Brazil Munster 709 Napisano 25 Czerwca 2021 Ta stacja pogody zapisuję ci non stop info w apce? Spadki, wzrost itd ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 25 Czerwca 2021 @Czarownica71 Ładne roślinki, widać masz rękę do kwiatów, oby tak dalej 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 25 Czerwca 2021 @Brazil Munster tak, wszystko zapisuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysiekochucki 5 Napisano 25 Czerwca 2021 @Czarownica71 Jaki to model stacji pogody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 25 Czerwca 2021 @rysiekochucki super sprawa, naprawdę polecam https://www.ebay.co.uk/itm/Digital-LCD-Humidity-Temperature-Sensor-Wireless-WIFI-Smart-Home-For-Tuya-APP-/393087676518?_trksid=p2349624.m46890.l49286 Z tym, że ja mam jeszcze to : https://www.ebay.co.uk/itm/Inkbird-Digital-Humidity-Controller-220V-Humidifier-Hygrometer-Humidistat-Wet-UK-/222450284538?_trksid=p2349624.m46890.l49286 i to : https://www.ebay.co.uk/itm/Inkbird-308-Digital-Temperature-Controller-220V-Heat-Thermostat-Smart-2200W-10A-/222008417858?_trksid=p2349624.m46890.l49286 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ginekolog Napisano 25 Czerwca 2021 Kwiaciury ładnie rosną Pani Gadżet widać ze dobra rączka do kwiatków. Gadżetów troche Ci sie nazbierało mam ciut mniej ;( @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 25 Czerwca 2021 @Ginekolog nie ma to jak kobieca ręka 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Czerwca 2021 W PL ciężko widzę chyba z tą stacja pogody. Jest na popularnym portalu aukcyjnym ale wysyłka z chin 😄 czas oczekiwania do 30 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) @Brazil Munster man app w tel, pokazuje mi temp wilgotność, wszystkie dane zapisuje. Do tego mam dwa regulatory wilgotności i temp. Ustawiam sobie tylko, że jeśli mi temp lub wilgotność spadnie poniżej pewnego poziomu grzejnik lub nawilżacz włącza mi się automatycznie. W tej chwili mam już regulatory dołączone, już mi są niepotrzebne. Niesamowita wygoda. Jak juz pisalam 41 dzien z zycia roślin. Właśnie je podlałam, EC 2.5, ph 6.7 Dostały nawozy wg tabeli w niepełnych dawkach, plus pełna dawkę Big buda. 20210625163340_45355817_record.mp4 Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Czarownica71 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Czerwca 2021 Niesamowita wygoda jest wtedy jak masz po 50g ulubionego sortu w zapasie,a jak ci braknie to ci dowiozą co sobie wymyślisz za 20 minut. Kiedy hobby przestaje być hobby a staje się gadżetem? Uważam, że bezobsługowa uprawa to już nie hobby a raczej zachcianka,moze biznes. Uwazam, że to slaby przykład dla nowych growerow. Zdolni pomyśleć, że bez tego czy tamtego nic nie urosnie, że jak im braknie regulatora albo (Boże!) apki w telefonie to z uprawy dupa. Uważam, że włożenie 1500euro w sprzęt, i trzymanie tam 2-3 plantów które bezobsługowo urosną mija się z celem. Skoro ziółko dla siebie, to nie w cenie super klasy towaru z USA. Zakładając 3xauto po 60-70g z planta to masz max 210g z uprawy... Za 1500€? Absurd. Uwazam, że to slaby przykład, i wpisy w stylu mam to tamto siamto, mają swoje miejsce na Instagramie albo innym portalu pochwal się.pl Kto ma uszy niech słucha. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 25 Czerwca 2021 @KlausKörner oj zazdrość, to bardzo brzydka cecha. Że mam, że kobieta, że się znam ? Niepotrzebne wykreśl. Kolego mamy XXI wiek, gdyby wszyscy w ten sposób myśleli jak Ty, to wciąż czlowiek bylby w epoce kamienia łupanego. Po co technologia jeśli się z niej nie korzysta. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Czerwca 2021 I jedyne co z tego wywnioskowałaś, to teoria o zazdrości... Błąd. W twoim świecie powinienem zazdrościć? Dlaczego? Zobacz: Ja sobie kupuje sanlight za 1200eu, czy już mi zazdrościsz? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Czerwca 2021 Po co jak tak namiot jak można zbić z płyt czy wogole ze sztachet. Koleżankę stać i lubi mieć pod ręką w telefonie jakie warunki panują w namiocie. Tak samo podgląd roślin. To tylko dodatek, skoro jej to sprawia frajdę to nie wiem po co to negowac. Stary kazdy kupuje to na co go stać i co uważa za słuszne. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Czerwca 2021 2 minuty temu, Brazil Munster napisał: Po co jak tak namiot jak można zbić z płyt czy wogole ze sztachet. Koleżankę stać i lubi mieć pod ręką w telefonie jakie warunki panują w namiocie. Tak samo podgląd roślin. To tylko dodatek, skoro jej to sprawia frajdę to nie wiem po co to negowac. Stary kazdy kupuje to na co go stać i co uważa za słuszne. Kogo I na co stać to raczej temat drugorzędny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 25 Czerwca 2021 @Brazil Munster idąc za jego tokiem myślenia, po co auto jeśli można też dojechać bryczką, po co telefon jeśli można wysyłać sygnały dymne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Czerwca 2021 Idąc moim tokiem myślenia, to jesteś nie dobry klamczuszek i chwalipięta. Na instagramie nie było jak i komu się pochwalić, więc wolnych słuchaczy można znaleźć i tu. Wiadomo, im głębiej w las tym więcej drzew. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Czerwca 2021 @KlausKörner 9 minut temu, KlausKörner napisał: Kogo I na co stać to raczej temat drugorzędny. Ni to drugorzędna. Ale ale uważała za słuszne to kupiła gadżety. Tak jak ty uważałes kupno paneli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) Godzinę temu, KlausKörner napisał: Uważam, że bezobsługowa uprawa to już nie hobby a raczej zachcianka,moze biznes. Też tak uważam, ale według mnie koleżanka mieści się jeszcze w granicy obsługowej uprawy, co innego jakby miała systemy automatycznego podlewania czy nawożenia. Dostając pytanie co robisz w wolnym czasie? W dalszym ciągu odpowie: uprawiam rośliny, a nie : lubię obserwować jak maszyny pielęgnują rośliny Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Morenn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ginekolog Napisano 25 Czerwca 2021 @KlausKörner Dobrze wiedziec ze fotorelacje sa dla tych co na instagramie i na fejsie sie nie moga pochwalic. Schizofrenia paranoidealna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Czerwca 2021 Teraz, Ginekolog napisał: @KlausKörner Dobrze wiedziec ze fotorelacje sa dla tych co na instagramie i na fejsie sie nie moga pochwalic. Schizofrenia paranoidealna. A gdzie tak jest napisane? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach