Duży Topek 42 Napisano 29 Października 2021 Witam ponownie 😉 Tym razem podchodzę bardziej rozsądnie, oraz po upadkach i wzlotach także będzie co oglądać.(3UPRAWA) Na sam początek dodam że miały być 3 automaty w boxie 50x50x120, lecz dzisiaj okazało się że pestka którą uznałem na straconą wyszła na świat Sprzęt: Box : 50x50x120 Lampa : ts600 100w 2auto w 11L donicach oraz 2 auto w 5-7L donicach Nawozy : Pk13-14 , jakiś bloom na koniec oraz grow na wega Ziemia : Plagron lightmix Pestki : Auto ~ amnesia gold ~ amnesia lemon ~ grapefruit ~ pineapple (2 owocowe w mniejszych, a 2 amnesie w 11L) Nawilżacza nie posiadam, ale jest wilg. jest w granicach 55%. Wiatrak mieszający + Wciągający mefedronparty Auto grapefruit ma już kilka dni, a reszta dopiero kiełkuje. Aktualizacja jakoś za tydzień+- 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 29 Października 2021 Amnesia lemon zaraz rzuci hełmem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Października 2021 Będę zaglądać 😄 Pozdro, Wilk 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 29 Października 2021 W jakim dziale założyc fotorelacje grzybków? Chyba że chcecie jako bonus do tej fotorelacji. @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Października 2021 @Mefedr0nParty inne fotorelacje jest dział @Mefedr0nParty inne fotorelacje jest dział https://marihuanaforum.pl/forum/106-inne-fotorelacje/ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 29 Października 2021 Powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 2 Listopada 2021 Niestety muszę was poinformować że dalej 2 panny nie wyszły na świat : amnesia gold oraz pineapple. Aktualnie wrzuciłem w razie w jeszcze jedna pestkę pineapple do wody i ewentualnie zrobimy 3 automaty Najważniejsze że amnesia lemon oraz grapefruit mają się dobrze, a 3 roślinki będzie łatwiej upchac przy takim metrażu. Ps : pierwszy raz kilka pestek mi nie wyszło czyżby zła passa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Listopada 2021 2 godziny temu, Duży Topek napisał: Ps : pierwszy raz kilka pestek mi nie wyszło czyżby zła passa? a wcześniej kiełkowałeś coś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 2 Listopada 2021 @Tester Pewnie za każdym razem wychodziły, ale coś teraz nie idzie. Możliwe że na dniach się pokażą także jeszcze poczekam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Listopada 2021 @Duży Topek Szkoda, że to auto, bo jakby fotoperiody, to wystarczyłby odpowiednio długi weg , dobrze zrobione treningi i wyszedłbyś z tych trzech roślin grubo na swoje. Po co w ogóle kupować automat na uprawę Indoor? Jedyna odpowiedź, jaka mi samemu przechodzi do głowy to taka, że ktoś nie potrafi przełączyć sobie światła z 18/6 na 12/12, albo mu się nie chce. Bo automat ma większy sens przy uprawie w outdoor, gdzie sobie światła ktoś nie może przełączyć, bo nie ma wpływu na to ile świeci słońce na niebie, więc sobie fotoperioda sam nie przełączy na kwitnienie, gdy ma go outdoor. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 3 Listopada 2021 @Zielone krainy Podobno z automata można więcej wyciągnąć. ( Dłuższe naświetlanie) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 3 Listopada 2021 Amnesia gold wyszła na świat 💕 Jeszcze pineapple została 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Listopada 2021 @Duży Topek ile czekałeś na wyjście amnesii golf? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 3 Listopada 2021 @onyx 5dni jakoś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Listopada 2021 @Duży Topek wow aż tyle ale przynajmniej wiem że by czekać xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 5 Listopada 2021 UP Aktualnie 3 roślinki rosna i mają się dobrze, lecz niestety pineapple już druga pestka nie chce wyjść. Obstawiam że już raczej nie wyjdzie, ale dam im jeszcze 2-3dni dla pewności i dodam aktualizacje ze zdjęciami. Pozdrawiam miłego weekendu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 5 Listopada 2021 @Duży Topek na wacikach kiełkujesz? Ja dlatego kupiłem sobie mate grzewczą co by wspomóc kiełkowanie roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duży Topek 42 Napisano 6 Listopada 2021 @onyx szczerze to rzucam do wody na 3-8h i do ziemi za każdym razem wychodziły po 2-3 dniach, a teraz ten sort co wziąłem to połowa po 3-5 dniach, a 2-3 nie wyszły. Ale wydaje mi się że za bardzo zajebany jestem i za dużo wody leje na start i zapadają się za bardzo w głąb ziemi przez co wychodzą po 5-6 dniach +- @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Listopada 2021 @Duży Topek ja bym raczej wrzucał do wody na 24h po 12h od wrzucenia tknął pestkę że by opadła na dno i nabrała wody by móc się otworzyć, jak się otworzy to wychodzi po 2 dniach, według mnie to jest bardzo sprawdzony sposób. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 6 Listopada 2021 W dniu 03/11/2021 o 01:01, Zielone krainy napisał: Po co w ogóle kupować automat na uprawę Indoor? Jedyna odpowiedź, jaka mi samemu przechodzi do głowy to taka, że ktoś nie potrafi przełączyć sobie światła z 18/6 na 12/12, albo mu się nie chce Odpowiedź jest prosta i zarówno złożona. Chodzi o czas i całkowite wykorzystanie wigoru i potencjału rośliny. W eleganckich warunkach w 80-90dni roślina da 100% swoich genetycznych możliwości. Wycisnales ile fabryka dała. Roślina Foto periodyczna potrzebuje minimum tyle samo czasu, w eleganckich warunkach w 90-100dni jest gotowa, ale ile jej potencjału wykorzystałeś? Można było wycisnąć z niej dużo więcej, ale wtedy zajmuje to więcej czasu. No i jak masz marsa600, bez regulacji, to sezon jest w huj stratny jak przełączysz na 12h, bo mu 6h naświetlania zabrałeś i w zamian nie dałeś więcej mocy. Automat w tym momencie ma aż o połowę więcej światła niż sezon. I jeszcze wiele niuansy jest, jednak generalnie chodzi o czas. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach