ChLzC 0 Napisano 9 Sierpnia 2021 @lolo wystarczy. Jeśli nie zestresujesz roślin jakieś 50-60g wyciągniesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skillergreenboy 0 Napisano 30 Września 2021 (edytowane) Co myślicie o tej lampie do boxa 80x40x80? https://allegro.pl/oferta/lampa-zarowka-cfl-phytolite-200w-wzrost-grow-e40-5652134581 #edit Nada się na całą faze automata ? Edytowane 30 Września 2021 przez skillergreenboy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 30 Września 2021 @skillergreenboy była by @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmcx730 74 Napisano 21 Lipca 2022 mam pytanie o co chhodzi z tymi lampami dual? ma 2 różne barwy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 21 Lipca 2022 (edytowane) @tmcx730 tak, połowa rurek w dual CFL świeci barwą ciepła a połowa rurek z drugiej strony świeci barwą zimną. Edytowane 21 Lipca 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmcx730 74 Napisano 21 Lipca 2022 @Niemedyczny_Użytkownikdziekuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 18 Stycznia 2023 Nie będę robił kolejnego tematu, a więc się zapytam tutaj. Mam w planach za niedługi czas rozpocząć jeszcze jeden mały projekt, tym razem dotyczący 4 roślin. Plan jest prosty: Wkładam roślinki do szafy, ewentualnie robię sztuczny box z kartonu i przeprowadzam 3 tygodniowy weg pod lampą cfl i trening, którego rezultatem będzie otrzymanie po 4 szczytów na każdą roślinę. Następnie wkładam ją do namiotu, który posiadam, ale aktualnie mam w niej inną roślinę, w której są ledy i odrazu przełączam ją na flo. Warto zaznaczyć że zainspirowałem się fotoleracją Udyra. I mam pytanie jaką mogę kupić lampę cfl na cztery rośliny (miejmy na uwadze fakt iż będzie mi ta lampa potrzebna na 3/4 tygodnie, wiec fajnie jakby koszty nie wykraczały powyżej 200zl). Z góry dziękuję! Jeśli chodzi o wielkość szafy to jak najmniejszą się da, będzie na bieżąco dostosowywana do roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 18 Stycznia 2023 4 godziny temu, Wojmax napisał: I mam pytanie jaką mogę kupić lampę cfl na cztery rośliny (miejmy na uwadze fakt iż będzie mi ta lampa potrzebna na 3/4 tygodnie, wiec fajnie jakby koszty nie wykraczały powyżej 200zl). 125W 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 18 Stycznia 2023 Dzięki wielkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 18 Stycznia 2023 @Wojmax taniej chyba by było naświetlacz 50-100w 5000-6500k kupić niż cfl. I napewno lepsze światło by z tego było. V-tac. V-tac pro. Do 200zl spokojnie znajdziesz. Spokojnie oswietlisz tym 40x40/50x50. Na wega wystarczy 2-5l do przesadzenia w większe później. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 18 Stycznia 2023 @Udyr Mhmm brzmi ciekawie. Na te chwilę znalazłem lampę cfl 125W, 6400K za 95zl, a do tego ziomek mi zrobi odbłyśnik, i z tego co przeczytałem jej opis się wcale nie nagrzewa więc idelanie. Ale rozważę twoja propozycje. Doniczki myślę że 4l dam i będzie idealnie, dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Jaka żarówka CFL będzie Waszym zdaniem najlepsza do boxa 40x40x120 z jedną rośliną? Pytam o OPTYMALNĄ moc i również o jakiś konkretny model. Chodzi o możliwość przełączania barwy światła w zależności od aktualnej potrzeby? Czy taka lampa będzie w moim przypadku potrzebować odbłyśnika? Czy coś takiego spełni swoje zadanie przy takiej kubaturze? https://growworldsklep.pl/pl/p/LAMPA-CFL-ELEKTROX-125W-DUAL/11328 Edytowane 11 Lutego 2023 przez sopel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Lutego 2023 @sopel Potrzebujesz 8 tys. Im, a Cfl 125 W daje 6900 Im, więc za mało, dlatego albo cfl 200 W albo panel ledam 60 W. Tak cfl potrzebuje odbłyśnika. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 12 Lutego 2023 Ja bym brał panel LED jak zielone krainy pisze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hybnolized 0 Napisano 22 Lutego 2023 Witam, czy jeśli użyje żarówkę CFL 200W dual i CFL 125W dual do boxa 60x60 będzie ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 22 Lutego 2023 4 godziny temu, Hybnolized napisał: Witam, czy jeśli użyje żarówkę CFL 200W dual i CFL 125W dual do boxa 60x60 będzie ok? Zrób sobie oprawę świetlna z żarówek. Żyrandoleda, tanie i efektywne rozwiązanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hybnolized 0 Napisano 22 Lutego 2023 @Truman oooo nie słyszałem o tym, masz może link jak coś takiego zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny, postaram się poszukać informacji o tym, dziękuje 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 20 Czerwca 2023 (edytowane) Siemanko. Chciałem się zapytać czy wsadze tyle roślinek do boxa i czy styknie mi światła? Nie ogarniam tych lumenow itp... Chce zrobić boxa z szafy, 1m x 60cm i wysoka na 1,5m Myślałem, żeby wsadzisz tam 6 automatów takich rosnących do około 1,2m. Chciałem kupić 2 x cfl 150w, 2 odblysniki, folia, wydajny wentylator, filtr. Tylko czy kupić pelne spectrum, tylko na kwitnienie? I ile tych lumenow potrzebuje? Edytowane 20 Czerwca 2023 przez glowacky @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 426 Napisano 20 Czerwca 2023 @glowacky potrzebujesz 30000 lumenów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 20 Czerwca 2023 (edytowane) Jak to odczytywać? Napisane jest, że z 1w jest 6000 lumenow. Rozumiem, że chodzi raczej o całą żarówkę, że daje 6000 lumenow? Świetlówka 300w ma 13.000 lumenow. To wychodzi na to, że nawet 2x300w nie zalatwi mi sprawy. Edytowane 20 Czerwca 2023 przez glowacky @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach