Gość Zielone krainy Napisano 25 Kwietnia 2021 @420Dominik420 Co to jest za nawóz, jakiej firmy? Możesz spróbować podać, w jakiejś umiarkowanej ilości i zobaczyć, jak roślina zareaguje. Jedno umiarkowane podlanie krzywdy jej nie zrobi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Zielone krainy firma bio pon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Kwietnia 2021 @420Dominik420 Od biedy może być, ale pomyśl o mierniku , bo to podstawa. Masz dedykowane nawozy dla konopi, a nie możesz z nich korzystać, trochę bezsensu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) siema wszystkim! 43 dzień leci już z kwitneniem ostro:d dwa nie temu zrobiłem jej lekkiego fryzjera powycinalem pere żółtych liści Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez 420Dominik420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia 2021 Kilka minut przyglądałem się tym zdjęciom, i chciałbym Ci pomóc ale teraz to już jak operacja na otwartym sercu. Odbije się to na plonie na pewno bo dosyć smutno ona wyglada. Nie wiadomo jak z pH, jest chyba zablokowana. Na wszelki wypadek odlej już dziś 2-3 wiadra wody(nie wiem jakie masz możliwości jak najwiecej) aby odstała 48h. Jak nic nie pomoże co będziesz robił, to miej chociaż wodę bez chloru na flusha. Kurde miernika nie masz.... Ja bym zrobił delikatny oprysk aby przyjęła składniki przez liście poniewaz przez korzenie może mieć problemy. A może jest tylko głodna mikro i makroelementów. Ona teraz żre dużo P,K,Mg,Ca. Pozdrowik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Kwietnia 2021 @420Dominik420 Spróbuj zrobić, jak ci ziomek radzi, jako że nie masz miernika ph, a cały problem leży najprawdopodobniej w ziemi, w jakiej złe ph utrudnia roślinie pobieranie pokarmu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 26 Kwietnia 2021 @Zielone krainy ale czym ma ja spryskać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Kwietnia 2021 @420Dominik420Daj jej bloom i calmag, jak masz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 26 Kwietnia 2021 Przy oprysku dolistnym pamietaj, ze trzeba zmniejszyc dawki, wylaczyc went. mieszak i podawac przed wlaczeniem swiatel. Jesli sie myle, to niech mnie bardziej doswiadczeni poprawia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 26 Kwietnia 2021 @dantes205 A coś się dzieje jak się tak nie zrobi ? W sensie pryskałem cały czas przy wentylatorze, przy mieszającym i w róznych porach i chyba nic złego się nie działo. Zreszta na logike to na outdoor tez mozna pryskac a tam wiatru nie wyłaczysz. Tak z ciekawosci pytam jakbym chciał swoją spryskac boostem na kwitneinie jeszcze to zebym to dobrze zrobił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) 18 minut temu, Nyltiacxnij napisał: @dantes205 A coś się dzieje jak się tak nie zrobi ? Dzieje się jedynie to, że went. zdmuchuje oprysk z liści. Nie mam doswiadczenia z outdoorem, jedynie małe doswiadczenie z indoorem, więc moje sugestie proszę brać z pewnym marginesem błędu, bo też sie dopiero uczę, co podkreslam w moich postach, a poza tym indoor sie różni od outdoora tym, że w indoorze masz wpływ na wiele czynników, np. wyłaczenie wiatru. Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez dantes205 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia 2021 42 minuty temu, dantes205 napisał: Przy oprysku dolistnym pamietaj, ze trzeba zmniejszyc dawki, wylaczyc went. mieszak i podawac przed wlaczeniem swiatel. Jesli sie myle, to niech mnie bardziej doswiadczeni poprawia. Dokładnie tak jak wyżej pisał kolega. Można jescze zaraz po zgaszeniu świateł, wtedy mamy odrazu otwarte aparaty szparkowe i roślina zasysa natychmiast oprysk. Przed załączeniem też jest OK. Spryskuj też liście od spodu. Dawki 1/2 średnich dawek a nawet 1/4. Czasami spotkałem się że producent zalecal 100% dawki podlania do oprysku, ale i tak dawałem mniej. Jeśli lał tylko biohumusa to on raczej nie powinien napsuć w ziemi, poprostu on jest dla nich za słaby i oby były wygłodniałe. Pozdrowik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) @Zielone krainysiema mogę tym spryskać? jak tak to jakie proporcje i ile mam tego psikac? Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez 420Dominik420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Kwietnia 2021 Jak nic innego nie masz to co zrobisz, ten nawóz to jest dobry do jakiegoś kwiatu "datura" twój to konopia. Ten Biopon na flo ma strasznie dużo azotu, i nic nie ma magnezu i wapńa. Ciężka sprawa z tym. Wersja bardzo bezpieczna, bardzo na oko: Do podlania zalecają (ty tym nie podlewaj, załatw coś bardziej odpowiedniego bo zabijesz roślinę) 10ml na 2-3litry wody później 5ml na 2-3litry. Do oprysku weźmy 4 razy mniej. czyli około 1ml na 3l czyli do szklanki wlej wody 200ml i dodaj 0,1ml tego nawozu. 0,1ml to około 3-4 krople swobodnie spadające. Dużo to raczej nie pomoże ale lepszt rydz niż nic. Pozdrowik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 27 Kwietnia 2021 Moze by sprobowac ja dolomitem podsypac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem mam jeszcze coś takiego @dantes205 no dolomit wsumie mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 27 Kwietnia 2021 3 minuty temu, 420Dominik420 napisał: @niewiemalesiewypowiem mam jeszcze coś takiego @dantes205 no dolomit wsumie mam Ten ma jeszcze wiecej azotu. Ja bym podsypal kilka lyzek dolomitu pod krzaka i podlal, ale poczekaj na opinie @niewiemalesiewypowiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 @dantes205 ok poczekam aż się wypowie co do tego dolomitu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Kwietnia 2021 to już do wody dodać dolomit i podlać szybciej go roślina otrzyma 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 27 Kwietnia 2021 13 minut temu, Szym napisał: to już do wody dodać dolomit i podlać szybciej go roślina otrzyma @420Dominik420 to juz sobie przygotuj ten dolomit, bo on ciezko sie rozpuszcza w wodzie. Garsc dolomitu na litr wody 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach