Gość Napisano 27 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Zielone krainy napisał: @vego1989 Wpierw dekarboksylacja czyli piekarnik 110 stopni C i 60 minut, dopiero po tym do spirytusu, czas czekania 2 miesiące, gdy mowa o green dragon. Czyli pozniej z tego spirytusu robię jakie chce nalewki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Kwietnia 2023 @vego1989 Tak, ale pamiętaj, że na początek zalecana ilość to 25 ml nalewki , nie więcej , bo to uderza naprawdę mocno , nie ma żartów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 27 Kwietnia 2023 @vego1989 moc ma porywnywalną do kobiecego tyłka gdy nie ruchasz od miesiąca ;D 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Zielone krainy napisał: @vego1989 Tak, ale pamiętaj, że na początek zalecana ilość to 25 ml nalewki , nie więcej , bo to uderza naprawdę mocno , nie ma żartów. A jak długo wchodzi taki kielich?bo np. Przy ciastkach trochę trzeba poczekać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 28 Kwietnia 2023 @vego1989 ja zaczynałem odczuwać efekty po ok 40 minutach i miało tylko tendencje wzrostową. W moim przypadku pół kieliszka, ewentualnie 3/4 siekało na chuja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Kwietnia 2023 @mirecki co Ty powiesz? Zajebiste na melanz, wszyscy walą, odczekujesz chwile, walisz 25ml i bania do konca imprezy 😅A tak na poważnie, porównywalna moc np do budyniu?bo po nim kiedyś mnie odcięło na kilka godzin, ale jak się obudziłem to byla zajebista bania xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Kwietnia 2023 @vego1989 Tak mniej więcej jak pisze @mirecki a może nawet lekko szybciej , jakoś po 30 minutach się zaczynało u mnie, ale jak wejdzie to człowieku, raz nie czułem ciała, jako swojego, więc lepiej uważać, a faza potrafi trwać kilka godzin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 28 Kwietnia 2023 @Zielone krainy oj tak, czasami było aż za mocno i korki wyłączało ;D @vego1989 do żarcia z thc trzeba mieć spory szacunek bo potrafi zaskoczyć uhh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Kwietnia 2023 Dzieki @mirecki i @Zielone krainy za odpowiedź 😃Właśnie kiedyś po budyniu mi esa wyjebalo xD nic, będe robil nalewke, zobaczyny co to wyjdzie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2023 Panowie, kisi się już ponad 2miesiace. Jest tam 0.5l spirytusu.(ale zieloniutki jebany) Może ktoś z Was by dal jakiś przepis jak to rozcieńczyć i na ile. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, nie chce nic spieprzyć. Jutro by wytestowal człowiek jaka to mocą włada 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 6 Lipca 2023 @vego1989 sam niedługo będę się brał za coś podobnego jestem ciekaw efektów 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Lipca 2023 (edytowane) @vego1989 wal czystego kielicha symbolicznego jak to z dobrą nalewką i wtedy decyzja czy za mocny Ale dla bezpieczeństwa z 15ml Edytowane 6 Lipca 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2023 @Bob drzewny chłopie to czysty spirytus, musze jakos rozcięczyc. Dlatego pytam kogos kto robil juz to i da jakies proporcje i skaldniki do zrobienia tego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2023 Haloooo, pomoże ktoś? A może Woda z cukrem, np. Zrobic przepalanie 0.5 i zmieszać z dragonem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) Zasadniczo mieszać możesz ze wszystkim - ja nawet robiłem klasyczne mohito i wyszło całkiem smakowe 😉 aczkolwiek musisz brać poprawkę na to, że nalewka z wodą zachowuje się jak Pastis (robi się "emulsja terpenowa" jak mleko, co w niektórych drinkach wygląda nieestetycznie i wtedy traci też na mocy tj.biodostępności THC). Rozcieńczać można tak tylko bezpośrednio przed spożyciem, bo roztwór się z czasem rozdzieli i wtedy już tego nie wypijesz. Jeżeli chcesz uniknąć emulsji to mieszaj tylko z wysokoprocentowymi alkoholami jak wódka czy gin. Nie próbowałem jeszcze robić drinków ze śmietanką (tłuszcz pewnie ułatwi wchłanianie, więc powinno być lepiej niż z samą wodą i gorzej niż z czystym alkoholem). Dawka bardzo indywidualna, w zależności ile Ci się THC rozpuściło- zacznij od niedużych ilości i stopniowo zwiększaj, bo potrafi nieziemsko sponiewierać. U mnie dawką optymalną jest ok 25 ml przy wodnym rozcieńczeniu. Nie piłem "na czysto" z wódką ale nie odważyłbym się pewnie więcej niż połowę z tego wypić. Edytowane 7 Lipca 2023 przez bingobum 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Lipca 2023 @bingobum to rozrobie te 0.5 z 0.5 wody i wyjdzie 40pare % @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) @vego1989 weź testowo w strzykawce mniejszą objętość nalewki i sprawdź jaka ilość wody nie spowoduje wytrącenia terpenów; ewentualnie możesz skorzystać też z precyzyjnej wagi wkraplając wodę do znanej objętości nalewki np. w kieliszku; 50/50 może się okazać nieosiągalne Edytowane 8 Lipca 2023 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 8 Lipca 2023 Tylko nalewka z korzeni nie ma skutków psychoaktywnych tak jak z kwiatów, ale jest świetna na bóle reumatyczne @vego1989 https://nasionamarychy.pl/blog/329/wodka-z-marihuany-przepis Prosty przepis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach