Barney's 271 Napisano 24 Listopada 2021 @Tomaszszym tak pH 6.1 dołem jest ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) 10 minutes ago, Barney's said: @Tomaszszym tak pH 6.1 dołem jest ok ale on nie pytał o pH tylko o to czy z korzeniami jest wszystko ok 😄 nie no żart Ja po swoich widzę, że te, które piją wolniej wodę lub nie piją jej wcale co można ocenić orientacyjnie po wadze doniczki są w gorszej kondycji i mają jakiś problem Edytowane 24 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 24 Listopada 2021 @konopny_janusz ja mam autopoty 😉 pH jak skacze to znaczy że coś nie tak z korzeniami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Listopada 2021 @Barney's a reszta normalna? Robiłeś już w kokosie wcześniej? Ja myślę że to minie, daj jej czasu chwilę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 25 Listopada 2021 @KlausKörner końcówki przypaliło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 25 Listopada 2021 Co raz lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Listopada 2021 O, co raz lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 25 Listopada 2021 @Barney's mialem to samo ostatnio na lisciach masz cos z korzeniami. I moim zdaniem nie potrzebnie dajesz cal mag. Doominik tez uzywa wody ro i nie dodaje cal mag na wege tylko troche na flo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 25 Listopada 2021 @Dobry_Człowiek! A Czego tu nie ma głodne są chyba bo przelałem z ec 2.1 wyleciało 1.0 Już chuj wie czy to jedzeniem przelać czy samą wodą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 25 Listopada 2021 (edytowane) @Barney's jeżeli pH jest git a pewnie jest to raczej jest głodna skoro takie ec wyleciało i można cal mag zapodac Edytowane 25 Listopada 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 25 Listopada 2021 U mnie dokładanie tak samo wyglądały liście, dolne jakby usychały albo brał je niedobór calmag, a górne - nowe listowia miałem popalone końcówki jakby miały nadmiar. Jak nic nie zrobisz z podlewaniem /przesuszeniem medium to zaczną odpadać dolne liście, jakby ze starości, wtedy totalnie ogupiejesz ocb. A weź sobie wiadomość od @Dobry_Człowiek! do serca bo sądzę, że u Ciebie stąd te problemy. Przynajmniej ja tak miałem jak topiłem korzenie. Nawet w czasie kiedy zdecydowałem się przerzucić krzaki z plastikowych na skrzynkę to coś pisałeś. Wrzuciłem wtedy zdjęcia bryły korzeniowej, jak się przyjrzysz to w miejscach odpływu zobacz jaki kolor miały korzenie. U Ciebie może być to samo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 25 Listopada 2021 Poszedł fryzjer xD 2 zrobiły papa xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 25 Listopada 2021 Przegląd formy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 25 Listopada 2021 @Barney's mi to wygląda bardziej jak nadmiar czegos a nie braki. Moim zdaniem powinieneś odstawić cal mag bo w tym momencie napewno nie jest Ci potrzebne. Dajesz je co kazde podlewanie a ja bym dal wtedy gdy sa braki. Tak jak pisałem Ci wcześniej, ze pisalem z doominik i on uprawia w hydro z wodą ro i nie dodaje na wege cal mag. Tylko na flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 25 Listopada 2021 (edytowane) @Dobry_Człowiek! co ma być to będzie Nie nadaje się do tego Edytowane 25 Listopada 2021 przez Barney's @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 25 Listopada 2021 @Barney's glowa do góry i do przodu ogarnij korzenie nie jest im za zimno czasem pobór mikroelementow jest zakłócony jakby wapń żelazo co z tego ze im lejesz jak nie wchlaniaja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 25 Listopada 2021 Myślę żeby to zakończyć wywalić je i zacząć od nowa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Listopada 2021 Nie swiruj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 25 Listopada 2021 5 minut temu, Barney's napisał: Myślę żeby to zakończyć wywalić je i zacząć od nowa I za każdym razem tak będziesz robił? Bierz na klatę to co było i sam wiesz najlepiej co zrobiłeś do tej pory. Od początku pomyśl czy byś tak samo poprowadził, gdzie był błąd i staraj się to naprawić. Bo każda kolejna uprawa może przynieść coś innego, a to co pokonasz teraz już nie powinno Cię nigdy zaskoczyć. Jest kilka możliwych powodów co to może być, każdy może mieć inny pogląd przez pryzmat doświadczenia nabytego lub wyczytanego. To nabyte empirycznie jest nie do przecenienia. Wyjebac i zacząć jest najłatwiej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Listopada 2021 Ja wciąż uważam że ma za dużo i za często wode I korzenie mogą się psuć z braku tlenu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach