dekabrysta 0 Napisano 1 Sierpnia 2021 Siemanko! Wystawiłem sadzonkę afghan kusha na względny upał, jednorazowo zapominając przy tym o podlaniu czego efekty widać na zdjęciach poniżej ;-; W panice podlałem ją nieco bardziej niż zwykle, od wczoraj nie zaobserwowałem zmian. Korzenie są żywe, ale łodyga od górnej połowy została dość "patykowata", liście natomiast się nie kruszą ale też nie wychodzą z formy złożonego "parasola". Czy jest jeszcze szansa na odratowanie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 1 Sierpnia 2021 To automat? Ja bym to wywalił, ale może odzyje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dekabrysta 0 Napisano 1 Sierpnia 2021 @KlausKörner tak, automat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 1 Sierpnia 2021 @dekabrysta jest maleńka szansa, że odżyje, ale biorąc pod uwagę, że to automat to i tak szanse na zadowalający wynik są znikome. Moim zdaniem należy dać jej odejść z godnością. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 1 Sierpnia 2021 Jak nie masz innych nasion to ją zostaw,może odzyje, a jak masz to zadadz lepiej nowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dekabrysta 0 Napisano 1 Sierpnia 2021 @KlausKörner jest sens o tej porze sadzić nowe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 1 Sierpnia 2021 No a ile ta miała? 5 dni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dekabrysta 0 Napisano 1 Sierpnia 2021 @KlausKörner pare tygodni, stan dosłownie z przedwczoraj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 1 Sierpnia 2021 Możesz jej pogrzeb odprawić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 1 Sierpnia 2021 Dokładnie. Na kompost. A outdoor faktycznie już się nie opłaca zaczynać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lit2012 0 Napisano 2 Sierpnia 2021 W dniu 01/08/2021 o 12:59, KlausKörner napisał: Dokładnie. Na kompost. A outdoor faktycznie już się nie opłaca zaczynać. Można wiedzieć dlaczego out się już nie opłaca? Nawet automata? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Sierpnia 2021 @Lit2012 na polskie warunki raczej jest już za późno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Sierpnia 2021 @Lit2012 automat jest czuły na wilgoć i szybko plecha łapie. Zamówisz np nasiona dzisiaj to na środę by doszły, później kiełkowanie i może w poniedziałek przyszły wyszły by z ziemi, dolicz jeszcze tak z chociaż 3 mies. Szanse na dojście już teraz są małe. Ja sam ogarniałem ok miesiąca temu automaty i szczerze mówiąc obawiam się że z plechą sobie nie poradzę. Teraz to polecam Ci indoora chyba że masz szklarnie ze światłami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lit2012 0 Napisano 2 Sierpnia 2021 A odmiana White russian? Jest przeciez stworzona tak by dać sobie radę w ciężkich warunkach . Szklarnie mam ale bez świateł 😉 A gdybym zakupił jakiś preparat który będzie chronił przed pleśnią? To nici z tego?no nie wiem spróbuję i zrobię relacje 😜 ja nowy na tym forum ale kiedyś byłem na innym z 13 lat ostatnio nie miałem czasu wchodzić na takie fora i szkoda bo miałem bardzo fajne zdj pozapisywane. Dobra dzięki za info coś tam będę działał 🙂 kto nie ryzykuje... Ekhem.. 🙂 z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach