13crew 29 Napisano 3 Grudnia 2020 Plagron Lightmix met perliet. Kto na tym uprawiał. Czytałem że to bez rewelacjnl ziemia....????? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 3 Grudnia 2020 @13crew Jadę na Plagron Lightmix i jestem zadowolony. Dla mnie bezproblemowo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13crew 29 Napisano 3 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk mordo to powiedz jakie masz nawozy? 15 minut temu, zielonyjamajczyk napisał: @13crew Jadę na Plagron Lightmix i jestem zadowolony. Dla mnie bezproblemowo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 3 Grudnia 2020 Plagron alga grow, plagron PK, plagron power roots, i bloom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Grudnia 2020 @13crew ja lecę na ziemi plargona i nawozach z Canny i wszystko jest dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Grudnia 2020 Ja juz od lat stosuje ziemie BioBizz All-Mix. To medium jest naszpikowane nawozami na wega, ktore wystarczaja na okolo pierwsze 5 tyg. fazy wzrostu. Polecam, bardzo ulatwia zycie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 11 Grudnia 2020 @CheMsKuN Dajesz najpierw do light mixa? Jeśli tak to po jakim czasie przesadzasz? A potem w allmix do 5 tygodnia sama woda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Grudnia 2020 @glodek18 Najpierw sadzonki laduja w lightmix w malych doniczkach. Potem po 3-4 tyg przesadzam do donic docelowych juz do allmix. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 11 Grudnia 2020 @CheMsKuN I po przesadzeniue do Allmixa po jakim mniej więcej czasie rośliny potrzebują dodatkowych odżywek ? To zależy pewnie zależy jak długiego Wega planujesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Grudnia 2020 @glodek18 azot zaczynam podawac mniej wiecej od 6-7 tyg. to zalezy od tego jak prezentuja sie krzaki. Oczwiscie w trakcie jak krzaki zaczynaja kwitnac, nie zaleznie od nawozow za wega. wlatuja nawozy na flo. ktorych w ziemi nie ma.Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 20 Stycznia 2021 Cześć, czy za duża doniczka do automatu to problem? Jest opcja do np doniczki 12 l wsadzic 10l ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Stycznia 2021 @Nyilas Nie ma żadnego problemu, ale ziemi do doniczki dawaj do pełna, aby zapełnić doniczkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Czerwca 2021 Hejo. W planie mam posadzić kilka automatów. Będą to większe odmiany. I zastanawiam się czy warto dac kiełki pierwszo do light mixa i przesadzić np po 2 tyg do all mixa czy bez sensu jest automaty przesadzać żeby nie zatrzymać ich .? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 4 Czerwca 2021 @Brazil Munster jak nie uszkodzisz korzeni to nic się nie stanie, możesz light mixa użyć tylko potem jakiś nawóz jak trzeba będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 5 Napisano 14 Czerwca 2021 Co sądzicie o Canna Terra Professional Plus? Jak się orientuję to jedna z droższych, chwalą się, że na absolutnie wszystko (poza keramzytem oczywiście). Jeżeli nie szczypiemy się z kosztami to to będzie najlepszy wybór? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 14 Czerwca 2021 (edytowane) @Magik88 mi polecił ta ziemie @Zielone krainy z tego co widziałem i on sam mowil Starczy na kilka tyg bez nawożenia a rosło na konkretnie Edytowane 14 Czerwca 2021 przez Annigmato 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 28 Czerwca 2021 W co lepiek celowac. Biobiz all mix czy plagron gromix? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Czerwca 2021 @Brazil Munster obie dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 6 Października 2021 @Palacz ja dodaję do wody nieco i po pół godziny sprawdzam ph za kolejne pół godziny mieszam wodę i zaś sprawdzam gdy wszystko ok to podlewam,woda ma u mnie ponad 7 ph nawet jak stoi 24 godziny ale każdy ma inną wodę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 31 Grudnia 2021 Zastanawiam się nad 3 rodzajami ziemi. Proszę o opinie użytkowników 🙂 Plagron Allmix - nawozu ma na 6 tygodni czyli przy automatach mam spokój przez większość czasu Bio-bizz Allmix - nawozu na około 5 tygodni. Canna Terra Professional - nigdzie nie mogę znaleźć na jaki okres ma nawozów w sobie. Czym się różni od wersji Plus? Wcześniej uprawiałem w Plagron Batmix (od sadzonki, nic nie popaliło), więc przez 6 tygodni miałem spokój z nawożeniem a później to tylko Plagron Alga Bloom, Plagron Sensation, Plagron Sugar Royal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach