wodazmozgu 1 Napisano 7 Stycznia 2022 Siemano wszystkim 😎 Chcem was przestrzec przed kupowaniem tanich lamp z allegro , dołączam też fotki i link. Nie chodzi tu o sprzedawcę ale o wszystkie takie lampy tego typu i w takich cenach. Otóż zakupiłem kilka paneli tego typu i o mały włos nie spaliłem kurwa chaty!!!! Nie wierzcie w te zajebiste komentarze allegro co tam piszą bo to zazwyczaj opinie tego co sprzedaje to tzn jego znajomych 😎 lampy się grzeją i nie tak od razu po miesiącu prawie była stopiona obudowa !!!! Gdy weszłem do chaty mało tego dymu i smrodu plastiku było tyle że nie dało się kurwa oddychać. Szmata na gembe i dopiero mogłem wejść i odliczyć korki. Huje jebane nie poczuwają się do winny kasę zwrucili z 4 paneli 1 się zapalił. Dlatego ostrzegam was nie idźcie na taniość bo więcej z tego będzie biedy jak by cię normalnie policja jebnela z towarem 🙀 https://allegro.pl/oferta/lampa-225-led-do-wzrostu-uprawy-roslin-1000w-liny-10979607009 Na innych aukcjach jest to samo , może być inne tylko opakowanie/nazwa, porównałem je z innymi lampami tego typu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 7 Stycznia 2022 Pamiętam jak kupiłem taką lampę z myślą o uprawie.Bawi mnie teraz moja naiwność wtedy.Ciekawe czy chociaż szczypiorek by pod tym rósł...hehe P.s tu nikt normalny nie uzywa takich lamp ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 7 Stycznia 2022 Post adekwatny do nicku.🤣😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodazmozgu 1 Napisano 7 Stycznia 2022 2 minuty temu, ArteK napisał: Post adekwatny do nicku.🤣😁 Lampy były dokupione jako dodatkowe , posiadam też drogie lampy spectrolight 18 minut temu, Lasir napisał: Pamiętam jak kupiłem taką lampę z myślą o uprawie.Bawi mnie teraz moja naiwność wtedy.Ciekawe czy chociaż szczypiorek by pod tym rósł...hehe P.s tu nikt normalny nie uzywa takich lamp 😉 Lampy miały doświetlić box po bokach , głównych lamp urzywam spectrolight balast 400w X2 growbox 240x120 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 7 Stycznia 2022 @wodazmozgu Ja już nie kupuje od dawna zastępczych gówien z aliexpress bo to lampa z ali. Nic co nie kosztuje 1500zł a na allegro no name 300zł na pewno nie jest dobre 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodazmozgu 1 Napisano 7 Stycznia 2022 Teraz, Lemon Gelato napisał: @wodazmozgu Ja już nie kupuje od dawna zastępczych gówien z aliexpress bo to lampa z ali. Nic co nie kosztuje 1500zł a na allegro no name 300zł na pewno nie jest dobre No myślałem że pewnie one starczają na krótko tzn żywotność, ale nie sądziłem że mogą się zajarać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Stycznia 2022 mam podobną lampę przeszła całą uprawę pierszwa moja uprawa to były żarówki plus ten led chiński, nie spaliła się 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 7 Stycznia 2022 @wodazmozgu I weź tu uprawiaj i idź do pracy i martw się czy po robocie będzie do czego wrócić ahahaha 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodazmozgu 1 Napisano 7 Stycznia 2022 1 minutę temu, Lemon Gelato napisał: @wodazmozgu I weź tu uprawiaj i idź do pracy i martw się czy po robocie będzie do czego wrócić ahahaha 😄 Hahahaha weź kurwa nic nie mów ja przez ostatnie 4 tygodnie myślałem że i spectrolight za trzy koła się spali hehe, Ogulnie to na kolejnej montuje w box czujniki bespieczenstwa i kamerkę żeby zaglądać podczas nieobecności, huj wie kiedy trafisz na wadliwy sprzęt. Ale z Chin już napewno nawet przedłużacza nie użyje bez atestu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 7 Stycznia 2022 @wodazmozgu Czasem trafią się perełki robione przez skośnookich tanio ale 99% to jednorazówki. No ja uważam, że żeby coś działało nie musi być drogie i znaczka firmowego mieć no ale w tej dyscyplinie musimy patrzeć na jakość a to tanie hobby nie jest. Mam 3 drogie hobby, wędkarstwo, uprawa, rozpierdalanie hajsu bez sensu 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 Ja miałem mars hydro 100 w i po dwóch tygodniach też oddałem, bo grzal się niemiłosiernie. Sprzedawca mówił że nic nie będzie, to jest normalne że się grzeje. Powiedziałem sprzedawcy, że... Jeżeli te diody nie są z tytanu, to za tydzień się wytopia. Nie chciał oddać pieniędzy ale powiedziałem mu, że jak tak to ok ale na tym portalu już nic nie sprzeda pod swoim nazwiskiem, wystraszyl się i oddał kasę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy ogolnie mh grzeją sie nie wiem jak ts 600 ale nie do tefo stopnia zeby radiator sie zapalił, chyba ze bekon mogłeś smażyć to co innego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 4 minuty temu, ArteK napisał: bekon mogłeś smażyć to co innego No nie wiem jak bekon ale jajka na 100% Ostatnio spalilem swoją lampe cob- 2 diody po 100W na radiatorze z chłodzeniem i robiłem przemeblowanie i zapomniałem wetknac zasilacz do chłodzenia i za 20 minut przychodzę a diody się już tylko żażyły, no ale to moja wina akurat. Teraz zrobiłem panel z żarówek Philips 2700 K 15 żarówek po 13 W i Ta jedna zdrowa idzie jak szalona pod tymi zarowkami, dwa tygodnie ma i już płeć pokazała, jestem ciekaw co z tego wyjdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy eee białko zaczyna zcinać sie w 42+c° to wiesz. Trza uwazać na te lampy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy Na org zasilaczach czy coś kilka pod normalne źródła dałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Stycznia 2022 a moja samoróbka dalej się nie zjarała a już drugą uprawę leci 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 Godzinę temu, ArteK napisał: białko zaczyna zcinać sie w 42+c° to wiesz. Trza uwazać na te lampy. No to bekon... z cebulą ha ha. Nie wiedziałem, że jajko tak szybko się grzeje 42 minuty temu, Udyr napisał: org zasilaczach czy coś kilka pod normalne źródła dałeś ? Jeżeli chodzi o te żarówki, to tylko klosze sciaglem, polaczylem szeregowo i to wszystko. Na tej lampie COB miałem oryginalny zasilacz MOSO ze sciemniaczem. Przechandluje go jak znajdę kupca. @konopny_janusz Moja też by się nie zjarala gdybym tylko włożył zasilacz do gniazdka he 🙂 umysł palacza czasem daje znać o sobie. A te HYDRO MARSY są na tych samych diodach robione , co te żarówki Philips, bynajmniej te starsze, te nowe modele nie wiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy te marsy np ts 100 z potencjometrem są na epistar. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy To masz zyrandoleda a nie lampę , bo już mnie zaciekawiło jak wygląda ten twór 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 @Udyr No teraz tak, wcześniej COB-y Birdgelux, ale poszły z dymem przez niedopatrzenie. Godzinę temu, ArteK napisał: są na epistar. Dokładnie, tak jak te żarówki Philips @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach