konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Października 2021 @fxxx1337 z daleka to tak wygląda, ale tam są robale w ziemii, dziury w liściach, złe pH. W jednej mam na zielono, w innej na pomarańczowo. Future nie rośnie, zatrzymała się chyba. Może przesadzam, ale staram się szybko wyłapywać takie rzeczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 22 Października 2021 (edytowane) Ktoś wie co im dolega Edytowane 22 Października 2021 przez Tomaszszym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 22 Października 2021 Dopadła je ruda szmata. Szpachla i lakier tyle ci zostało. Calmag nalej po 200%dawki i zostaw w spokoju, pk możesz dołożyć. Zakwas trochę glebę. Bliżej 6 pH trzymaj Co masz za witaminy na flo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 22 Października 2021 @KlausKörner pk i na dniach booster z calmagiem mają przyjsc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Października 2021 @Tomaszszym cal mag jak najbardziej ale z tym pk bym sie wstrzymał. Jak masz to zapodaj jakąś podstawe na flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 22 Października 2021 @KlausKörner Zapomnialem ze mam terra flores calmag bd miał na tygodniu jutro mogę dostać od ręki nawóz compo complette z magnezem i nie wiem czy to dobry pomysł@Dobry_Człowiek! @Dobry_Człowiek! @KlausKörner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 23 Października 2021 To daj na razie terra Flores. Tam jest npk 2 2 4 i 0,5 magnezu to tyle co ma cana magnez w jednej dawce, więc powinno być ok, terra Flores możesz dać i 2-3 razy z rzedu co podlanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 23 Października 2021 @Tomaszszym ja ogólnie nie roztaje sie z firmą canna. Od samego początku lece na nawozach canny. Ja bym użył samego canna flores zaczynając od połowy dawki. Jak Ci przyjdzie cal mag to go dorzucić ale juz z samą wodą bez canna flores. Chyba ze bedzie taka potrzeba do obydwie odzywki na raz. Nie ma co katować roślinek odzywkami jak pokazują delikatne braki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 23 Października 2021 @Dobry_Człowiek! W sumie tez na cannie lecę tylko nie ogarnalem w porę calmagu na bosta jeszcze mam czas raczej .Tym razem to zaniedbałem bardziej niż ostatnio poj..bało mi się i w czwartek dostały vega pełna dawkę zapomniałem ze mam flores i czas na niego strasznie wyskoczyły do góry mam nadzieje ze zaczną z czasem iść w kwiaty w poprzednich razach na tym etapie nie były takie wysokie i kwiatostan był lepiej zawiązany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 Wczoraj dostały cana flores podniosłem tez lampe tydzień temu była na Ok 60cm rośliny wystrzeliły i zniwelowały dystans do 30 miejscami 20 cm do tego wyblakły pH ponad 7 dzisiaj myśle żeby podlać pełna dawka flores plus compo complette z magnezem 1/3 dawki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Października 2021 Ładna dżungla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 @onyx na tym etapie mam to pierwszy raz ze tak wybiły w górę za pierwszym razem miałem 10 szt teraz 9 (z czego jedna ma dwa tygodnie i docelowo zostanie z max 3 szczytami w porównaniu z drugim rzutem są około 20 cm większe znaczy wyższe i około 20 cm niższe jak przed ścinka )nie ma jeszcze nawet połowy czasu a już ciezko nad tym zapanować mam nadzieje ze teraz zaczną trochę kwitnąć i iść w kwiaty bo max mogę jeszcze 0,5 m lampe podnieść około bo zabudowalem wentylator w nast tyg bd je podpierał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Jeszcze trochę popierdziela do góry 😄 bedzie git. może pół metra styknie. ogólnie grubo jak 9-10 sztuk siedzi. ile poprzednio zebrales? Edytowane 24 Października 2021 przez Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 @Brazil Munster 480 chyba a za pierwszym 350 czy coś takiego teraz liczę na min 300 max 500(400- lub ponad to cel marzen) @KlausKörner jak twój banana blaze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 24 Października 2021 @Tomaszszym słabiutko. Bardzo wiotki, i wiatraki i galezie, kwitnie po woli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 @KlausKörner jak bd w domu to wyjmę swojego do porównania jeżeli chodzi o kwitnienie to ma trochę kwiatów i tak jak u ciebie taki wyżeł z tym ze łodygi powoli twardnieją nie są takie elastyczne jak przed tygodniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 24 Października 2021 Może za tydzień i tu się poprawi, na razie zaczął kwitnąć, w tym tygodniu jakoś. Nie przykładam do niego uwagi za bardzo, rośnie niech rośnie, zgaduję że bardzo ciepło i światło lubny jest, producent zalecał klimat tropikalny, więc może za słabo go doświetlam. Stoi w rogu boxa pod 120w na 12/12. Rzecz w tym, że mam inne automaty, i one sobie świetnie radzą na 12/12. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 @KlausKörner u mnie 2 banany zacząć kwitnąć jako pierwsze po rogach nie zwróciłem uwagi czy to 3 z bananów czy może lemon dopiero się zbiera nierównomiernie to idzie światło 20/24 i teraz na voll spectrum od tygodnia bodajże @KlausKörner tak przed ścinka prezentował się banan ostatnim razem @KlausKörner A tak prezentowało się to ostatnim razem na tym samym etapie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 24 Października 2021 @Tomaszszym ooo żesz Ty! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 24 Października 2021 A teraz jak ten banan? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach