Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 29 Września 2021 (edytowane) Witam ponownie 😁 Z wyposażenia nic się nie zmieniło, chce sprawdzić na małych doniczkach ile mogę zebrać. Box 35x35x90cm, wentylacja wentylatory pc, oświetlenie ledam 30w, doniczki prostokątne 30x15 cm 3l. Ziemia biobizz lightmix, dosypana mikoryza i guano. Nawozy też od biobizz-bloom, topmax, algamic, fishmix, calmag, plagron pk, atami rootfast. 1 zdjęcie to pestka od rqs, 2 zdjęcie to hindu kush. Zdjęcia aktualne, kolejne jak juz będzie coś zielonego na powierzchni. Pozdrawiam Edytowane 29 Września 2021 przez grolsch3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 29 Września 2021 @grolsch3 ciekawa odmiana, bede podglądał😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 29 Września 2021 @ArteK też mnie ciekawiła długo, cieszyłem się jak widziałem talerzyk u jednego ziomka, ale jak wszystko dobrze pójdzie to chyba go przegonię 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 29 Września 2021 @grolsch3 powodzenia👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 @grolsch3 Powodzenia!! Sam jestem ciekaw co Ci wyjdzie z doniczek 3l. Chciałem do mojego 40x40x80 dać 4 takie maluchy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 30 Września 2021 @Bloodwyn dzięki bardzo✌️ ja specjalnie szukałem takich żeby zmieściły się dwie idealnie i jestem zadowolony. Udało mi się znaleźć typowe kaktusiary, podłużne z odpowiednim wymiarem do mojego namiotu. Korzeń będzie miał gdzie się rozrastać, posadziłem je na biegunach tych doniczek żeby mieć też miejsce, aby poprowadzić lst. Zresztą jak się pokażą nad ziemią to wrzucę up i opiszę co planuje 😁 pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 @grolsch3 ja Goryla mam w okrągłej i de facto nie ma miejsca na lst, połowa roślinki wystaje zza doniczki, więc dobry pomysł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 30 Września 2021 @Bloodwyn jesli planujesz trening typu LTS nasionko wsadzasz na brzegu donicy wtedy nie ma problemu tak jak na twojej fotorelacji😝💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 @ArteK@grolsch3 no i teraz będę wiedzieć o tym 😅😁 artek zajrzyj do mnie na fotorelke, bo mam mały problem z gorylem, a w sumie z listkiem. U Ciebie ładnie rośnie, to może coś doradzisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 2 Października 2021 (edytowane) Hindu Kush w ciemnej, Critical w jasnej. Światło 18/6, później standardowo 12/12. Lampa 45cm nad doniczkami. Z treningów lst i maksymalnie 2 cięcia głów. W zależności jak będzie się rozwijać. Plan jest taki, aby poprowadzić łodygę po długości doniczek, czasami będę położenie doniczek zmieniał, czyli jasna z lewej, ciemna z prawej. Podlewane wodą z kranu odstaną 48h, do podlania dodałem rootfast wg zaleceń producenta. Nie narzucam sobie długości wega, wyjdzie w praniu. Upy planuje w częstotliwości tygodniowej, ale może być że będą dłuższe przerwy we wrzucaniu aktualizacji. Pozdro Edytowane 2 Października 2021 przez grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 7 Października 2021 Temperatura drastycznie spada w nocy, trzeba było działać. Dzięki wielkie za pomysł @Zielone krainy. W ciągu niecałych 2 minut wzrost temperatury o stopień - przy rozusnietych drzwiach od namiotu. Kabel 80w. Jak będzie trzeba zrobię dodatkowo 'ocieplany domek' dla namiotu 😁 Na początku miałem za nisko leda co pokazuje hindu, ogólnie przez warunki coś słabo idą. 5 dzień a critical ledwo ledwo. Co prawda podsypałem ziemi, więc trochę łodygi się schowało. Dużo osób ostatnio widzę narzeka na rqs, ale jak mam pestki to przecież nie wyrzucę 😉 pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Października 2021 @grolsch3 Fajnie to zrobiłeś, ale jeszcze bym etan kabel ziomku osłonił, bo roślina i tak będzie się przyklejała do ścian , więc lepiej by coś ją oddzielało od kabla grzewczego, ja bym na to nakleił koc termiczny , albo lepiej folie mylar diamond. No chyba, że będziesz je pilnował, by nie dotknęły ściany grzewczej. W tym celu tą drogą doniczkę z tyłu daj, jak tą pierwszą, abyś przez lst kładł roślinę w odwrotnym kierunku do tej ścianki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 7 Października 2021 @Zielone krainy dzięki wielkie. Na razie nie chce osłaniać, jak będzie się rozrastać i nie będę mógł jej zagwarantować poparzeń to na pewno to zrobię. Niech Ci obrodzi plon na maksa za każdą podpowiedź i dobre słowo ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Października 2021 @grolsch3 Dzięki ziomku, wszystko rozumiem i wzajemnie, powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 10 Października 2021 @grolsch3 Ten Pan @Zielone krainy to za pomoc i rady powinien mieć plony bez sadzenia. Dobry gość. Również nie raz i pewnie nie ostatni dziękowałem ale dobrze czasem zapytać wymienić zdanie odrazu lepiej 👌. Obfitych Pany. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Października 2021 (edytowane) @Krzysztof_Krzys tak jest, dlatego mu w dzieciach nie życzyłem bo od razu musiałby przedszkole otwierać 😂 Z farcikiem✌️ Edytowane 10 Października 2021 przez grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Października 2021 @Krzysztof_Krzys @grolsch3 Dzięki ziomki , ale żaden ze mnie pan, dla ziomków zwykły ziomek. Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Października 2021 @grolsch3 Szkoda że ja w UK nie mogę dorwać takich doniczek 😄 wszystkie tego rodzaju są ceramiczne -.- Zasiadam i obserwuje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 11 Października 2021 9 dzień od wyjścia z ziemi. Po pojawieniu się kabla grzewczego i poprawie warunków, widać w końcu rozwój. Podlane samą wodą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 11 Października 2021 Zwiększa wilgotność w boxie. Trzymaj te 65-80 pierwsze dwa tygodnie. Dalej termometr mówi zimno ale bez paniki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach