bingobum 125 Napisano 14 Listopada 2021 trichomy zrobiły się mleczne, chyba nie pomyliłem się w szacowaniu i za 2 tygodnie max ścinka będzie zastanawiam się czy już im flusha robić, czy tydzień poczekać jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Listopada 2021 Ostatni tydzień dwa, sama woda, flusha po co? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 14 Listopada 2021 6 minut temu, KlausKörner napisał: Ostatni tydzień dwa, sama woda, flusha po co? gdzieś tam wyczytałem, że najlepiej flush aby pozbyć się nawozów z ziemi i potem do końca już woda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Listopada 2021 I tak i nie, bardziej chodzi mi o to że jesteś w sumie po flushu, nie tak dawno jeśli dobrze pamiętam, nie lałeś tyle nawozów, aby tego nie zjadła przez dwa tygodnie. A po flushu będzie stała w wodzie parę dni zamiast dojrzewać. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) @bingobum ja niewiem co wy macie z tym flushem. Dwa tygodnie przed planowaną ścinką lac sama wode z odpowiednim ph i to wystrczy. Flush to jest przelanie doniczki woda z minimum dwa razy wiksza pojemnością doniczki. Czyli jak masz 11 litrów doniczke musisz dac minimum 22 litry. Po co na tym etapie dusić korzenie zabierając im tlen jak kwiaty Najlpiej puchnął na tym etapie. Edytowane 14 Listopada 2021 przez Dobry_Człowiek! 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 14 Listopada 2021 4 godziny temu, Dobry_Człowiek! napisał: @bingobum ja niewiem co wy macie z tym flushem. Dwa tygodnie przed planowaną ścinką lac sama wode z odpowiednim ph i to wystrczy. Flush to jest przelanie doniczki woda z minimum dwa razy wiksza pojemnością doniczki. Czyli jak masz 11 litrów doniczke musisz dac minimum 22 litry. Po co na tym etapie dusić korzenie zabierając im tlen jak kwiaty Najlpiej puchnął na tym etapie. Niby tak, ale lejesz samą wode z roztworem ktory obniza ph, wiec trochę lipa, nie jest to czysta woda. Co ja zrobiłem na obecnej uprawie, tak wlasnie ostatnie podlewania z 2 tygodni leciała woda prosto z kranu, bez obnizania ph ani odstawania doby. No i nic wielkiego sie nie stalo, a jaki smak to zobaczymy za 10dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 14 Listopada 2021 Jeżeli obniże w tym przypadku np sokiem z cytryny będzie full naturalnie. I nic smaku już nie powinno zjebac. Na wiadro 12L leje moze 1ml PH- z plagrona wiec imo mysle ze ta znikoma ilość nie powinna wpływać na smak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 14 Listopada 2021 2 minuty temu, Brazil Munster napisał: Jeżeli obniże w tym przypadku np sokiem z cytryny będzie full naturalnie. I nic smaku już nie powinno zjebac. Na wiadro 12L leje moze 1ml PH- z plagrona wiec imo mysle ze ta znikoma ilość nie powinna wpływać na smak. Niby taka znikoma ilość, ale wystraczy kilka kropelek zeby zbic ph z 8 do 6,wiec ja uwazam ze zdrowe to nie jest haha. Ale z cytryna dobry pomysl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) @Git Cytryna przestaje szybko obniżać pH z tego co mi wiadomo. Ja obniżam cal-magiem z bio-bizz po dodaniu nawozów i jest w przedziale 6.3-6.5, a daje calmagu może 1/4 dawki. Zawsze to jakiś ratunek przy utrzymywaniu stałego pH. A wogole poczytaj na dokładnym opisie dawkowania bio-bizz masz rozpiskę co mieszać i w jakiej kolejności. Bo źle mieszając mogą się wytrącić sole i zgnilizna korzeni murowana. Edytowane 15 Listopada 2021 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 29 Listopada 2021 To już chyba ostatnie zdjęcie przed ścinką. Liści już praktycznie nie ma, zostały tylko kwiaty i co ciekawe wciąż pojawiają się nowe jeszcze. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 29 Listopada 2021 O ja pierdole. Czym to karmione? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 29 Listopada 2021 @KlausKörner Biobizz "zestaw obowiązkowy", a od 2 tygodni woda tylko już @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 29 Listopada 2021 Iście wspaniałe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Listopada 2021 @bingobum maczugi bydlaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) @KlausKörner te liście popalone wcześniej były- pod spodem jest jeszcze warstwa zdrowej zieleni na młodych liściach/kwiatostanach- wygląda to tak jakby roślina od góry usychała, a na dole ma drugie życie 🙂 @onyx zaskoczony sam jestem, narobiłem kupę błędów i był moment, że już je wyciągnąłem z box'a, bo wyglądało, że nic z nich nie będzie Edytowane 29 Listopada 2021 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Listopada 2021 @bingobum widać lumnatek robi świetna robotę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 29 Listopada 2021 Wyglądają na ładnie spuchnięte 🙂 ciekaw jestem wyniku 😋 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 29 Listopada 2021 @onyx myślę, że masz słuszną diagnozę, że to duża zasługa Lumatek'a- topy zaczęły puchnąć mocno jak ją ustawiłem ma max'a @UKTHC są zbite i bardzo żywiczne- powinno być dobre palenie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Listopada 2021 @bingobum 200W na dwie rośliny to widać dobre efekty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 13 Grudnia 2021 Ciekawe ile tego będzie... 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach