marihomaniak 1 Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Dzień 47 życia, druga coś wolniej zakwita ale jest wyższa trochę. 1 panna zdjęcie z góry zdjęcie z boku zdjecie topków 2 panna (inna odmiana) też automat Zdjecie dwóch z góry. Myślicie że ta pierwsza powinna już dostać pk ? Z tymi niedoborami to próbowalem dać Cal/Mag od biobizz połowe dawki i minimalną dawkę hesi complex z mikroelementami m.in siarką i był tez tam Mag/Cal,t eż były podejrzenia siarki, ale no nie wiem czy to coś dało hmm. nie wiem czy dalej dać większa dawkę bio bizz cal/mag czy już olać i co będzie to będzie, cięzka decyzja 😄 na moje to pierwsza powinna wyglądać jak druga pod względem koloru liści 😄 Zapraszam do oceny sytuacji doświadczonych grower'ów 😄 Edytowane 17 Lutego 2021 przez marihomaniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 17 Lutego 2021 @marihomaniak raczej calmag ci na to nie pomoże, ja mam teraz niedobory wapnia to masz jakby takie rdzawe plamki ty tego nie masz. Z pk bym jeszcze poczekał, daj jej coś na kwitnienie co azot ma też, bo potrzebuje widać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 17 Lutego 2021 @Piccolo Spróbuje coś ogarnąć, kurde ile ludzi tyle opinii, ale lepiej spróbować wszystkiego niż tak to zostawić bo ewidentnie coś nie tak jest, aczkolwiek ostatnio dałem jej tego Hesi Complex i to miało azot też bo to na wege jest, i chyba ? nic nie dało, więc nie wiem czy warto iść dalej w ten azot @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 17 Lutego 2021 Tej drugiej z lepszymi kolorami bym nie łał póki co nic. Ph ziemi masz jak sprawdzić ? Tak u mnie niedobory wapnia wyglądają. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Lutego 2021 azotu tej bardziej żółtej można dać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) @Piccolo Kroplami sprawdzam i jest taki przypadek że ta żółta panna, ma ph od góry koło 7, ale z dołu ma 6ph idealnie, więc nie wiem. @Szym no to dam jej trochę jeszcze tego Hesi Complex większą dawkę ewentualnie. Dosage: 50 ml / 10 L Ostatnio jej dałem około 3ml na 1litr, to teraz dam powiedzmy z 5/6ml Edytowane 17 Lutego 2021 przez marihomaniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) @marihomaniakzle zrozumiałem z tym pH sorry. Jak pH odpowiednie to daj jej pełna dawkę nawózu Chociaż jak poprzednio lales nawóz to możesz dać samo wodę i następny raz nawóz. Nawóz też nie zadziała po jednym dniu plus obserwuj nowe liście jaki mają kolor. Edytowane 17 Lutego 2021 przez Piccolo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 25 Lutego 2021 @Piccolo @Szym @fxxx1337 @Vampidrut DZIEŃ 56 życia No tak generalnie sytuacja było że dałem im na początku magnez biobizz i nic nie dało żeby poprawić jakość, potem dałem na vege coś z azotem Ph wody która podlewam jest dobra, Ph ziemi jest dobre Dziś zrobiłem im fryzjera żeby topy puchły od dołu również bo bush jak nie wiem. (ZDJĘCIA SĄ PRZED) I teraz tak podejrzewam że problem był w wodzie z Nawilżacza który się skrapla i zostawiał wodę na liściach, powstało coś jak oprysk z wody o PH około 8 bo tyle mam w kranie, przez to prawdopodobnie powstały jakieś komplikacje ale na szczęście wciaż idzie do przodu, z nawilzaczem będzie ciężko bo jest on dość mocny a box jest mały, ale będę kombinował z ustawieniem donic. Pytanie czy mogę im podać lać małe dawki PK 13/14 ? Panna Numer 1 2 Panna LIŚĆ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Lutego 2021 2 minuty temu, marihomaniak napisał: Pytanie czy mogę im podać lać małe dawki PK 13/14 ? można by było 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Lutego 2021 @marihomaniak pierwszej był dał pół dawki, z drugą bym czekał jeszcze. Plus ta drugą trochę oklapnięta, odpowiednio ja podlegasz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) @marihomaniak na tym etapie rozwoju masz nawilżacz jeszcze ? To jaką ty wilgotność tam masz ? Na etapie kwitnienia powinna być między 40-50% , a na ostatnie 3 tygodnie nie powinna być większa jak 45% optymalnie. Staraj si e podlewać z wyczuciem , tak by nie przyduszać korzenia ( tak by nie opadały liście po podlaniu) . Edytowane 25 Lutego 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) @Piccolo Ta raczej dobrze podlewam, ostatnio podlałem 23.02 1 LITR i chyba zwiększę dawkę bo pije mocno. na pewno nie są przelane bo z tym uważam po 1szej uprawie gdzie nauczyłem się na swoich błedach. @Vampidrut No wilgotność utrzymuje 40-50 %, jak wyłącze to spada do >10 % 😄 i raczej jak podleje to wstają a nie opadają, sprawdzam wagowo na czucie. Kurde u drugiej panny trening lst zrobiłem mniejszy na początku bo miała stres i karłowata była, a zobaczcie jak wystrzeliła potem że prześcigneła drugą, następnym razem nie będę się patyczkował.😄 Jestem ciekawe co za odmiany to są, bo pestki się pomieszały na początku Któras ak-47 a druga afgan kush coś takiego chyba, ale która to która to nie mam pojęcia. Tak mi się coś wydaję że gdyby nie ten oprysk z nawilżacza to były by piękne i zdrowiutkie w 100%, ale gdybać sobie coś mogę, zawsze jakieś doświadczenia na następne razy. Edytowane 25 Lutego 2021 przez marihomaniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 2 Marca 2021 (edytowane) @Szym i rozumiem te PK ile razy podać? z 2 razy wystarczy ? Edytowane 2 Marca 2021 przez marihomaniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 2 Marca 2021 (edytowane) @Vampidrut @Piccolo @Szym Czy mogę teraz na takim etapie trochę podginać szczyty(Pałeczki) od siebie np sznurkami, bo niektóre są bardzo blisko siebie i chyba będą sobie blokować światło? Czy szkoda zachodu? Edytowane 2 Marca 2021 przez marihomaniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 2 Marca 2021 @marihomaniak jeśli się da i serio będą łapać dzięki temu wiecej światła, to jasne możesz próbować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Marca 2021 @marihomaniak możesz śmiało , a raczej musisz , im więcej światła i powietrza w około kwiatów tym lepiej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Marca 2021 @Vampidrut pk najlepiej podawać około 3 tygodnie przed ścianką. Zaczynając od połowy dawki. Kończysz pk i reszte odżywek i do samego konca sama wodą 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Marca 2021 51 minut temu, Dobry_Człowiek! napisał: @Vampidrut pk najlepiej podawać około 3 tygodnie przed ścianką. Zaczynając od połowy dawki. Kończysz pk i reszte odżywek i do samego konca sama wodą ??? Do mnie to miało być ? 🤓😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Marca 2021 @Vampidrut sorry nie do ciebie mialo byc do @marihomaniak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 9 Marca 2021 @Szym @Vampidrut @Piccolo @Dobry_Człowiek! 70 DZIEŃ ŻYCIA co sądzicie o tym, coś chyba wolno to puchnie, tą pierwsze to ile jeszcze trzymać z 2tyg ? ta druga nie wiem czemu ale wolniej kwitnie i będzie problem, bo chciałem suszyć to w tym boxie, a raczej nie będzie ścinki w tym samym okresie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach