Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 @KlausKörner ok to dam ale od ostatniego podlania dałem każdej z 450ml i to było chyba z 5 dni coś takiego podlewane to jeszcze gleba wilgotna ale na szczescie liscie do góry są wiec nie przelałem Teraz, Piotr111111 napisał: @KlausKörner ok to dam ale od ostatniego podlania dałem każdej z 450ml i to było chyba z 5 dni coś takiego podlewane to jeszcze gleba wilgotna ale na szczescie liscie do góry są wiec nie przelałem musze poczekać aż ziemia wyschnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 7 Grudnia 2021 Ogólnie, to jeszcze nawozu nie lej, czekaj, Obserwuj jak rosnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Grudnia 2021 Pieter znowu dojeżdża swoje roślinki? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 7 Grudnia 2021 @Piotr111111 Nie mogę się doszukać składu nawozów, każda firma ukrywa, często dopiero po zakupie można wyczytać skład na ulotce. Ja lałbym z tabelki jak leci, ani bym się nie zastanawiał czy pół dawki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 update liście poszły wszystkie do góry i wygląda to lepiej jak dotychczas liście poszły jak dotychczas najlepiej do góry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Grudnia 2021 Teraz to chyba masz foxtail. Na jakiej wysokości jest lampa ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 @Brazil Munster 55-59 coś takiego cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Grudnia 2021 (edytowane) ja myślałem że to są foxtaile? posłużyłem się tutaj zdj @Tomaszszym Edytowane 7 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Grudnia 2021 @konopny_janusz to może ja coś popierdolilem. 😃 tak czy inaczej moim zdaniem coś powoduje że liście mu się tak zawijaja. Lampa dość wysoko wisi więc raczej coś innego to powoduje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 7 Grudnia 2021 @Brazil Munster też mam takie wrażenie. Cały czas coś... @Piotr111111 jaką Ty masz tam wilgotność? Wietrzysz już ten pokój? Ile razy podlałeś od tego przesadzenia, tylko ten raz czy więcej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 @grolsch3 raz / 60% wilogornosci / wietrze praktycznie co 3 godziny ale na 2 godziny wietrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 7 Grudnia 2021 @Piotr111111 co ja widzę po zdjęciach. Krzaki wysokie jak już dawno powinny mieć 12h. Przy rantach doniczki ziemia wyschnięta, aż się ściąga, już dawno gotowa do podlania. Nawilżacz działa, a samym podlaniem na te krzaki, które piły by spokojnie litra co 3 dni, utrzymałbyś w namiocie wilgotność na dobrym poziomie. Po etapie siewki wilgotność 60 to jest maks. Moim niedoświadczonym i skromnym zdaniem to nie dostarczasz odpowiednio dużo świeżego powietrza, albo transpiracja leży i kwiczy. Cały czas miałeś 60 rh nawet jak przelałeś te rośliny? Ale tak szczerze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 @grolsch3 mogę je dac 12/12 ? rh chodzi ci o wiglotność ? nie zawsze bo wczesniej cos sie zwalilo i nie miały nawilżenia ale to było gdzieś 8 dni temu coś takiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 7 Grudnia 2021 (edytowane) @Piotr111111 ja nie jestem typem, który Ci napisze co masz zrobić. Ja nie z tych. Nie mam zamiaru brać na klaty porażek innych, muszę brać tylko swoje. Kojarzę Cię tylko z tej fotorelacji, długo tu nie jestem. Nie chcę mi się szukać wcześniejszej, ale wnioskuję z tej, że tam poszło coś nie tak... Zrób jak uważasz, ja Ci to wcześniej napisałem, łykasz wszystko jak młody pelikan. Nie obrażam Cię, staram się do Ciebie jakoś trafić. Ale ogarnij trochę wiedzy, a pójdzie Ci zdecydowanie lepiej. Nie lubię się z ludźmi kłócić czy wyzywać, bo i charakter i wiek mi na to nie pozwalają. A my w Twoim ogródku napierdalamy się i kłócimy czy ph Ci blokuje to czy tamto, czy liście pokazują miedź, cynk czy może to duszenie rośliny? Ty wiesz najlepiej co robiłeś, będę z Tobą szczery, uważam że z nami nie jesteś szczery i piszesz co chcemy przeczytać. A to Twój ogródek. Więc pomyśl jeszcze raz, od początku, co mogło wpłynąć na taki stan roślin i postaraj się zrozumieć. To w końcu zaprocentuje. Jak nie teraz to w kolejnej uprawie. Nie poddawaj się. Rh to wilgotność. Ze światłem bym się wstrzymał, aż zrobisz rachunek sumienia Edytowane 7 Grudnia 2021 przez grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 @grolsch3 Spoko ziomku ja się nie obrażam życie zbyt krótkie żebym się przejmował ale nie chodzi o to że łykam jak pelikan pytam się wielu ludzi po to żeby jakby mieć ocenę sytuacji ten coś da od siebie i ten i to w kupę ułożę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 7 Grudnia 2021 24 minuty temu, grolsch3 napisał: @Piotr111111 co ja widzę po zdjęciach. Krzaki wysokie jak już dawno powinny mieć 12h. Przy rantach doniczki ziemia wyschnięta, aż się ściąga, już dawno gotowa do podlania. Nawilżacz działa, a samym podlaniem na te krzaki, które piły by spokojnie litra co 3 dni, utrzymałbyś w namiocie wilgotność na dobrym poziomie. Po etapie siewki wilgotność 60 to jest maks. Moim niedoświadczonym i skromnym zdaniem to nie dostarczasz odpowiednio dużo świeżego powietrza, albo transpiracja leży i kwiczy. Cały czas miałeś 60 rh nawet jak przelałeś te rośliny? Ale tak szczerze. Pięter... Wszystko masz ogólnie dobrze. Ziemia wyschnieta, w twoim przypadku to dzięki Bogu można powiedzieć. Lampę masz dobrze. Zapierdala alles jak należy ale nie przełączysz narazie. Przesadź aleś krzaka, nie odpierdalaj jak lamus. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 7 Grudnia 2021 @Piotr111111 stary gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść. Znasz to przysłowie? Nie ułoży się w kupę, tylko kupa Ci z tego wyjdzie. Odpowiedzialność schowa głowę w piasek, a Ty z tą kupą zostaniesz. Nie lubię czegoś takiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 7 Grudnia 2021 @KlausKörner po jakiego kija mam podlewać jak ziemia wilgotna ? @grolsch3 3 głowy to co nie jedna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 7 Grudnia 2021 Teraz, Piotr111111 napisał: @KlausKörner po jakiego kija mam podlewać jak ziemia wilgotna ? Eeeee? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach