doominik 933 Napisano 16 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! max 3 tygodnie od wsadzenia nasionek do wody, bo po prostu po takim czasie się już tam nie mieszczą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 24 Maja 2021 (edytowane) Witajcie, powoli do przodu, od tygodnia wjechal terpinatora i wlasnie wymieniam wode w zbiornikach, zaczynam z boostem. @doominikBedzie to dobra kolejnosc ? - Silikon -minute po Baza A+B minute po Cannazym po chwili Terpinator po chwili Canna Boost po chwili krzta cal-mag po dodaniu wszystkiego odczekuje 5 minut i leje ph-, zazwyczaj dosc sporo min. 20ml Tak to aktualnie wyglada : Przelaczone na 12/12 1.05 Niby jeszcze sporo zostalo, ale nie sa troszke male 😜 ? @doominik jak z zapachem na takim etapie u ciebie ? znajoma dzisiaj do mnie przyszla i jak otworzylam boksa to powiedziala, ze dziwny zapach, podobny do MAGI- tej do rosolu 😛 mnie tez sie wydaje dosc dziwny ten zapach, w ogole nie podobny do marihuany 😄 Edytowane 24 Maja 2021 przez OlaLola 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 24 Maja 2021 1 godzinę temu, OlaLola napisał: znajoma dzisiaj do mnie przyszla i jak otworzylam boksa to powiedziala, ze dziwny zapach, podobny do MAGI- tej do rosolu 😛 mnie tez sie wydaje dosc dziwny ten zapach, w ogole nie podobny do marihuany zioło może mieć różne zapachy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Maja 2021 @OlaLola ladnie idzie. Wrzucisz jakieś zdjęcie całości? Całego boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 24 Maja 2021 @Andi Domyslam sie, aczkolwiek nigdy nie czulam takiego zapachu podczas flo, w ogole nie przypomina konopii, wrecz jest obrzydliwy, jakby cos gnilo wedlug mnie, kolezance kojarzy sie to z magi/kostka rosolowa/rosolem 😄 @Dobry_Człowiek!Prosze Cie bardzo, na razie lamalam dwukrotnie jeden szczyt inaczej bylby prawie przy suficie boksa 😄 nie wiem czy lamac jeszcze pozostale, po trochu ucinam jeszcze liscie ktore zaslaniaja dolne topki. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Maja 2021 @OlaLola nie przejmuj sie tym zapachem wiem o czym mowisz. Później napewno będzie lepszy. Ładnie tam u ciebie. Gęsto i będzie napewno syto. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Maja 2021 @OlaLola pH- lej pierwsze, potem resztę. ja bym zaczął myśleć nad stopniowym usuwaniem liści, bo jest tam dosyć gęsto. Znal zapach, o którym mówisz. U mnie brzydko czasem pachną rośliny, które maja zdecydowanie za gęsto-taki smrodek jakby kot się wyrzygał do doniczki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 27 Maja 2021 @doominikHaha, w sumie bardzo trafne porownanie, jak sie wczoraj mocniej zaciagnelam to przypomnialy mi sie czasy, gdy mialam kota 😄 Teraz juz chyba maja sporo miejsca,nawet mam wrazenie , ze przesadzilam ? Przy kilku lisciach na jednym criticalu pojawily sie takie plamki, co to moze byc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Maja 2021 @OlaLola jakie masz pH ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) @Morenn nie uprawiam w ziemi, mam keramzyt w hydro 😛 5.5-6.5 staram sie caly czas, chociaz raz nie bylo mnie w domu i 15 minut podlewalo sie z ph 6.6. Na przyszlosc musze pomyslec o zestawie ph perfect bo meczace jest dzienne mierzenie ph 😞 Edytowane 27 Maja 2021 przez OlaLola @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Maja 2021 Teraz, OlaLola napisał: @Morenn nie uprawiam w ziemi, mam kamyczki w hydro 😛 Sorki nie zwróciłam uwagi 😂 Skoro pH jest w normie to deficyt manganu odpada. Stawiam na braki wapnia Niech jeszcze ktoś się wypowie Dawałas w ostatnim czasie azot? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 27 Maja 2021 @Morenn azotu cos tam jest w canna flo A+B, ale to raczej znikome ilosci ph- grow, ktorego sporo uzywam ma w sobie kwas azotowy, wedlug producenta nie wolno go stosowac w fazie kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja 2021 @OlaLola ladne ilosci 😉 i powodzenia przy znalezieniu dolegliwosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Czerwca 2021 @OlaLola u mnie criticale wyglądały gorzej-niedobory wapnia i magnezu. mnie wpłynęło to specjalnie na efekt końcowy😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 2 Czerwca 2021 @OlaLola Jaka wysokość od krzaka, planujesz dać siatkę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Czerwca 2021 @Krzysztof_Krzys na siatkę to juz za późno. A tutaj juz miała siatkę tylko usunęła. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 4 Czerwca 2021 @Dobry_Człowiek! Z leniatwa nie przewertowałem na początek, nie było pytania 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 5 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 02/06/2021 o 14:53, doominik napisał: @OlaLola u mnie criticale wyglądały gorzej-niedobory wapnia i magnezu. mnie wpłynęło to specjalnie na efekt końcowy😉 Nic więcej się nie pojawiło także się już nie martwiłam. Tak to wyglada aktualnie 35 dzień od przełączenia, criticale zdecydowanie większe i ładniejsze, zastanawiam się czy odpalić już żarówki UVb czy poczekać z tydzień/dwa @doominik kiedy zaczynasz flush ? zastanawiam się czy nie obniżyć lampy po prawej stronie dla pineapple (aktualnie są Ok 40cm od szczytów), szczyty criticalow po lewej są bliżej lampy(20cm te najwyższe) i są idealne, ogromne względem innych te pineapple przypominają mi krzaka z outdoor z którego wyszło jakieś 40g suchego i mocno się martwię, ze wyjdzie słaby z nich wynik 😞 Robic im jeszcze defoliacje ? Edytowane 5 Czerwca 2021 przez OlaLola 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 5 Czerwca 2021 @OlaLola ja bym juz ich nie ciął są dobrze przycięte i widać ze wszedzie dochodzi światło i jest dobry przepływ powietrza. Z uvb jeszcze bym sie wstrzymał bo one napewno jeszcze sporo na puchnął. I lampe jak najbardziej mozesz obniżyć To jest właśnie zaleta dwóch lamp w takim boxie. Nie wszystkie rośliny rosną równo i masz możliwość operowania wysokością lamp. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Czerwca 2021 @OlaLola z uv poczekaj jeszcze z tydzień. ten panel po prawej możesz spokojnie opuścić niżej. szkoda, że ten pineapple Ci słabo idzie, bo ja byłem z nich bardzo zadowolony i ciągle mnie kusi, żeby je powtórzyć. moje wszystkie jeszcze powinny spuchnąć. flush zaczynam jak zaczynaja się pojawiać mleczne trichomy lub trochę później, zależnie od tego, co dzieje się w innych namiotach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach