hubert2020 119 Napisano 7 Lutego 2023 @Zielone krainy a tez kupić wentylatorek który będzie mieszał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Lutego 2023 @hubert2020 Oczywiście, mieszak jest potrzebny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Lutego 2023 @Zielone krainy ej ogólnie kupiłem qush i ponoć ma buc z tego 400 gr z krzaka to prawda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Lutego 2023 @hubert2020 He aby 400 g z krzaka wyszło indoor, to byś musiał trzymać na wegu z 2,5-3 miesiące i zrobić wszystko perfekcyjnie, dobre treningi, warunki , nawożenie optymalne i bezbłędne, oczywiście krzak 400 g będzie ogromny prawie dwa razy taki, jak mój ostatnio, jaki był na wegu 55 dni, czyli prawie dwa miesiące. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) @Zielone krainy rozumiem to czyli ja ciężki amator wiec można pomarzyć a to ja decyduje ile będzie wegetacji ? To czyli muszę trzymać go na 18/6 ciagle później zmienić na 12/12 na kwitnięciu Edytowane 7 Lutego 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 7 Lutego 2023 @hubert2020 no tak trzymasz 18/6 tyle ile potrzebujesz aż stwierdzisz, że nadszedł czas na przełączenie A to nie pisało, że na out. Tyle można zebrać przypadkiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Lutego 2023 @Spizgany na indor na out jest jeszcze więcej ok 600 gr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Lutego 2023 @hubert2020 Jak fotoperiod a nie automat to ty decydujesz ile będzie trwał weg, możesz zrobić wega tygodniowego, jak chcesz twoja sprawa, weg się kończy, jak zmieniasz fotoperiodowi światło z 18/6 na 12/12 , wtedy roślina przestawia się i w ciągu około tygodnia po przełączeniu zaczyna kwitnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Lutego 2023 @Zielone krainy nie brałem auto bo widziałem ze odradzasz i kupiłem foto bo jest czas na reakcje ogólnie dużo ludzi poleca Ciebie do jakiś pytań @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Lutego 2023 @hubert2020 To dobrze zrobiłeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) @Zielone krainy ogólnie dzięki za podpowiedzi pewnie nie raz będę pisał ale mam nadzieje ze teraz wszystko sobie ogr już sam oczywiście do momentu wegetacji później z nawozami będzie jazda ale mam nadzieje ze jakoś to będzie Edytowane 7 Lutego 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Lutego 2023 @hubert2020 Nie ma sprawy, czytaj forum , masz sporo artykułów, jakie cię wiele nauczą, jak nie będziesz czegoś wiedział lub rozumiał to pytaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 8 Lutego 2023 @hubert2020 jeszcze taka uwaga jeśli podają przy pestkach dla indoora podają na m2 dla outdoora podają dla jednego krzaka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) @Growerseed No masz racje a to ile wyjdzie z takiej roślinki Edytowane 9 Lutego 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 9 Lutego 2023 @hubert2020 jak masz boxa dobrego oświetlenie i nawozy i nic nie spierdolisz to 100g spokojnie można wyciągnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Lutego 2023 @hubert2020 mój najlepszy wynik to 300g z rośliny i to był trochę mutant-roślina rosła 2x szybciej od pozostałych 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 22 Maja Witam mam boża 40x40x140 i lampę cfl 200w nie będzie ona za mocna ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raptor Farmer 13 Napisano 22 Maja Te lampy o których w pierwszym poście pisze autor to przeżytek. To żarówki które były mogły być stosowane 15lat temu. Następnie weszły LEDy. Teraz nie jest kwestią jakie żarówki a jakie LEDy. Mają one przewagę w każdej dziedzinie - wydajności W/lm, temperaturze, nawet cenie bo LEDy są już tak powszechne i tanie że wspomniane archaiczne "sodówy" są dziś już droższe. Do tego temperatura, łatwość montażu. Świetlówki to coś pośredniego ale też stara nowość. LEDy mogą mieć regulowaną moc, do tego spektrum. Żadna inna lampa typu sodowa czy właśnie CLF nie mają i nie mogą mieć opcji zmiany barwy co jest kluczowe w różnych fazach wzrostu rośliny. Do tego trwałość w odpowiednich warunkach też przemawia na korzyść LED. No i jak w przypadku @felev gdzie box jest bardzo mały lepiej mieć źródło światła z kilku kierunków. Jeśli to szafa to np paski ledowe do okoła. Kolejny argument za LEDami to właśnie ilość miejsca jakie zajmują. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felev 0 Napisano 22 Maja (edytowane) @Raptor Farmer to jaka moc ledowe wybrać ? Bo posiadam też lampę LED zeed 45 albo 80w czerwone i niebieskie światło ale nie wiem czy do wzrostu będzie odpowiednia No taka https://www.budgetlight.pl/led-highbay-100w-11000lm-90d-840-ip65-8719157042383?qcd=1&utm_gst=626c38ddbbe1401574781ff22d7ac504aab4c26f&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwr7ayBhAPEiwA6EIGxAj1dijpdpNT39Zg71K_SqEUKq6j5LmQlGGetYcha1vySrp3f9tGOxoCs_EQAvD_BwE Albo https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa-led-do-uprawy-roslin-4ga Edytowane 22 Maja przez felev @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raptor Farmer 13 Napisano 22 Maja @felev ta za 100pln z allegro będzie ok. podobno 120W na roślinkę. Na logikę chodzi o to żeby światło docierało głęboko do rośliny między liśćmi, żeby to się udało jedna lampa od góry nigdy nie będzie wystarczyć. Zwłaszcza że jak wiemy liczy się też kąt padania promieni światła. Weź ją a za kilka tygodni jeśli będziesz chciał uzupełnić to dokupisz jakąś żarówkę ledową lub LED w innej formie by umiejscowić je tak by doświetlała zaciemnione miejsca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach