56B4vmuitE 4 Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) Witam, To mój pierwszy post na forum i moja pierwsza uprawa. Wybrałem ak47 2.0 auto , z 4 nasion ktore kiełkowałem wszystkie pięknie wyszły . 4 doniczki po 11l , zmieszana ziemia kwiatowa w stosunku dwie porcje ziemi do jednej z perlitem. Lampa led 100w mars ts600 oswietlenie 24h non stop Nawozy plagron terra grow i terra bloom Ponizej fotka ostatnia z dzis Ostatnie foto zrobione dzis i jest to chyba (licze od wsadzenia do ziemi ) 16 dzien . Edytowane 30 Lipca 2021 przez 56B4vmuitE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Lipca 2021 No. To chyba wszystko wiesz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Lipca 2021 @56B4vmuitE po co 24/0? Masz problemy z zbyt niską temperaturą? Bo jeżeli nie to tylko sobie prąd marnujesz i 18/6 da identyczny efekt co 24/0 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Lipca 2021 Wszystko jak trzeba. Taa, I jak ziomek onyx pisze światło 24h to zbędny luksus. W zasadzie to korzystniej jest jak roślina, nawet auto ma noc. W nocy zachodzą różne przemiany. Ruderalis też na całym globie ma noc. 24h jest w huj nie naturalne, a indoor imitujesz naturalne srodowisko 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 30 Lipca 2021 Dokładnie tak jak chłopaki piszą. Możliwe też (chociaż nie wiem), że masz problem z utrzymaniem cyklu. Miałem podobny przypadek gdzie praca na 3 zmiany w pewnym momencie uniemożliwiła mi włączenie/wyłączenie sobie lampy w boxie. 35zl za programator i po sprawie, cykl dnia i nocy z automatu, bez chodzenia tam, kontrolowania, 18/6 wystarczy, sam korzystam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Lipca 2021 @56B4vmuitE Początek dobry, zobaczymy , co będzie dalej. Powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
56B4vmuitE 4 Napisano 5 Sierpnia 2021 Dziękuje za rady , dzis wypada dzień 21 dzien od wsadzenia nasionek , roślinki zostały podlane łącznie 8litrami wody z odzywka terra grow (dałem 2ml na litr wody ). Na dwóch roślinkach zrobiłem pseudo lst przywiazujac główny rdzen rosliny troche nizej , zobaczymy czy cos z tego bedzie . ( narazie na 2 bo i tak zaden ze mnie ogronik a i tak potrafiłem uszkodzilem 3-4 liscie podczas tej operacji ) . Oraz dałem lampe ledowa troche wyzej bo roślinki urosły. Już czuć roślinki po otwarciu growboxa. Pozdrawiam 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
56B4vmuitE 4 Napisano 10 Sierpnia 2021 26 Dzień . Coraz wiekszy las sie robi 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Sierpnia 2021 @56B4vmuitE to są akacze od Bulk? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
56B4vmuitE 4 Napisano 10 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, onyx napisał: @56B4vmuitE to są akacze od Bulk? Producent nasion: Bulk Feminized Seeds @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Sierpnia 2021 @56B4vmuitE to dobrze, sam mam w planach kolejny projekt wystartować z akaczami więc bacznie będę obserwował co ci z tego wyjdzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Sierpnia 2021 Te akacze to chyba Sativove sa :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
56B4vmuitE 4 Napisano 15 Sierpnia 2021 31 dzien , podlane 6 l , skończył mi sie pojemnik 100ml z odzywka na wzrost . Niestety krzaki urosły za mocno i troche chyba przypaliło czesc lisci ( 5 dniowa nie obecnosc ) , podniosłem lampe na sznurkach , mam nadzieje ze juz wiecej nie urosnie i zacznie juz kwitnac. Planuje uzyc jakichs chemicznych osuszaczy powietrza do obnizenia wilgotnosci w czasie kwitnienia , czy takie 2 sztuki nadadza sie? https://allegro.pl/oferta/pochlaniacz-wilgoci-humistop-z-wkladem-5687740697 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 15 Sierpnia 2021 53 minuty temu, 56B4vmuitE napisał: Planuje uzyc jakichs chemicznych osuszaczy powietrza do obnizenia wilgotnosci w czasie kwitnienia , czy takie 2 sztuki nadadza sie? https://allegro.pl/oferta/pochlaniacz-wilgoci-humistop-z-wkladem-5687740697 nie stosowałem tanie są można sprawdzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 15 Sierpnia 2021 @56B4vmuitE higrometr umieść na wysokości szczytów by mieć faktyczny stan temperatury i wilgotności 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 15 Sierpnia 2021 ale kombinujesz wystarcz pójść do supermarketu i kupić pochłaniacz wilgoci za 4 zł. ja takiego używałem przy kwitnieniu i suszeniu. jest tani i skuteczny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
56B4vmuitE 4 Napisano 18 Sierpnia 2021 Kolejny update , podciagnolem lape najwyzej jak sie da ale dalej rosna roslinki , chyba jedna poupala szczyty :sad: Jutro wstawiam osuszacz powietrza jak tylko odbiore go. Pozdro ziomeczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Sierpnia 2021 @56B4vmuitE do ak47 lst musi byc jak nic a ciebie kolego drogi czeka łamanie na ekranie super cropping xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 18 Sierpnia 2021 @56B4vmuitE uuu ale będzie łamanie jak one jeszcze nie kwitną. One będą dwa albo trzy razy większe. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 18 Sierpnia 2021 @56B4vmuitE działaj stary bo jak to zacznie kwitnąć to ci się to tam nie pomieści xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach