420Dominik420 297 Napisano 11 Maja 2021 @konopny_janusz masz miernik ph? bo mam to samo co ty takie koncowki i ph mam poblokowane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 11 Maja 2021 (edytowane) @420Dominik420 właśnie kurde mierzyłem tym płynem, zmierzę jeszcze raz dzisiaj. Future dostaje tą samą zupę i nie ma takich liści. Chyba za mało mam doświadczenia w uprawie na Black widow. Trudna odmiana xD Edytowane 11 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 11 Maja 2021 Dzisiaj jak się cykl dnia zacznie robię analizę dlaczego te krzaki tak wolno idą. Wyciągam z doniczki i zobaczę jak się mają korzenie. Oczywiście ostrożnie. W future podejrzewam przelanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 11 Maja 2021 (edytowane) Sory ze to wygląda jak monolog ale na dnie jest tak sucho że ja pierdole. Podlałem teraz 800 ml wody na doniczke 11 l to wystarczy? Edytowane 11 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 11 Maja 2021 @konopny_janusz to z litre było dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 11 Maja 2021 @Kozak ja leje litra na 10l donice co 3/4 dni i jest ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Maja 2021 @konopny_janusz na mojej 3 fr nauczylem sie dopiero podlewania, i to bez wyszukiwania w necie. Dam rade jak od siebie, podlewaj po mału i cierpliwie, wtedy woda ładnie sie wchlonie i mniej wyleci dołem. A to co wyleci to juz nadmiar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Maja 2021 @WielebnyMerry właśnie ja za szybko leje, dużo wody wychodzi dołem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Maja 2021 (edytowane) 70 dzień. Możliwe to żeby tak powoli to kwitnięcie szło? Future nie ma nic po palonego i idzie wolniej niż Black widow która ma żółte liście i po palone końcówki xD Poniżej zdjęcie future Na ten moment Black widow dużo lepiej obsypuje się trichomami Zdjęcie poniżej Edytowane 12 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Maja 2021 @konopny_janusz Przyglądnij się liściom i powiedz, co widzisz , co wcześniej popaliło, a czego teraz brakuje, co widać na środku i po obrzeżach liści? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 12 Maja 2021 56 minut temu, konopny_janusz napisał: 70 dzień. Możliwe to żeby tak powoli to kwitnięcie szło? Future nie ma nic po palonego i idzie wolniej niż Black widow która ma żółte liście i po palone końcówki xD Poniżej zdjęcie future Na ten moment Black widow dużo lepiej obsypuje się trichomami Zdjęcie poniżej Słabo odbijalna powierzchnia. Na Twoim miejscu wyłożyłbym kocem termicznym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Maja 2021 @Aron ale przecież tam już jest koc termiczny, tylko nie na całą wysokość boxa, ale sięga wysokości roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 12 Maja 2021 Aaa. Myślałem, że folia alu. Dałbym jeszcze za lampę @konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Maja 2021 (edytowane) @Zielone krainy Future nie ma popalonych liści na black widow aż tak mi nie zależy, podejrzewam, że idzie trochę szybciej bo słabe lst miała Może kluczowe byłoby posiadanie miernika EC? może im czegoś brakuje, wiem że z azotem miałem problem bo za dużo miały to trochę je zatrzymało. Zamierzam dowalić Plagrona PK 13/14 tak konkretniej i zobaczyć co się stanie, nie wiem czy to dobry pomysł 😄 @Aron może coś by to dało, ale nie chciało mi się już bawić z tym, powierzchnia lampy jest pokryta białą farbą. Lampa jest wymiarów 20 x 40 cm, a box ma wymiary 35 x 45 cm więc darowałem już sobie Edytowane 12 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Maja 2021 @konopny_janusz Jak dla mnie masz początek deficytu K, a przy kwitnieniu ta litera jest bardzo ważna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Maja 2021 @Zielone krainy może tak być, od spodu te najstarsze liście robią się jasne i usychają, niektóre samoistnie odpadają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Maja 2021 @konopny_janusz Wysysa się to normalne, jak czegoś jej brakuje w ziemi to czerpie to z liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) Niewielki fryzjer. Te ładniejsze liście mogą się na coś przydać czy to się wyrzuca raczej? Edytowane 13 Maja 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 13 Maja 2021 @konopny_janusz makumby z takiej ilości to chyba nie zrobisz więc najwyżej do książki między strony aby ładnie liść wysechł i powiesić sobie na ścianie w ramce xd pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Maja 2021 @onyx właśnie tak zrobiłem, mam książke do programowania c++ i tam to wpierdoliłem Myślałem o tym żeby komuś w sklepie do koszyka wrzucić xD Ale by była beka jak ktoś by to tą ruchomą ladę wykładał razem z zakupami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach