konopny_janusz 1,008 Napisano 16 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! Dobre, o tym nie pomyślałem, przed wentylatorkiem wtłaczajacym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Minusem jest to że woda zbiera się na wentylatorze, w miejscu strzałki jest mała kałuża której nie widać, nie wiem na ile to jest bezpieczne, wentylatorki z pc chyba nie są wodoszczelne. Zmniejszę chyba intensywność wydmuchiwanego powietrza z nawilżacza Edytowane 16 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 16 Marca 2021 @konopny_janusz no ja mialem o tyle dobrze ze powietrze miałem zasysane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) @Dobry_Człowiek! Liść na liściu rośnie, dzisiaj jest 17 dzień. Nie wiem czy jest dalej sens to uprawiać Edytowane 19 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 @konopny_janusz masz jakies dziry porobione w tym wiadrze i tej misce? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! Mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Marca 2021 @konopny_janusz wez porób wiecej tych dzurek od spodu. Podlewaj porzadnie po samą wodą z dobrym ph nif jej nie dawaj bo ciemne liscie mają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) @Dobry_Człowiek! Nie leje żadnych nawozów jeszcze, wiadro już jest tak podziurawione ze od spodu pęklo na pół, na szczęście tylko pęklo a nie rozwaliło się, pH mierze raz na tydzień, na prawdę nie wiem co jest nie tak, żadnych przebarwień, plamek, po prostu jakoś słabo idzie. Może ta ziemia westland faktycznie chyba chujowa, nie chciało mi się zamawiać biobizz all mixa to teraz mam Edytowane 19 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiesPolicjanta 6 Napisano 19 Marca 2021 genetyka i ogolnie chujowizna ale moze cos ruszy pozniej . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Marca 2021 Pojebana akcja chcesz coś zrobić lepiej a wychodzi gorzej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Marca 2021 Zrobię 30 dniowego wega, czyli mają jeszcze 13 dni. Dłużej ani dnia, najwyżej wyjdą karły bo jednak szkoda tego czasu trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Marca 2021 @konopny_janusz Nie wiem, jak wysoko masz leda, ale patrząc na rośliny, jak się zbijają dałbym oświetlenie wyżej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Marca 2021 @Zielone krainy zmniejszyłem natężenie światła do najmniej jak można było. Led jest 25 cm nad jedna rośliną nad drugą 30. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 19 Marca 2021 @konopny_janusz przy bio bizz all mix 20 dni bez niczego 🙂 polecam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Marca 2021 @konopny_janusz Ok za mocno i zza bliska im światłem od początku biłeś w palnik , bo wyglądają, jakby rozważały opcję schowania się pod ziemię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) @Zielone krainy chyba wrzucę tam zwykle żarówki bo nie da się już zmniejszyć tych lumenów. Teraz tam będzie może z 8000 lm. Otworzyłem boxa żeby światło uciekało Aktualizacja, są pod żarówkami 2x 1600 lm i 1x 2400 Razem 5,6 tys lm. Nie wiem czy jeszcze odbiją czy już raczej kosz? Mogłem w sumie całego wega jechać na żarówkach, a na flo dać te ledy Edytowane 20 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Marca 2021 @konopny_janusz Powinny dać radę, im nic nie dolega poza tym, że miały za mocne światło, jak na ten etap wzrostu, na jakim są obecnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) @Zielone krainy ale nie było żadnych popaleń na liściach. W kalkulatorze 8 tys lm powinno być git jak na ten mój box. Dałem pod te żarówki dla sprawdzenia zobaczę jak będzie. Nawet nie ma jak lst robić bo gałąź na gałęzi rośnie Edytowane 20 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Marca 2021 @konopny_janusz Widocznie za blisko roślin trzymałeś panel i światło było dla sadzonek za mocne, dlatego zaczęły się zbijać. Trzeba było dać na wstępie ten panel na wysokość około 60 cm nad roślinami i jakby się wyciągały to wtedy lekko go obniżyć, lub zostawić na 60 cm, jakby rozwój plantów przebiegał prawidłowo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) Chyba coś poszły do przodu, przynajmniej future, ale tyle światła dostały ze teraz nawet przy 5600 lm się nie wyciągają Edytowane 23 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach