onyx 881 Napisano 25 Listopada 2021 @KlausKörner 😥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Listopada 2021 No, chujowo. Dobrze że na wegu nie na flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Listopada 2021 @KlausKörner flo zaczyna się lada moment bo to auto więc na dniach muszę zamówić leda I właśnie mam wrażenie że jak na 27 to roślina jest mała ale może coś fajnego z tego będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Listopada 2021 @onyx przejebane. Ja za ts1000 dałem 7 stówek a pewnie jakaś podróbka. Za to miałbym 2 sprawdzone panele od ledam 60w i jeszcze by została stówka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Listopada 2021 @konopny_janusz no ja za swojego chyba koło 400 dałem Ale ja mam ts600 Nie wiem może dało by się jeszcze te diody uruchomić tylko że ja jestem amebą elektroniczną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Listopada 2021 @onyx weź baterie 3V podepnij do niej 2 kable i przyłóż do którejś z diod, bezpośrednio w miejsca gdzie są lutowane, chociaż nie wiem czy tam się dostaniesz tak łatwo myślę że jakiś bardzo cienki drucik by się zmieścił Na wyłączonym panelu oczywiście i tak posprawdzaj te diody które nie świecą. Jak nie zaświecą to 100% pewne że spalone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 25 Listopada 2021 44 minuty temu, onyx napisał: Dzień 27/ Dzień 22 Małe duże problemy w trakcie uprawy, jakiś tydzień temu niechcący złamałem główny szczyt w najstarszej pannie po czym dwa dni później to samo się wydarzyło z młodszą, są to automaty na których niechcący wykonany został topping, myślę że przerwy między projektami negatywnie wpływają na wcześniej zdobyte doświadczenia bo człowiek zapomina jakie panny potrafią być delikatne na początku bo potem kiedy podrosną stają się silne i ciężkie do złamania Na ten moment mam wrażenie że wyjdą karzełki ale kto wie, najstarsza wydaje się byc trochę nabita azotem ze względu na biotsbsa Aktualnie dziewczyny dostają wodę filtrowaną z dzbanka wraz z root juice, alga mic z biobizza, Kiedy zacznie się kwitnienie zapodam im rino skin, zaciekawił mnie mocno tym @Dobry_Człowiek!k. kolejnym problemem jest że właśnie zauważyłem awarie Leda a mianowicie utratę mocy oscylując w jakieś 30% a to dopiero drugi projekt na tej lampie więc szkoda, myślę że dokupie Leda 60W z ledam na kwitnienie i będzie git. Nie bój się nic ziomuś. Odbija te auto. Mało osób wierzy, ale wcześnie wykonany fim/topping myślę że automatom nic nie robi. A u Ciebie się tak wydarzyło, trzeba być dobrej myśli. Też domówiłem ten rhino 😁 sprawdzimy co w trawie piszczy, kiedyś już spotkałem artykuł o krzemie, podobno można dorwac w necie za grosze sypką krzemionkę, ale za dużo z tym roboty i zdecydowałem sprawdzić po prostu sprawdzony specyfik. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Listopada 2021 Jak są w szeregu połączone to możliwe że przez jedną spaloną diodę nie świeci ci cały segment @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Listopada 2021 @konopny_janusz możliwe że tak jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Listopada 2021 Ogolnie to jak dla mnie to te wczesne LST kaleczy panny i rosna takie salaty co wiecej powierzchni zakrywa niz w gore idzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 29 Listopada 2021 @Mr.Green prawda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Listopada 2021 (edytowane) Dzień 32/ 27 Dziewczyny w trakcie indukcji, pokazały włoski więc kolejne Panie dołączyły do naszego zacnego grona. Stopniowo będę leciał w dół z wilgotnością jak zaczną tworzyć się kwiatostany ale mam nadzieję że jeszcze kilka dni poindukuje. Aktualnie korzystam z biotsbsa oraz mikoryzy więc leje tylko wodę z algamic i rino skin, z root juice już rezygnuję bo dość już korzenie dostały papu. Mniejsza 27 dniowa roślina ma małe problemy jeżeli chodzi o najmłodsze liście gdyż końcówki są dużo jaśniejsze i podejrzewam że to prędzej nadmiar czegoś niż niedobór, pH w normie sprawdzane płynem heliga dla pewności mimo mikoryzy i biotsbsa. Ogólnie się tym przejmować nie będę bo roślina sobie z tym na pewno poradzi 🙂 pozdrawiam. Edytowane 30 Listopada 2021 przez onyx 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Listopada 2021 Końcówki takie są bo jest za dużo p i k w ziemi, na tym etapie roślina go jeszcze tyle nie potrzebuje, ale właśnie zaczyna potrzebować więc olewka. Bio Tabs reguluje pH, nie martw sie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Listopada 2021 @KlausKörner wiem wiem o biotabsie ale myślę że zawsze pierwszą rzeczą którą trzeba sprawdzić przy diagnozie to sprawdzenie czy pH jest prawidłowe bo bez tego ani rusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 30 Listopada 2021 Piękne krzaczki.Lampę bym naprawiał na wlasną rękę, nie świeci się tylko część, moźe to mała awaria. @Mr.Green @Barney's Nie do końca macie rację panowie.Ja na jednej z trzech roślin zrobiłem topping i lst w jednym dniu, roślina była najmniejsza ( wg. Was niegotowa).Teraz jest najzdrowsza i najwyższa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Listopada 2021 @Lasir jeżeli bym się bawił z ledem to dopiero po zakończeniu projektu bo jest za duże ryzyku zepsucia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 30 Listopada 2021 @onyx szanuję ostrożność.Ale to może jeden kabelek nie stykać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Listopada 2021 @Lasir musiałbym ja wtedy rozkręcać ale jestem totalną amebą i tak od dłuższego czasu miałem w planach zmienić lampę a tą dać ziomkowi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 1 Grudnia 2021 @onyx w sumie jak jest okazja wymienić lampę...nowa lampa -więcej jaranka :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 1 Grudnia 2021 @Lasir otóż to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach