mirecki 755 Napisano 31 Marca 2022 @Szym ponoć jakieś żele są ale nie wiem jak to wpływa na smak i jakość materiału @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dandus 0 Napisano 2 Kwietnia 2022 @Szym a wiesz jak zrobić kopiec kreta na dziewczyny? W sensie wystarczy wysypać tak ziemię czy jakoś inaczej to się robi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 2 Kwietnia 2022 @dandus wysypać ziemię tylko dużo ziemi jak woda stoi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kodein 1 Napisano 30 Kwietnia 2022 Jakie sprawdzone odmiany możecie polecić z automatów na out? Słyszałem że AK bardzo dobrze się sprawdza wiec wole tez zapytać fachowców @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 30 Kwietnia 2022 @Kodein nie polecam auto na pierwsze rosliny mało wybaczaja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 30 Kwietnia 2022 Chce wykielkowac LSD od Barneys w EazyPlug. Chce trzymać 7 dni w EP A potem przesadzić do doniczki 5l. Jak myślicie w doniczce 3L będzie mogła stać na dworze 4tyg zanim wysadze ja na spota? Jeżeli za mała to jaka dac? Ziemia canna terra professional lub biobizz all mix do doniczki będzie żeby nie używać nawozów przez 4 tyg? Na spot chce wrzucić ziemię CANNA TERRA Professiona 25l i wrzucić po 3 tabsy GUERRILLA Tabs na start co myślicie? W jakie nawozy się później zaopatrzyć po wysadzeniu krzaka i w jakich tygodniach co dawkowac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 30 Kwietnia 2022 Se@Franek123sezony licz 50 l ziemi No i po co aż tyle trzymać w donicy skoro docelowo i tak na spota 2 tyg i na pole @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 30 Kwietnia 2022 @Franek123 przy takiej ziemi to coś na flo +pk i ewentualnie dolomit. To są bogate gleby więc roślinka będzie miała długo papu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 30 Kwietnia 2022 A powiedzcie mi jak bym chciał sklepowa ziemię dawać 50l i wymieszać z azofaska i dolomitem? Na pewno wyjdzie taniej bo worek dobrej ziemi 50l to wydatek 50-60zl. Na 20 krzaków to ponad 1000zl... @Annigmato to co mówisz wykielkowac i walnąć w donice 2l i przy trzymać 2tyg i wysadzac na spot? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 30 Kwietnia 2022 @Franek123 ja czasami brałem butelkę 1,5 po wodzie, ciąłem ją w pół i tak sadzonki stały np 2 tygodnie i szło elegancko. Na fr indoor niektórzy robią zawody między sobą w solo cup (o ile się nie mylę) i tam mają malutkie takie pojemniczki i kto najwięcej skosi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 3 Maja 2022 Macie jakiś sprawdzony przepis na zrobienie mieszanki dobrej ziemi? Myślę czy nie kupić martekowki zwykłej wrzucać do betoniarki i dodać do tego azofazke I dolomit i potem wrzucać we wiadra 25l. I wtedy iść odmierzona ilością na spota co mówicie na takie coś? Czy jakieś inne środki? Zostawił bym to spokojnie Na 2 tyg i po 2 tyg wrzucił GUERRILLA TABS. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Maja 2022 Na start azofoski nie dawaj, do takiej kupnej dodaj perlitu i dolomitu troszkę też możesz ale nie musisz na starcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 3 Maja 2022 (edytowane) Czyli kupić jakąś ziemię po prostu z ph 6.5-7 I ten dolomit I perlit tylko wymieszać? Czy dolomit na górę wkoło krzaka rzucić? I dopiero po 2 tyg włożyć te GUERILLA TABS? No i powiedz mi co dalej. Po tych querilla TABS co mieć pod ręką? Do tej ziemi może jeszcze jakiegoś obornika wrzucić? Edytowane 3 Maja 2022 przez Franek123 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,405 Napisano 3 Maja 2022 5 godzin temu, Franek123 napisał: Czy dolomit na górę wkoło krzaka rzucić? tak jak ziemia kupna to na start na te 2-3 tygodnie będzie miała pierwiastki ale to outdoor więc może deszcz wypłukiwać, nawóz sobie kup z azotem na wzrost @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 4 Maja 2022 Dzisiaj wrzucam pestka do EAZY PLUGA. Wrzucę perlit na dół I będę płakał woda atomizerem z 3x dziennie. Ale powiedzcie mi do momentu aż nie wypuści dwie pary liści cały czas trzymam ją w ciemności zdała od światła? Jak wyjdą pierwsze liście (2pary) to daje światło 18/6. Kupiłem taki timer do gniazda że ustawiam 18h i się wyłączy i potem 6 ale o której godzinie zaczynać cykl? 6 rano do 24 lampa i poten 24-6 noc? Mam taka lampę https://allegro.pl/oferta/lampa-panel-do-wzrostu-uprawy-roslin-225-led-liny-11082251440 Jak mam ją ustawić, w jakiej odległośći od szczytu drzewka? Po jakim czasie przesadzić Eazy Plug do ziemi? Mam doniczki 2l i ziemia biobizz light mix. Chce Przy trzymać ja na wegu w domu 2tyg i potem wyrzucać na spot. Mam też na start Plagron Power roots, kiedy mogę gozacząć używać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 4 Maja 2022 @Franek123 te kostki są po to abyś nie musiał się bawić w takie zabiegi- nasączasz pluga i wkładasz w ciemne i ciepłe miejsce; ja bym Ci jednak polecał kiełkowanie w wodzie (albo przynajmniej namoczenie pestek przez 8h) kiełki w EazyPlug'ach szybko przerastają, więc zasadniczo do ziemi wkładasz jak tylko pokaże liścienie (razem z kostką) jak sobie cykl ustawisz nie ma znaczenia- ważne abyś miał światło w czasie gdy coś tam chcesz robić z roślinami lampa słaba więc nie bałbym się jej ustawić od razu na 30 cm - jak zobaczysz, że się wyciągają to obniż nawet do 20-25cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 7 Maja 2022 Z 20 wyszło tylko 5, czy to normalne? Czy powinny wszystkie równo startować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 7 Maja 2022 @Franek123 Równo to raczej ciezko choć nie wykluczone ale spokojnie jeszce wyjdą to rosliny a nie kanał w tv ze wciskasz przycisk i jest ile one tam siedzą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek123 1 Napisano 8 Maja 2022 (edytowane) @Annigmato wiem, że trzeba cierpliwości. Pierwsza przygoda więc wiesz trzeba się wypytac. Wyszły wszystkie, czekam aż otworzą wszystkie parę listków i wrzucam pod lampę? Mam 2 lampy https://allegro.pl/oferta/lampa-panel-do-wzrostu-uprawy-roslin-225-led-liny-11082251440 Kolejne pytanie. Jak pokażą parę liści to przekładać do doniczki i wtedy odpalac lampę? Myślicie ze 30cm od szczytu krzaczka starczy? 18/6 standard wrzucę, delikatnie jakiś root booster i zobaczymy co dalej. Myślę przytrzymać 2 lub max 3 tyg na wegu i dawać na spota. Jakieś sugestie? Edytowane 8 Maja 2022 przez Franek123 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 8 Maja 2022 Te co poszły daj w ziemie już bo zgniją I daj je pod lampe przysyp ziemia nawet pod liście Zaraz ci przerosną korzenie tego pluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach