onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Czym ty je chcesz stresować? Młode sadzonki potrzebują niższego pH od 5.8-6.2 a na kwitnieniu dopiero 6.2-6.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) @onyx A to nie wiedziałem nikt nie powiedział 😉 Myślałem, że 6.6 ph od początku do końca.. Dzisiaj dziń 9 ale do dnia 14stego na h2o pojadą później dam plargon grow/cal-mag póki co tyle mam i jaki plargona na kwitnienie Dokupię jeszcze może P/K . Jak radzisz. Czym je karmic? Sądze, że na 70% będę robić w 2 roślinach LST a może w 4 nie wiem Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato nie widzę potrzeby lania czegokolwiek oprócz wody z ukorzeniaczem co najmniej przez pierwszy miesiąc jeżeli masz dedykowaną ziemię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 @onyx no są w LIGHTMIXIE od Plargonu także póki co. Ukorzeniacza nie mam ale laski wyglądają na zdrowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato jak długiego Wega planujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Dobra woda i ew cal-mag. Obyś tylko sprawdził skład. Mój magic plant calmag ma 3-0-0. Ale tylko dlatego ten wybrałem, bo kwiaty w domu potrzebują azotu 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 @onyx Z tego co widze na forum Gorille potrzebują miecha i wchodzą w kwitnienie @Udyr https://allegro.pl/oferta/nawoz-biobizz-cal-mag-500ml-wapn-i-magnez-calmag-9222131152 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato no to przez całego Wega lecisz z samą wodą o odpowiednim pH i co jakiś czas połowa dawki calmagu W sumie okres wegetatywny jest jednym z najprostszych jeżeli masz dedykowaną ziemię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 @onyx Parę kropel im już podałem na testa 2 podlewania temu i jakoś tak wystrzeliły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Yup, ten pasuje. On jest 0-0-0 i zestaw się zgadza 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 @Udyr Juppi w końcu w życiu zrobiłem coś zgodnie z zasadami hahaha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) DZIEŃ 9 - UPGRADE !!! ⬆️⬆️🆙👽 GROWBOX : 80x80x160 Herbgarden 80S LAMPA : LUMATEK ATTIS 200W FULL SPECTRUM FILTR WĘGLOWY: Prima Klima Eco Line 125mm 160 - 240m3/H WENTYLATOR : Axial-Flo 125mm / 185 m3/h PASYWNY WLOT : Wentylator z PC Siemanko. W dzisiejszym upgrade po prostu dam fotki. Będę relacjonować codziennie by wykluczyć oraz nie popełnić błędów, które wcześniej Wy popełniliście. Dzięki waszej wiedzy i pomocy spróbuję osiągnąć maximum z tej rośliny, Dzięki Panowie za wszystkie rady oraz oczekuję ich za każdym razem jak coś "zjebie" albo najlepiej zanim "zjebie" LAMPA : 70cm - 40% mocy WILGOTNOŚĆ : DZIEŃ : 70% , NOC : ...... no i tu jest problem bo skacze mi nawet do 90% muszę chyba wyłączać nawilżacz... JAK UWAŻACIE ? TEMPERATURA : DZIEŃ : 23°-28°, NOC : 20°-23° PLANOWANY TRENING : LST NAWOZY : PLARGON (GROW i BLOOM), CAL-MAG Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Oj chyba odrobinę za wcześnie na ten grow i bloom. Calmag spoko ale reszta tak wcześnie ? Jakoś pH mierzyć będziesz ? Szkoda by było je zastopować nie mierząc. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) @Udyr NIeeee nic oprócz H2O przez 1szy miesiąc im nie będę lać, co najwyżej odrobinę cal-magu . PH wody ustawiam ale nie zamówiłem jeszcze płynu do ph ziemi.. ;( EC też nie mierzyłem Najbardziej wkurza mnie ta wilgotność skacząca do 90%. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato a masz tam nawilżacz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) @Andi Jest nawilżacz i pasywny went od komp. Wstane o 3 w nocy i zobaczę kiedy rośnie i wtedy będę go off robił On chodzi na minimum ten nawilżacz Możliwe, że po wyłączeniu lamp rośnie wilgoć i wtedy powinienem na trochę wyłączyć bo jak zbije wilgoć do 70% po wyłączeniu lamp to jak włączę znowu nawilżacz na 1 bieg to elegancko trzyma 70% Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Wywal ten wlot, nie wyciąga Ci powietrza jak należy może. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Stycznia 2022 Wyłączaj nawilżacz na fazę bez światła i tyle. Zrestartuj stacje pogody i będziesz widział jak było w nocy. I obniżył bym lampę na te 55-60cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) @Udyr On ma wtłaczać świeże powietrze ten dolny a nie wypuszczać @Brazil Munster Każdy radzi mi bym słuchał miszcza #DobryCzłowiek a on radzi póki co 70cm z czasem będę zniżał ale póki co za wcześnie na to. Ogarnę tę wilgoć Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Masz wyciągający 185m3/h na górze, jak myślisz ile podajesz powietrza tym małym wentem na 5-12v ? Zawsze warto spróbować czy i to nic nie da. Wiem że mam mniejszy box i 150m3/h went, ale z wlotem pasywnym zasysa mi boxa. Jeden dzień spróbować warto 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach