Annigmato 83 Napisano 21 Kwietnia 2021 6 minut temu, Zielone krainy napisał: @Annigmato Mniej więcej tak powinno to wyglądać. @Zielone krainy z tego co mi radzili to jeden otwór pasywny No i wyciąg wiec 2 dziury tutaj widzę 3 ale jak tu jest wentylator połączony z filtrem ? @Zielone krainy mniej więcej coś takiego z tym ze wentylator mogę umieści w szafce obok tj tak jakby dzielona komoda 2 szafki 40cm i 80cm i w 40 wcisnę wentyl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Kwietnia 2021 @Annigmato Może być pasywny, ale jak będzie wentylator to lepiej będą rośliny dotlenione, ja sam mam wentylator wprowadzający , jaki wprowadza więcej świeżego powietrza, raz, że to obniża temperaturę w boxie , bo następuje szybciej wymiana chłodnego powietrza, a do tego świeżego powietrza, jakie dotlenia rośliny, więc nawet, jak będzie w boxie gąszcz to ciężej o duchotę. Dziury są dwie. Wlot i wylot. Wentylator jest na końcu rury wentylacyjnej , a filtr węglowy znajduje się w boxie. Powietrze z boxa jest wciągane przez filtr węglowy i wyprowadzane na zewnątrz boxa rurą ( przewodem wentylacyjnym ) , a jest ciągnięte przez wentylator , jaki znajduje się na końcu przewodu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 21 Kwietnia 2021 Cześć. Obserwuje temat, żeby podłapać jakieś pomysły. Też jestem początkujący i w swoim boxie wentylację zrobiłem jak na zdjęciach poniżej, czyli wewnątrz boxa went. wyciągający, podłączony do przewodu wentylacyjnego, który wychodzi na zewnątrz boxa, wlot pasywny. Moje pytanie, czy może tak być? Temat zapachu na razie zostawmy, to nie będzie problemem u mnie, chodzi mi jedynie o wentylację. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 @dantes205 jak duzy jest twoj growbox ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 21 Kwietnia 2021 17 minut temu, Zielone krainy napisał: @Annigmato Może być pasywny, ale jak będzie wentylator to lepiej będą rośliny dotlenione, ja sam mam wentylator wprowadzający , jaki wprowadza więcej świeżego powietrza, raz, że to obniża temperaturę w boxie , bo następuje szybciej wymiana chłodnego powietrza, a do tego świeżego powietrza, jakie dotlenia rośliny, więc nawet, jak będzie w boxie gąszcz to ciężej o duchotę. Dziury są dwie. Wlot i wylot. Wentylator jest na końcu rury wentylacyjnej , a filtr węglowy znajduje się w boxie. Powietrze z boxa jest wciągane przez filtr węglowy i wyprowadzane na zewnątrz boxa rurą ( przewodem wentylacyjnym ) , a jest ciągnięte przez wentylator , jaki znajduje się na końcu przewodu. @Zielone krainy No dobra a jakby ten pasywny uzbroił w jakiś komputerowy wiatrak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Kwietnia 2021 @Annigmato Jak najbardziej sam tak właśnie mam, ale mam wiatrak komputerowy 14x14 cm podłączony pod zasilacz 12 V o przepływowości 110 m3/h. @dantes205 Nie będzie, jak tylko masz odpowiedni przepływ powietrza dla rozmiarów tego namiotu, co ma związek z odpowiednio mocnym wentylatorem wyciągającym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 21 Kwietnia 2021 @plant_4_U i @Zielone krainy growbox 40x40x140, went. wyciag 100m3/h. Moze tak byc to podlaczone? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Kwietnia 2021 @dantes205 Może, wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 22 Kwietnia 2021 @Annigmato ten panel 90w od ledam będzie za słaby na twój box jeśli chcesz 60x80. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, Piccolo napisał: @Annigmato ten panel 90w od ledam będzie za słaby na twój box jeśli chcesz 60x80. Napisałem @Piccolo maila z zapytanie do ledam No i odpisali mi ten albo ten 85 w z jedna soczewka ale to już wgl za mało wydawał mi się od ten panel to co polecisz na ta powierzchnie w ledach.za każdym razem tak mam ze światłem zdecyduje się na coś i zaraz mi napiszą ze za malo😂albo nie tak Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) A wole mieć rekomendacje bo nie mam odnośnika oprócz relacji albo jeszcze inaczej dam radę wystartować z tym 90w panelem w trakcie albo przy następnych uprawach mogę coś dorzucić na początku pewnie jakieś tylko e27 ale ten panele po 108 zł z ledam mogę dołożyć @Piccolo @Szym @Zielone krainy @dantes205@plant_4_U Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 22 Kwietnia 2021 @Annigmato na weg będzie spoko ten panel, pierwsze parę tygodni bez problemu potem możesz coś jeszcze dorzucić jak zaczną kwitnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) 48 minut temu, Piccolo napisał: @Annigmato na weg będzie spoko ten panel, pierwsze parę tygodni bez problemu potem możesz coś jeszcze dorzucić jak zaczną kwitnąć. A moglibyście coś polecić bez dorzucania czy raczej ciezko będzie jeszcze 1 Cfl jakoś przezyje a to tez za słabe ? https://m.olx.pl/oferta/mars-hydro-ts600-100w-lampa-led-grow-growbox-CID628-IDHZrcz.html Znalazłem jeszcze to ale nwm ile w tym prawdy https://m.olx.pl/oferta/lampa-do-uprawy-roslin-CID628-IDHCrhr.html?reason=ip|item_to_vec kolejna propozycja https://m.olx.pl/oferta/mars-hydro-led-grow-full-spectrum-CID103-IDFFNbx.html?reason=ip|cf @Szym @plant_4_U @Dzielnicowy @Piccolo @Zielone krainy każdy ode czegos musi zacząć 😎 Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Kwietnia 2021 58 minut temu, Annigmato napisał: https://m.olx.pl/oferta/mars-hydro-ts600-100w-lampa-led-grow-growbox-CID628-IDHZrcz.html na powierzchnię 45x45cm 58 minut temu, Annigmato napisał: https://m.olx.pl/oferta/lampa-do-uprawy-roslin-CID628-IDHCrhr.html?reason=ip|item_to_vec szit jakiś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 22 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Szym napisał: na powierzchnię 45x45cm szit jakiś @Szym chyba lepiej będzie zacząć od Cfl i zbierać na jakiś konkretny panel im wiecej szukam tym gorzej myslalem ze oprę się na waszej wiedzy No ale co sam spróbuje jak spier.. to mnie w domu żona zabije i wyrzuci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Kwietnia 2021 5 minut temu, Annigmato napisał: myslalem ze oprę się na waszej wiedzy no a nie opierasz się ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 22 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Szym napisał: no a nie opierasz się ? Opieram opieram i dziekuje bardzo ale liczyłem ze ktoś dobierze coś co by nie potrzebowało doświetlania w sensie za ta kase na ta powierzchnie nie dam rady po prostu ogarnąć led na ta powierzchnie pozostaje mi na start Cfl szkoda bo z tego co wyczytałem na led są dużo większe plony🥺 @Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) @Annigmato z wysyłką 600zł i by były 4 panele albo 2 panele za 300zł z tym że po 5cm by brakowało doświetlenia z jednej strony według producenta Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 22 Kwietnia 2021 @Annigmato najtańsza dobra opcja na ledy będzie marshydro ts1000 ten co ma 150w, on ma regulacje więc na weg odpalisz na 50% a na flow na maxa. U mnie on kosztuje w przeliczeniu jakoś 800zl. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 22 Kwietnia 2021 9 minut temu, Szym napisał: @Annigmato z wysyłką 600zł i by były 4 panele albo 2 panele za 300zł z tym że po 5cm by brakowało doświetlenia z jednej strony według producenta @Szym właśnie dlatego już wole poczekać i zrobic tak żeby ledy wszystko oświetlały znałeś panel idealny do tych wymiarów podejrzewam ze na zamówię będzie musiał iść żeby było doświetlone a teraz to mogę sobie pomarzyć muszę się skupić na Cfl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach