ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 Mordeczki Siemanko. Potrzebuje pomocy cfl 250 dual wczoraj podnioslem go troszke na linkach i zaczęła temperatura wariowac do 30c J-H dolne liscie wygladają jak by zaczeły wiednąc. Dajcie namiar na jakis dobry led do kwoty 700. Chcialem zamowisc mars hydro ts 1000 z mh eu ale nie wiem czy wysylki są realizowane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Marca 2021 Ledam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 Jakis konkretny model namiot 60x60x180 0,36m2@konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Marca 2021 @ArtizO Z Ledam albo https://ledam.pl/product/panel-cree-cxb3590-db-grow-led-85w , albo https://ledam.pl/product/panel-ledam-cia90-4x-citizen-clu048-90w W 500 zł się zmieścisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 @Zielone krainy malo troche lumenow wychodzi bo 13,5k. Tu ponoc potrzebuje 18. Pytanie czy ta 90w zda egzamin ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Marca 2021 @ArtizO To panel led, a nie HPS czy CFL przy panelach led nie patrzy się na ilość lumenów. Oba panele nadają się na powierzchnie 0,36 m2. No ale jak cię przekonują lumeny to możesz wziąć dwa panele : https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-60w Dwa panele 60 W mają 18 tys. Im. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 @Zielone krainy tak tylko znow dwa te panele wyciagaja temperaturę do 60c° waham sie miedzy m-h ts 1000a wlasnie Tym panelem 90w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Marca 2021 @ArtizO Jeden panel Ledam 60 W podnosi temperaturę o 1,5 stopnia C w stosunku do temperatury, jaka panuje w pomieszczeniu, w jakim stoi box/namiot. Sam mam w swoim boxie 2 panele Ledam 60 W i temperatura w boxie to 26 C. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 26 Marca 2021 @ArtizO A może na początek postaraj się o wentylację, która wyciągnie to ciepłe powietrze z namiotu. Nie powinno być problemu z cfl w takim namiocie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 @doominik chodzi o to ze jesli żarówka nie jest ustawiona w ospowiedniej pozycji mozna na odblysniku jajca smażyć wentylacja juz idzie 187m3 wentylator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 26 Marca 2021 Też mam cfl. Tyle, że 125W i nie mam problemów z temp. Pow. 45x45. Ja mam odbłyśnik z brytfanki. Gwoździem porobiłem otworki na całej powierzchni. Więc ciepło idzie do góry, skąd jest wyciągane przez wentylator. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Marca 2021 @ArtizO lepszy będzie mars niż ledam. Kwestia czy chcesz taniej czy lepiej. Na 150w w takim namiocie masz wręcz nadmiar, ale na pewno się zwróci. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 @Piccolo właśnie jestem w stanie wydac na tego marsa chodzi mi o jakość. J-H Dostał takich lisci i wloski jak by byly zasuszone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Marca 2021 @ArtizO a co jej lejesz ? Bo te żółte liście to raczej że starości aniżeli przez lampę tak myślę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 Woda dobrowianka ph 6.7 co drugie podlewaniw biohumus@Piccolo Poleci Ktos gdzie zamowić tego mars hydro z tego co wiem w niemczech totalny lockdown i nie wysyłają. Ma ktos jakies info ? Z marshydro,eu chcialem zamowic. Nie z alledrogo gowno za 1k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Marca 2021 @ArtizO trochę za duże ph, ile tego biohumusa pełna dawkę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 26 Marca 2021 @Piccolo pierwsze dawki szly polowe tego co producent pisze. 3-4 podlewanie full dawka. Ale nie wydaje mi sie ze biohumusem bym mu krzywde zrobil. @Piccolo skad zamowic tego ts1000 mars-hydro,eu ? 144 ojro wiec jakies 600-700 zl Na alledrogo znalazlem za 700cos ale nie ufam nie ufam. @doominik Dominiku A Ty jak uważasz ledam? Mars-hydro czy jeszcze co innego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 27 Marca 2021 @ArtizO ja bym wolał Marsa. Swoje zamawiałem na stronie producenta i dosięgały szybko. Teraz to nie wiem, czy ten zablokowany kanał nie pokrzyżuje dostaw 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Marca 2021 Przecież na olx kupisz Marsa od lokalnych sprzedawców 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 27 Marca 2021 @konopny_janusz polec kogoś byle nie podróbki bede wdzieczny @doominik tez sie nastawiam na marsa. Z oficjalnej strony odpada. Za przelew dodatkowo 50 dolcow więc, wole te 50 wole wydac na inne rzeczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach