Kaszli 48 Napisano 9 Marca 2022 @Udyr rozumiem, ok zacznę od połowy bloom i zobaczymy, zawsze początek nawożenia sprawia mi problemy, jakie i w jakiej ilości. Muszę jeszcze nauczyć się roślin tzn oznak niedoborów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 17 Marca 2022 Siema 10 dzień kwitnienia Passion Fruit robi się jaśniejsza, dostała pół dawki grow (pierwszy raz od narodzin), po za tym to Dostają pół dawki terra bloom co drugie podlanie, tak samo calmag. Passion Jak wyżej wspomniałem pokazuje też na dolnych liściach, dobrze rozumiem że głodna jest i zwiększyć terra bloom? Terra grow nie chciał bym już podawać, swoją drogą to azot też mam w calmagu, może jej wystarczy.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Marca 2022 @Kaszli no trochę zbladła. Teraz musisz się pilnować, bo zapotrzebowanie wzrosnie w kilka dni. Sporo tych szczytów, coś będziesz golić ? Chociażby 1/3 planta z dołu śmieci się pozbywaj codziennie po kilka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 17 Marca 2022 @Udyrcoś tam skubie, pewnie trochę za mało na dniach je ogarnę, aby już później już nie ruszać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 31 Marca 2022 Siema 25 dzień kwitnienia. Wilgotnośc 45/50 temperatura 23/19. Passion Fruit robi trochę problemów z dnia na dzień robi się bardziej żółty. Nie chciałem przesadzać z azotemi i dawałem połowę dawki, od pokazania pierwszych żółtych liści. Swoją drogą obie nie dostawały azotu na wegu. Za poradą ziomka @Udyr dostała pełna dawkę azotu, 2 dni temu : pierwsze zdjęcie poniżej, drugie zdjęcie z dzisiaj. Odżywki jakie dostają od fazy bloom to: terra bloom,terra grow, cal mag, big bud i 2 razy po pół dawki rhino skin. Mam też green sensation i sugar royal, ale chcę za tydzień zastąpić big buda Greenem. Jeżeli chodzi o sugar royal, to nie wiem jak mam to stosować? Może ktoś z Was podpowie. Ostatnia pożywka miała 1000ppm, poprzednie 700/800. Ph 6.3/6.6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Marca 2022 Podczepie się pod pytanie. Bo właśnie przyjechał mi sugar, greensensasion i JesCze kilka nowych. przejdę z AN na plagron i Canna. zostawię jedynie Rhino shin i overdrive na sam koniec @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) @Kaszli fajno wyglądają, ale czemu tak dużo masz śmieci na dole które światła i tak nie dostają ? Tylko żarcie zużywają, przygotuj się na lanie więcej i częściej 😄 Edytowane 31 Marca 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 31 Marca 2022 @Udyr racja jest trochę popcornu, mogę, jeszcze usunac ? Oczywiście nie wszystkie na raz ale co dzień po trochę, czy jest już późno i wpłynie to na rośliny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Marca 2022 @Kaszli coś tam skubnąć możesz, bo to serio będzie takim drobnym badziewiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Marca 2022 Możesz zawsze dać to na masło. Ja wycinałem ogólnie większość od połowy do gleby ale i tak coś powyrastalo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 2 Kwietnia 2022 @Kaszli popcorn możesz cały na raz usunąnci w każdej chwili wpłynie to jedynie na kożyść reszty planta 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Kwietnia 2022 Ja na przykład trzymałem popcorn do końca nic nie ucinałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 3 Kwietnia 2022 @konopny_janusz .można i tak! ale po co? skoro wycięcie popkornu przynosi lepsze rezultaty W dniu 02/04/2022 o 23:03, konopny_janusz napisał: Ja na przykład trzymałem popcorn do końca nic nie ucinałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) @Adrianosik nie zawsze, jakbyś doświetlał też doły one też by rosły podobnie jak góra i z planta zrobiłby się efekt "niedźwiedzia" Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 3 Kwietnia 2022 Ja bum wrzucił ledama od dołu ale wydaje mi się ze to będzie chyba zbyt blisko topów ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 4 Kwietnia 2022 @konopny_janusz doły idzie doświetlić tylko w wertykalnej uprawie akurat prowadze taką, i tak doły idą podobnie jak szczyty chociaż rużnica jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 4 Kwietnia 2022 Wyciąłem popcorn może zwolni z wyjadaniem, Dostaje pełne dawki nawozu, a i tak postępuje. 🤔🤔. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Kwietnia 2022 @Kaszli duże kwiaty to i duże potrzeby, możesz teraz dodawać więcej czego potrzebują ponad normę. Są na trybie turbo teraz. Po wyglądzie liści i topów dasz radę odczytać czego podlać więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Kwietnia 2022 Albo większe dawki albo podlanie za podlaniem z pełnymi dawkami supli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 12 Kwietnia 2022 Siema 5 tydzień kwitnienia, wygląda że sytuacja opanowana. Pełne dawki supli : terra bloom, cal mag, green sensation, sugar royal, dodatkowo rhino skin, terpinator. Temperatura 23C, Wilgotnośc 45%. Odpalam lampę UV, przez tydzień na 2h dziennie później do końca na 4h. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach