adam.ycp.5@gmail.com 1 Napisano 23 Stycznia 2022 @Zielone krainy Dzieki za odpowiedź! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 24 Stycznia 2022 Ja aż do kiwtnienia samego giąłem badyle 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 Przydatny poradnik 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wruszka 17 Napisano 4 Kwietnia Pytanie mam Na jak szeroko mniej więcej rozrastały się wam automaty i do jakiej wysokości rosły? Mam 29 nasion zobaczymy ile z tego wykiełkuje pomieszczenie mam 1,30x1,30x2,60 wiadomo będą jeszcze półki i piętrowo będę to układać i tak liczę ile mi się zmieści i jak sensownie to od początku zaprojektować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 5 Kwietnia (edytowane) @wruszka rozrosna sie na boki na tyle na ile im pozwolisz. Polki i sadzenie pietrowo? Kiepski pomysl. Nie chce mi sie liczyc, ale do boxa 1.3x.1.3 ze 20-25szt powinno wejsc na ziemi w donicach 5-9l. Edytowane 5 Kwietnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 5 Kwietnia @wruszka w jaki sposob chce ustawiac je pietrowo?😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 5 Kwietnia @moonka Widzę grube kombinacje. Ma 2,60 m wysokości do dyspozycji więc piętrowo powinna dać radę 🤦😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 5 Kwietnia @WymiataczMega pietrowo musialy by byc rowniez lapmy aby mialo to racje bytu🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 5 Kwietnia @moonka ja to wiem, ty wiesz a czy @wruszka wie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wruszka 17 Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Ja tez wiem ze piętrowo dodatkowe lampy by musiały być 😉 znam podstawy czego rośliny potrzebują do życia 😘 poprostu jak wyobrażam sobie gdzieś tam jak one rosną to chciałam im dać trochę więcej swobody … Stąd taki zamysł Edytowane 5 Kwietnia przez wruszka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 5 Kwietnia @wruszka Teoria, teorią ale mnie ciekawi jaki masz pomysł na fizyczną organizację tego piętrowego boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wruszka 17 Napisano 5 Kwietnia @WBB poprostu dwie półki na których stoją rośliny, mając taką wysokość mam do swobodnego wykorzystania na rośliny i lampy po 120 cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 5 Kwietnia @wruszka czyli po lewej piętrowa półka, po prawej taka sama a środkiem spuszczasz lampy jedna pod drugą? Widziałem takie HPSy stawiane pionowo, bez odbłyśnika i uprawa wertykalna.... tylko czy dojdziesz z podlewaniem nie rozwalając żarówki i bez oparzenia się. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wruszka 17 Napisano 5 Kwietnia Stad moje pytanie jak się rozrastają, czy te 120 cm to nie jest za mało… bo może moje wyobrażenia trochę są abstrakcyjne ale mysle ze trochę po to jest to forum żeby się do edukować, rozwiać wątpliwości, podzielić czasem nawet właśnie takimi abstrakcyjnymi pomysłami zycze miłego dnia ☺️ @WBB na szczęście w całej tej budowie nie jestem sama, jeszcze mamy pare dni na zastanowienie się nad tym wszystkim … na fotorelacji zaczęłam temat i wrzuciłam pare zdjęć tego jak wyglada pomieszczenie, lampa na start itp tam zapraszam was aby mi dawać rady, karcić za głupotki i inne pogaduszki na temat mojej wiedzy bądź jej braku 😘 Dziękuje ! 💚 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 5 Kwietnia @wruszka po lewej stronie 6 roślin (bo 8 nie wiem czy wejdzie), po prawej 6 (tak sobie to wyobrażam). Nie wiem czy tyle samo nie weszło by w jednym poziomie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 5 Kwietnia Moim zdaniem 120cm bedzie malo. Ja mam 145cm i bedzie ciasno jak sie zapomne i rosliny wystrzela do gory. Na Twoim miejscu zostal bym przy standardowym ukladzie aby nue komplikowac sobie zycia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 5 Kwietnia Można by spróbować hamować je światłem ale wtedy 2x dobra lampa musi byc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 6 Kwietnia Dajac dwie mocne lampy gorne pietro bedzie mialo saune🙂 moim zdaniem pomysl nie wart realizowania. Wypelnil bym w standardowy sposob boxa i poszedl bym w wyzsze rosliny majac do dyspozycji 260cm wysokosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 6 Kwietnia Nie no nawet sie nie rozpisywalem we wczesniejszym poscie o tej pietrowej uprawie bo to poroniony pomysl. @wruszka w boxie 1.3x1.3 zmiesci ci sie 25 roslin w donicach 9l z lekkim luzem na boki. Albo 25szt w 11l na scisk. Wiec jak na poczatek to i tak za duzo moim zdaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 6 Kwietnia (edytowane) @moonka bez wyciągu będzie sauna jak dobra wentylacja by była i mieszające to było by ok co nie zmienia faktu że do można próbować sam bym nie rzucił się na yo bez przygotowania @wruszka poczytaj o wertykalnej uprawie z tym żeby rośliny puszczać po ścianach boxa jak już myślisz o lepszym wykorzystaniu M2 albo po prostu doprowadź swój namiot do takiego stopnia gdzie masz ponad gram z W i już będzie to dobry wynik przy (wielkości od 3x3 do 5x5 namiotu) Edytowane 6 Kwietnia przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach