyciąg powietrza wystarcy nie ma wentylatorów mieszających na góże boxa suszarnia w boxie jest miejsce na zbiornik wody 40l inspekt elektronike i na akcesoria box jest mobilny umueśćłem go na pięciu kółkach trening scrog nawozy adwence natural power 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 24 Marca 2022 @Adrianosik ciekawy projekt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 24 Marca 2022 Fajna opcja, ale mordko musisz troche przecinkow m uzywac w postach albo chociaż kropki 😜 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Bez spiny ale czy tylko mi ten box przypomina przekrój bomby nuklearnej? Edytowane 25 Marca 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,405 Napisano 25 Marca 2022 @konopny_janusz coś w tym jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 25 Marca 2022 Co daje przycinanie liści w taki sposób? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 25 Marca 2022 @Growerseed może to że woda z nich tak nie paruje i ułatwia to przyjęcie sie klonów @konopny_janusz qrła mać masz mnie bystrzaku na wojne z rosją wyśle im taki w prezencie niech putek wybuchnie wraz z kremlem 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 25 Marca 2022 10 godzin temu, konopny_janusz napisał: Bez spiny ale czy tylko mi ten box przypomina przekrój bomby nuklearnej? Reaktor xddd 6 godzin temu, Growerseed napisał: Co daje przycinanie liści w taki sposób? Jak robisz klony to tak się przycina. Zmusza to roślinę do Bodajże rozwoju korzeni? Ale nie chcę wprowadzać w błąd. W każdym razie przy klonach tak robisz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Marca 2022 @Eddie Plant zmniejsza powierzchnie parowania wody z klona. To przez liście wchłania wilgoć w pierwszych dniach bez korzeni. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 25 Marca 2022 @Udyr o! 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Marca 2022 Jak masz jak to możesz umieścić wiatrak mieszający na dole pod lampą, zmniejszysz nieco temperaturę bo przypuszczam że ta 250-tka robi za niezły grzejnik (swego czasu też chciałem zrobić wertykala ale nie pyklo ;/). Powodzona 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 26 Marca 2022 7 minut temu, mirecki napisał: Jak masz jak to możesz umieścić wiatrak mieszający na dole pod lampą, zmniejszysz nieco temperaturę bo przypuszczam że ta 250-tka robi za niezły grzejnik (swego czasu też chciałem zrobić wertykala ale nie pyklo ;/). Powodzona 😎 Nie potrzeba mieszającego temp w bxie jest ideałna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 29 Marca 2022 Więc klon pięknie ukożeniony wkladam go poprostu do tej dziury wolne miejsce zasypuje keramzytem tylko raz podewam troszeczku potem będzie to za mnie robiła maszyna 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,405 Napisano 29 Marca 2022 @Adrianosik reaktor działa ! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 30 Marca 2022 @Tester działa co więcej chodowla w nim to przyjemność box jest prawie bezobsługowy trening i uzupełnianie pożywki to wszystko co sie robi przy nim, uprawa chydroponiczna jeszcze nigdy nie była tak łatwa nawet amator może to robić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 30 Marca 2022 @Adrianosik a jaka masz temp pożywki? Mowisz że taka łatwa sprawa a zobaczymy jak przy lampie hps wyjebie Ci sie na kompanie pythium czy zmienisz zdanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 30 Marca 2022 @Danczan temp pożywki oscyluje w granicach 23°C. Myśle że to czy wleci pythium nie zależy od rodzaju oświetlenia, ale moge sie mylić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 30 Marca 2022 @Adrianosik oczywiście ze nie zależy ale zależy od temperatury a lampy hps dają większą temperaturę niz led stąd moje zapytanie. Trzymam kciuki obys nie musiał się męczyć z tym kurestwem a planty szły zdrowo szybko i szczęśliwie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 30 Marca 2022 @Danczan temp w boxie to jakieś 24°C w moim boxie temp to żaden problem nawet w upalne dni, rośliny mogą mieć gałązki pare cm od żarówki i nie stanowi to żadnego problemu 🙂 4 godziny temu, Danczan napisał: @Adrianosik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 2 Kwietnia 2022 Elo wydaje mi sie że rośina nie bardzo reaguje na nowe środowisko może pożywka jej nie smakuje.? Gdyż pożywka jest przeznaczona dla starszych roślin może światło zbyt mocne? Lub po prostu jescze zbyt wcześnie by oceniać, bo wszystkie inne parametry w pożadku wydaje mi sie że konopia nieco pobladła kożonki zapuśćła głębiej nie idzie lekko wyciągnonć tej wełny jakieś porady? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach