LiitlebigWeed 132 Napisano 8 Września 2021 (edytowane) WW co to jest że mi tak liście żółkną ?? brakuje im jakich witaminek, może podlać nawozem?? NL coś słabo idzie jej to kwitnienie. Edytowane 8 Września 2021 przez LiitlebigWeed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2021 34 minuty temu, LiitlebigWeed napisał: NL coś słabo idzie jej to kwitnienie. bardzo przeładowana azotem, a to nie ułatwia kwitnienia 35 minut temu, LiitlebigWeed napisał: WW co to jest że mi tak liście żółkną ?? brakuje im jakich witaminek, może podlać nawozem?? na kwitnieniu to normalne, czasami można trochę azotu dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 8 Września 2021 (edytowane) @LiitlebigWeed tutaj jest idealny przykład tego że lepiej trochu roślinę przegłodzić niż przenawozić czyli ww mimo że głodna to ładnie kwitnie a nl mocno poblokowana I to nie jest absolutnie forma ataku tylko akurat w twojej fotorelacji jest fajny przykład tego więc jeśli ktoś będzie to czytał to zobaczy jaka jest różnica Edytowane 8 Września 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 8 Września 2021 @Szym nl jest po 2 flushach. na zdjęciu tego nie widać ale od dołu liście straciły ten ciemny kolor. po 3 tygodniach podlewania jej tylko odstaną i przefiltrowaną wodą powinna stracić ten mocny kolor i zacząć kwitnąć. a tu kicha. wiecie jak te roślinkę odblokować, skoro ani flusz ani cannazyn nie pomagają??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2021 26 minut temu, LiitlebigWeed napisał: nl jest po 2 flushach. na zdjęciu tego nie widać ale od dołu liście straciły ten ciemny kolor. po 3 tygodniach podlewania jej tylko odstaną i przefiltrowaną wodą powinna stracić ten mocny kolor i zacząć kwitnąć. a tu kicha. widocznie dużo tam azotu siedzi nadal 27 minut temu, LiitlebigWeed napisał: wiecie jak te roślinkę odblokować, skoro ani flusz ani cannazyn nie pomagają??? no to trzeba konkretniej przelać, z drugiej strony nie jest to gwarancją że topy nagle będą puchnąć roślina może mieć też takie geny no ale nadmiarem azotu jej nie pomagasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 8 Września 2021 (edytowane) czy zrobienie flusha tym pomoże?? https://allegro.pl/oferta/canna-flush-250ml-czysci-podloze-z-resztek-nawozow-8702880205 ile potrzebuje czasu żeby wrócić do normy?? Edytowane 8 Września 2021 przez LiitlebigWeed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2021 15 minut temu, LiitlebigWeed napisał: czy zrobienie flusha tym pomoże?? https://allegro.pl/oferta/canna-flush-250ml-czysci-podloze-z-resztek-nawozow-8702880205 ile potrzebuje czasu żeby wrócić do normy?? kilka dni, może pomoże @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 8 Września 2021 mineły 2 tygodnie od flusha i nadal jest w takim stanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2021 @LiitlebigWeed to za mało widocznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 9 Września 2021 @LiitlebigWeed flush to jest porządne przeplukanie doniczki wodą. Ty jak wspominałeś wcześniej wlałeś tylko 5 litrow wody. Nie wiem jakie masz tam doniczki ale flusha robi sie 20 litrów wody a czasami nawet i wiecej z odpiwdnim ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 9 Września 2021 @LiitlebigWeed ona juz kończy swój cykl życia. Pewnie stąd te żółte liście. Z tego co widać to już prawie jest gotowa (white widow) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 10 Września 2021 @Dobry_Człowiek! dlatego jak poprzednio napisałeś że za mało poczekałem aż odpocznie i z robiłem go jeszcze raz i potroiłem ilość wody. dałem tyle wody że aż sie zacząłem martwić czy nie zgnije od jej nadmiaru. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 10 Września 2021 co to jest że w ww liście takie sflaczałe?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Września 2021 @LiitlebigWeed tak możliwe że zdychają nie przejmował bym się nimi albo przesuszasz za bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 10 Września 2021 2 dni nie podlewałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 10 Września 2021 Dobrze jest już nic nie poprawisz. Miała swoje przejścia to raz a dwa że ona już kończy. Zrzuca liście to niech zrzuca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 12 Września 2021 dzisiaj robiłem porządek w doniczkach i pousuwałem wszystkie uschnięte liście. podlałem przefiltrowaną wodą z dodatkiem 1ml pk13/14, 2 ml boosta i 2ml cannazynu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 14 Września 2021 Jak na pierwszy raz ładnie wyszło 😄 Ja po ponad rocznej przerwie zaczynam lada dzień uprawę 😄 Pozdro i z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 23 Września 2021 dzisiaj sprawdzałem co u moich kwiatuszków i na nl zobaczyłem coś takiego po rozsunięciu topów. wie ktoś co to jest??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2021 (edytowane) Niestety to pleśń. Jak najszybciej do wycięcia każda zaatakowana część. Co dalej? Muszą wypowiedzieć się bardziej doświadczeni w tym temacie. Edytowane 23 Września 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach