Skonsternowany 128 Napisano 2 Stycznia 2022 Witajcie ! To pierwsza moja pierwsza hodowla i wiedze nabylem z informacji znalezionych w internecie , w zwiazku z czym jestem otwarty na wszelkie rady i opinie , oraz gory dziekuje ! a teraz przejdzmy juz do konkretow 😁 GrowBox HydroShot 60 60x60x160 Oświetlenie : LED type: SAMSUNG LM301H Color temperature: 3500K Luminous flux: 18000 - 19000 lumens (LM) LM/W: 150 - 160 LM/W PPFD (umol/s): 258 umol/ PPF efficiency: 2.15 gumol/s/w PRF Watt: 53510mW (400-700nm) Dimensions: 350 x 185 x 80 mm Wentylacja pasywna , filter z aktywnym weglem oraz wentylatorem wyciagajacym , 1 wentylator mieszajacy Roslinki po wykielkowaniu 25.12.21 r zostaly zasadzone do dedykowanych donic (11 lt) w ziemii uniwersalnej z domieszka perlitu , oraz wymieszanej z wloknem kokosowym w stosunku 1:3. Niestety ze wzgledu na okres swiateczny nie mialem mozliwosci zakupu ziemii dedykowanej do konopii. Zakupilem rowniez zestaw nawozow BioBizz three pack. Planuje zaczac uzywac od 3 tygodnia wzrostu ? Swiatlo 18/6 , Lampa led zawieszona na wysokosci 75 cm na 40% mocy ( aczkolwiek odnosze wrazenie iz jest to odrobine za wysoko poniewaz roslinki wydaja sie „piąć ku gorze”) Wydaje sie ze to tyle jezeli chodzi o info , a tu sa moje dziewczyny 😁 : @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 2 Stycznia 2022 @Skonsternowany Lecisz ! 🙂 Ogarnij sobie cal-mag i w późniejszym etapie jakieś pk13/14 albo bio-heaven jak nie chcesz mineralnych nawozów dawać. Masz opakowanie po ziemi ? Tam w składzie powinny być dane o tym czy ma jakieś składniki odżywcze i na jaki w przybliżeniu okres. I coś do mierzenia pH roztworu do podlewania, jak również ziemi. Ułatwi Ci to prowadzenie ich za rękę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Stycznia 2022 Daj zdecydowanie lampę niżej bo będą wyciągać się, w sumie jiz zaczely. Mozesz posypać jak cos ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 2 Stycznia 2022 Opakowania niestety juz nie posiadam ale jakies skladniki odzywcze byly wypisane na okres 12 tygodni czyli w sumie w sam raz ,mierniki faktycznie musze jeszcze ogarnac , co do lampy faktycznie juz obnizylem i czekamy na dalsze efekty 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @Skonsternowany lampa 50-60cm na wegu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Stycznia 2022 A tutaj 9 dzien od kiedy sa w ziemii , naczytalem sie dzisiaj troche na forum opinii o innych dziewczynach i zastanawiam sie czy moje nie rosna troszke za wolno , staram sie trzymac wszystkie parametry na odpowiednim poziomie , jedyne czego nie mam mozliwosci kontrolowac jest pH , w zwiazku z tym mam nadzieje ze tylko troche panikuje a kobitki rosna w prawidlowym tempie 😋 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 4 Stycznia 2022 @Skonsternowany Nie martw się, dopiero liście właściwe łapią więcej światła. Ruszą się za chwilę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Stycznia 2022 Ufff.. czekac i ufac 😅 a tak na powaznie , to rozgladam sie wokol po forum , i trafilem na post , gdzie na moje oko byly ladne roslinki 21 dniowe , po czym po wypowiedziach innych , okazalo sie ze sa zbyt male i znacznie spoznione , a gdzie tam moim skarbom do nich bylo 😳 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 4 Stycznia 2022 @Skonsternowany Zobaczysz różnice we wzroście jak już 2-3 piętra będą. Teraz do 15 dnia będzie powoli a jeśli wszystko jest ok to zobaczysz zmiany we wzroście. Zaglądaj jak najrzadziej możesz teraz. Nie zaburzaj im spokoju i tyle 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Stycznia 2022 On 1/2/2022 at 2:04 PM, Skonsternowany said: Opakowania niestety juz nie posiadam ale jakies skladniki odzywcze byly wypisane na okres 12 tygodni czyli w sumie w sam raz ,mierniki faktycznie musze jeszcze ogarnac , co do lampy faktycznie juz obnizylem i czekamy na dalsze efekty 😁 Składniki odżywcze na 12 tygodni? Czyli nic przez całą uprawę nie musisz lać z nawozów? Co to za ziemia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Stycznia 2022 @konopny_janusz ta tutaj , ale z tego co teraz widze to chodzilo o odzyskiwanie skladnikow odzywczych przez 12 tyg , a co do nawozenia to juz czeka BioBizz try pack , no i cal-mag bedzie trzeba zakupic , tylko czy to nie za duzo 🤔? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 4 Stycznia 2022 @Skonsternowany cal mag i trypack w zupełności wystarczy ewentualnie jakieś pk można dokupić. Ogólnie też tak mialem że porównywałem swoją roślinę młoda do innych fotorelacji i nigdy nic z tego dobrego nie było, ogólnie ona do dwóch tygodni sama odbije i będzie rosła w dobrym kierunku jeżeli zapewnisz jej dobre warunki i nie będzie powodu do obaw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Składniki pokarmowe 50 - 250 mg/l N dostępny azot 80 - 300 mg/l P2O5 dostępny fosfor 100 - 350 mg/l K2O dostępny potas Wygląda ok jej skład. Tylko ten rozrzut zawartości jest dosyć ... Nietypowy 🙂 Edytowane 4 Stycznia 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Stycznia 2022 @Udyr Bo to niemiecka ziemia psze pana 😄 a co do pk , to narazie musze sie wstrzymac ale kiedys nie omieszkam sprobowac 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) @Skonsternowany widziałem tą ziemię w Polsce w którymś z supermarketów chyba castorama albo biedra Edytowane 4 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 4 Stycznia 2022 @konopny_janusz wiec smialo mozesz sprobowac , lub poczekac na efekty w fotorelce 😉 planuje jeszcze cos dorzucic pod koniec tygodnia , ale to tez juz bedzie w dedykowanej ziemii majac nadzieje , ze w koncu dotrze 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Stycznia 2022 @Skonsternowany spróbowałbym jakbym miał pewność że w tej ziemi nie będzie robactwa, bo do tej pory w każdej ziemi którą kupiłem z marketu miałem skoczogonki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 12 Stycznia 2022 Witajcie ponownie 🙂 Roslinki maja juz 16 dni , wydaje mi sie , ze calkiem ladnie ida do gory . Dopiero dzisiaj dosypalem im ziemii desykowanej Bio Bizz lightmix ze wzgledu na klopoty z dostawa.. 😒 na jednej z roslinek zostal zrobiony trening LST i tutaj chcialbym zaczerpnac waszej opinii w tym temacie , w teorii wygladalo to znacznie lepiej anizeli w praktyce .. Nie wiem czy nie dociagnalem jej zbytnio do gleby , a efekt ten poteguje dosypana ziemia. A tutaj pozostale dwie roslinki , narazie bez treningu , chcialem wysluchac opinii , ewentualnie zobaczyc jak tamta zacznie reagowac na poziom stresu na jaki ja wystawilem 🙄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 12 Stycznia 2022 @Skonsternowany ładne i zdrowe, tak trzymać 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skonsternowany 128 Napisano 12 Stycznia 2022 Uff.. milo slyszec , czyli trening nie tak dramatyczny 🤔 aczkolwiek na tej drugiej ze zdjecia zauwazylem ze ma lekko pofalowane krawedzie lisci , narazie niczym nie nawozilem , chcialem je jeszcze przetrzymac kilka dni , w obwodzie jest CALMAG i Bio Grow. Czy moze tak byc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach