ChinQuan 92 Napisano 17 Grudnia 2021 @onyx ta mialem na mysli ze ona daje za duzo dlatego sie krzaczy. juz wyzej jej nie moge dac ;/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) @ChinQuan a co to za lampą i jaką ma moc na jaką powierzchnię? Edytowane 17 Grudnia 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 17 Grudnia 2021 @onyx kingbo 300w ufo. Z gniazdka 100w pobiera. Na mojego boxa napewno za duzo . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) @ChinQuan mój poprzedni projekt byl na identycznym boxie i lampie o identycznej mocy, lampa na 50cm i tyle więcej nie trzeba a jeśli myślisz że ci się krzyczy to znaczy że przesadzasz Edytowane 17 Grudnia 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 17 Grudnia 2021 10 godzin temu, onyx napisał: Dzień 49/ dzień 44 Obie rośliny kwitną już dobre dwa tygodnie i średnio im to idzie ale wcale się nie dziwię bo jak wyjąłem je na naturalne światło to były ciemne od azotu 😕 zakupiłem nową lampę, bardzo mi się ona podoba i zobaczymy co z tego będzie 🙂 ogólnie to bez zmian co trzeci dzień dostają po 1.5l wody a temperatura i wilgotność s normie. Co mają ciemne liście do małych topów bo nie rozumiem xD czego ty oczekiwałes po lampie tam chyba 100w co w połowie nie działała misja jeszcze trzymasz na 50% 😃 I jeszcze na bio bez dodatków takich jak boost i innych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) @Barney's ciemne liście od maja to do siebie że roślina nabita azotem jest po części poblokowana przez nadmiar i rozwój jej nie jest prawidłowy. Nie wiem czy ty teraz mówisz o mojej aktualnej lampie czy poprzedniej, poprzednia miałem 100w bez możliwości regulacji a od dziś posiadam 150w którą ustawiłem na 100% Dodatkowo nie mam potrzeby dodawania żadnego boosta jedynie co używam to top maxa I nie rozumiem twojego prześmiewczego stylu komentarza Edytowane 17 Grudnia 2021 przez onyx 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 17 Grudnia 2021 @onyx skąd ty to wziąłeś że nabita azotem jest zblokowana 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 17 Grudnia 2021 Nadmiar to masz jak by żółte się końcówki robiły a tam ani grama I przestań je golić później Dziwisz się że nie puchnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 @Barney's nie gole ich wgl a usuwam uschnięte liście 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 18 Grudnia 2021 @onyx no przecież widać że golisz ... No ale dobra niech ci będzie czym roślina ma więcej liści tym lepiej będzie puchła bo ma z czego pierwiastki pobierać i jej nie stresuj jak kwitnie golisz w 14dniu porządnie i nic więcej nie ruszaj ale zrobisz jak chcesz ja daję tylko dobre rady Jeszcze to automat to już wogole daj spokój I wypraszamy sobie że próbuje się z ciebie śmiać drwić lub co kolwiek źle to interpretujesz poprostu uważam że mam większą wiedzę i do nie których trzeba nawet i po chamsku żeby zrozumieli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Dzień 60/25 flo // Dzień 55/20 flo Kolejna aktualizacja dziewczyny, ogólnie idzie póki co bez problemów ale zaczynają jeść bo widać już mocno jaśnieją. Postanowiłem już do dokładać drugiego biotabsa na flo ponieważ tabletka może znowu nabic mi dziewczyny azotem niepotrzebnie Na ten moment leci połowa dawki pk 5-8 od biotabs przy każdy podlaniu na litr wody a leje im po 1.5 litra co 2-3 dni, dodatkowo po 1ml/l blooma, top max i alga mic Mam problemy z temperaturą, cały czas jest powyżej 30°C a wilgotność jest około 20-30%. Zakupiłem nowy filtr węglowy z wentylatorem o dużo większej mocy co naprawiło by ten problem ale jest to na tyle duże że ciężko będzie mi to zmieścić w boxie nie tracąc na wysokości Leda bo już teraz są 15cm od szczytów. Edytowane 28 Grudnia 2021 przez onyx 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx Ładnie wyglądają, lekko się wyssały z azotu z dołu, ale to dobrze, bo azotu mają w punkt , teraz będą domagały się bardziej P i K, a przynajmniej, tak wynika z moich obserwacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 @Zielone krainy też tak myślę dlatego pk im żałował nie będę ale z głową oczywiście, tylko zastanawiam się jak z bloomem zrobić czy lać w pełnej dawce czy w pół Nie ukrywam też że stosuje delikatna defoliacje co parę dni ale nie widzę za bardzo że by im to szkodziło a tak to odsłaniam sobie gąszcz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx Jak na nie patrzę to ci powiem, że bloom wcale bym przy tym podlaniu nie dawał, bo mają azot w ilości adekwatnej do tej fazy kwitnienia, więc ja bym poziomu azotu nie zwiększał, a jedynie dałbym rośliną samo pk, bo w mojej ocenie niczego innego nie potrzebują. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 @Zielone krainy tak też zrobię, dzięki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx Tylko nie szalej, nie lej na tym etapie więcej niż 1,5 ml pk 13/14 na 1 l wody. No chyba, że masz inne zdanie to jasne, działaj, jak uważasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Grudnia 2021 Pk-5-8 nie jest aż tak mocne ale tak jak mówię, wszystko z głową @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Niepokojące popalenia liści przytopowych, teraz pytanie czy do nadmiar czegoś czy niedobór? Edytowane 4 Stycznia 2022 przez onyx 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Stycznia 2022 @onyx od dołu też coś się zjada. Czyżby pk ? U mnie górne tak wyglądają jak lecą na wodzie bez żarcia. Co tam pannom ostatnio laleś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 4 Stycznia 2022 Dodam tylko że co drugie trzecie podlanie dostają cal mag 1ml/l lub 2ml/l Głównie cierpi na podpalenia ta po lewej i widać że jest póki co dużo ciemniejsza od tej po prawej więc na ten moment dostaje tylko wodę ale jakoś czas temu dostała pk 5-8 w dawce 1.5ml/l w ilości 2.5l wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach