konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Listopada 2021 @Piotr111111 mi się wydawało że 2 metry wystarczy, ale mars ts1000 jest tak zamontowany ze nie ma opcji żeby Ledy wisiały równo na tych 2 metrach, coś musi mieć miejsca nad sobą i wychodzi na to że od najwyższych szczytów do ledów jest jakieś 10-15 cm. Muszę chyba super cropping robić Wracając do twoich plantów to raczej przelana będzie tak jak wyżej piszą. Z tym że ja bym starał się przesuszyć, dotlenić to co jest, niż przesadzać do nowej ziemii. No chyba że przesadził byś do większej doniczki co by się nie bawić w wyplukiwanie starej ziemi z korzeni. Jak dla mnie za dużo zabawy ale czego się nie robi dla plantów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 17 Listopada 2021 Tak wygląda ich obecny stan myślę że odratowałem je 🙂 tylko są liście zwinięte ale ważne że polepszyło im się o 180 stopni może za mało wilgoci mają bo nie puszczam nawilżacza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Listopada 2021 A ile masz wilgotności w boxie? Jak one przelane to powinieneś mieć ok 50% wilgotność, dobrze że nie włączałeś nawilżacza, one muszą wyschnąc, ale sam widzisz, że się podnosić zaczynają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 17 Listopada 2021 @KlausKörner 30% a czemu mają zwinięte do góry w rurke taką liście przyczyna jaka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Listopada 2021 To za niska wilgotność, to po pierwsze. Czemu w rurkę? Normalnie powiedziałbym że od światła ale w twoim przypadku to chiński bóg tylko wie, bo może je wykręca od tego bagna w którym siedzą. Jak ty możesz mieć wilgotność 30? Ty się znęcasz nad nimi czy co? Tak wogoöe to gdzie ten Box stoi że ty masz rh 30%?? 🤦🏻♀️ Nie przestajesz zaskakiwać. A ile masz Lampe od roślin? @Piotr111111 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 17 Listopada 2021 @KlausKörner a ile ma być wiglotności ? 59cm od szczytów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Listopada 2021 Piotrek ty nie wiesz ile? To na forum poszukaj, czas najwyższy. Ile czasu ty ich teraz nie podlewasz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 17 Listopada 2021 @KlausKörner ale 59cm od szczytów lampa 250hps jest dobrze? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 18 Listopada 2021 Strasznie malusie donice. Wilgotnosc 30 za malo troszku. Trochę sa pokiereszowane, zobaczymy co z tego wyjdzie 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 18 Listopada 2021 @Git 8L mają dwie a jedna 11l @Git ważne że jako tako odratowałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Listopada 2021 @Piotr111111 to sie nazywa poprawa, czy je odratowałeś dowiesz sie za jakiś czas, to ze na lisciach sie poprawiło to nie znaczy ze w bryle korzeniowej jest wszystko si. Tyle wiem i wiem ze warto sluchać osób które mają pojęcie w tym temacie i wyciągać wnioski. Takie moje zdanie, jak zadbasz tak bedziesz miał. 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 18 Listopada 2021 @ArteK poprawa jest wielka gdyby było coś w korzeniach to by się pogarszało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Listopada 2021 @Piotr111111 wyjdzie z czasem, spróbuj orientacyjnie ważyć doniczke codziennie. Ja po swoich widzę że planty które szybciej pobierają wodę generalnie są w lepszej kondycji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 18 Listopada 2021 To są sezony? Masz takie dwa planty co mają duże liście. Ja bym te liście wyjebał, one są takie wielkie bo krzak nie jest prawidłowo wykształcony, nie bój się odrosną im następne, parę dni to zajmie, a te co masz będą już tylko przeszkadzać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 18 Listopada 2021 @KlausKörner mógłbyś zaznaczyć które dokładnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 18 Listopada 2021 ?> O TE? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 18 Listopada 2021 Te drugie foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 18 Listopada 2021 3 minuty temu, Piotr111111 napisał: @KlausKörner czyli obciąć ten cały liści a ten od drugiej strony jest taki sam czyli dwa takie liście obciąć na tym krzaku tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 18 Listopada 2021 Ale ty jesteś kot. No tak, oba. Ja nie jestem zwolennikiem obcinania liści ale te bym wyciął. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 18 Listopada 2021 @KlausKörner ciach i ciach i po sprawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach