Kaszli 48 Napisano 8 Lutego 2022 Zauważyłem przebarwienia na liściach, co to jest? Może to być spowodowane nawilżaczem, który dmucha mgiełką na roślinę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 @Kaszli Palisz fajki ? Pytanie z grupy nietypowych 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) @Udyr TMV 😱 nie pale, kręce jointy z tytoniem, ale przed dotykaniem roślin dezynfekuje ręce. Edytowane 8 Lutego 2022 przez Kaszli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 Mi przebarwienia wychodzą jak zapomnę o umyciu rąk. I wywala mozaikę tytoniową. Prosto w roślinę wieje "para" z nawilżacza ? Może przerost formy nad treścią, ale do nawilżacza wlewam tylko wodę z filtra ~6.3. Rośliny wchłaniają wodę również przez liście. Raczej bym się nie przejmował, zdrowe są. Obserwuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 8 Lutego 2022 @Udyr tak para prosto w roślinę, dlatego to przyszło mi na myśl, już przestawiłem. Dlaczego przerost formy? Dobrze robisz dbasz o szczegóły. Ja niestety woda z kranu, dla spokoju zacznę zbijać Ph przed wlaniem do nawilżacza, tylko czy nie podniesie się po staniu w nawilżaczu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 @Kaszli Zwykla Brita obniża pH i ec. Bardziej po podaniu ph- martwił bym się o jonizator w nawilżaczu czy syf siadać nie będzie tak jak kamień z wody. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 8 Lutego 2022 @Udyr ja lałem ordynarną kranówe do nawilżacza przez całego Wega i nigdy nic złego rośliną się nie działo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 @onyx Moja woda ma ponad 8, twardość taka że po kąpieli obdukcję powinienem robić i sądzić się z dostawcą 😄 Plus zapach chloru jak na basenach. Mam też swoje ocd, nadgorliwość. Na to wszystko składają się moje fanaberie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 14 Lutego 2022 Dzień 25 Dostają po litrze co dwa dni, co drugie podlanie z power roots, Triple G zbija się i wolniej rośnie. Lampę mam na 50cm, ogólnie jakoś wolno to idzie, raczej odpuszczę scrog. Tak sobie naginam odchylam liście i jeszcze pewnie tak trochę będę naginał.🤪 2 pierwsze zdjęcia z wczoraj. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 18 Lutego 2022 Dzień 30 Lampa cały czas 40% 50cm nad szczytami, po przełączeniu dam na 60%, do tej pory tylko Ukorzeniacz i raz oprysk z alga a mic. Myślę, że jeszcze tydzień i przełączę, ale się jeszcze zobaczy bo jakoś nie mogę się zdecydować 🤪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 23 Lutego 2022 Wczoraj zostały przełączone 😁 do tej pory dostawały tylko ukorzeniacz i raz delikatny oprysk z alga a mic. Jak długo po przełączeniu mogę zrobić fryzjera w 20 dniu? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 23 Lutego 2022 @Kaszli niby maks do końca 3 tyg. Ja się tego trzymam póki co. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Lutego 2022 @Kaszli fajnie pokryta powierzchnia dwoma plantami. Trochę będą wymagały żarcia jak zaczną kwitnąć 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 24 Lutego 2022 @Udyr czekam na pierwsze oznaki niedoborów, gotowy do działania 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 1 Marca 2022 Siema, 7 dzień od 12/12, dziś dostaną pierwsza dawkę nawozów, nie licząc ukorzeniacza, dostawały co drugie podlanie. Zacznę od 1/4 dawki calmag na zdjęciach nie widać, ale powoli pokazuje wczesne oznaki niedoboru . Jak na pierwsze w życiu sezony, to jestem zadowolony z przebiegu wega. Passion fruit po lewej bardziej się rozrastał co pomagało w LST. Triple G po prawej bardziej zbita ciężko było nią sterować. Czekam teraz na fazę bloom i mam nadzieję, że będzie z tego plon. 💪 Elo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 1 Marca 2022 @Kaszli zajebisty dywanik 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 9 Marca 2022 Siema 15 dzień od przełączenia, chyba można już nazwać 1 dniem kwitnienia. Od momentu przełączenia dostały calmag w połowie dawki i rhynoskin. Mogę zacząć aplikować bloom? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 @Kaszli już powoli napewno, skoro coś wyłazi. To z dołu liść ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 9 Marca 2022 (edytowane) @Udyr tak z samego dołu liść, jakie EC/ppm na tym etapie, jeżeli można to określić.? Edytowane 9 Marca 2022 przez Kaszli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Marca 2022 @Kaszli nie używam ec metru chociaż mam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach