Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 20 Lutego 2021 @Szym sprawdzam za kazdym razem ph. Nawet zakupiłem nowy ph meter Adwa Ad12. Ostanie podlanie z ph 6.3. Jakie mogą być jeszcze przyczyny tch żółtych końcówek? Nie dawałem do tej pory żadnych odżywek oprócz rizhotonic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! może przenawożone, lej wodę czystą i obserwuj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 20 Lutego 2021 Teraz, Szym napisał: @Dobry_Człowiek! może przenawożone, lej wodę czystą i obserwuj Nie dawałem im jeszczr żadnych odżywek oprócz ukorzeniacza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Ja bym dał 1/4 dawki nawozu na weg bo chyba ziemia Ci się już wypłukała choć mogę się mylić bo przesadziłeś je nie tak dawno, ewentualnie zostaw i jak przejdzie na całe liście to na bank azot 20 dni już są w docelowych to chyba możesz im już dawać azot oczywiście w mniejszej dawcę niż zalecana bo jakieś składniki napewno masz jeszcze w ziemi Edytowane 20 Lutego 2021 przez Kiler90 Opóźniony zapłon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Lutego 2021 @Kiler90 nie wygląda na brak azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 20 Lutego 2021 @Szym Skoro nie dawał odżywek trzymał sztywno pH, to czegoś im brak na chłopski rozum, nie widzę zdjęcia z profilu może jak liście się zawijają w łódkę to może dużo światła mają ale ja stawiam ze coś im brak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) @Kiler90 na wege nie bede nic im dawał bo jutro przełączam światło. Używam odżywek canny i na canna na flo tam jest minimalnie mniejsza dawka azotu niz canna na wege. Także wole poczekać na jakiś większy niedobór niz ją zblokować Edytowane 20 Lutego 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 20 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! Dobrze robisz, daj foto jak to będzie wyglądać jutro 🙏 z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 23 Lutego 2021 40 dzień, 2 dzień od przełączenia na flo. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak.... Temperature obniżyłem do 26 stopni a dzień i 16 w nocy. Wilgotność pomimo wyniesionego nawilżacza jest wysoka. W nocy dochodzi do 70% w dzien około 60%. Ale niestety mieszkam w takim kraju gdzie wilgotność jest cały czas wysoka i bede musiał z tym walczyć. Tego co nie widać na zdjęciach critical juz pokazuję płeć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 23 Lutego 2021 Żółte końcówki się nie powiększają jak widać, coś im ekstra lałeś, czy wiesz już ocb ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 23 Lutego 2021 @Kiler90 nic nie lałem od tamtej pory czekam na lekką susze i dopiero pozniej samą wodą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Lutego 2021 45 dzień, 7 dni od przełączenia na flo Do tej pory bez odżywek. Tylko rizhotonic z wodą na zmianę. Ph 6.2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Marca 2021 11 dni od przełączenia na flo. Dzisiaj poszedł porządny fryzjer. Zrobiło sie więcej miejsca. Narazie leci na samej wodzie na zmiane z rizhotonic. Gdy bede widział delikatne braki pewnie po nasptnym podlaniu, wleci canna flores z canna boost. Tylko jeden z trzech purple Punch robi sie fioletowy. Tamte dwie jak by inna odmiana. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Marca 2021 Mały problem. Na lisciach zaczęły sie pojawiać lekko brązowe plamki. Roslinki na chwile obecną mają 51 dni od 2 tygodni światło 12/12. Do tej pory karminone samą woda z rizhotonic na zmianę z wyregulowanym ph. Ziemia canna terra plus. Co to może być? Dzięki za pomoc. @Tester @doominik @Szym @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 6 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! dolomit sobie spraw i zapodaj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 7 Marca 2021 @Szym niestety tutaj gdzie mieszkam nie ma takich rzeczy a nawet zamienników. Czego tu może brakować? Narazie jest to na jednej roślince a na drugiej zaczyna sie to samo delikatnie pokazywać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Marca 2021 niedobór wapnia, magnezu może być lekki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) 1 hour ago, Dobry_Człowiek! said: @Szym niestety tutaj gdzie mieszkam nie ma takich rzeczy a nawet zamienników. Czego tu może brakować? Narazie jest to na jednej roślince a na drugiej zaczyna sie to samo delikatnie pokazywać A czesem nie mieszkasz w UK ? Przerabialem kiedys ten sam problem z lisciami zmienilem swoj plan odrzywek i teraz jestem w 100% zadowolony. Jesli Tak ogarnij sobie black pouder 2g/10l oraz calmag 5ml /10l jak i Kelp 1ml /1l i bedziesz zadowolony Edytowane 7 Marca 2021 przez CananisUk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 7 Marca 2021 @Szym @CananisUk dzięki za podpowiedź. Zrobiłem wlasnie oprysk z MAGNE-CAL+ OD PLANT MAGIC. zastanawia mnie tylko ta mała dawka na litr wody od 0.5ml-1ml. Oczywiście dałem 0.5ml. Jak często robić takie opryski? Czy lepiej aplikować do ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 7 Marca 2021 nie stosuje opryskow wcale trzymam sie swojej listy i tak jestem zadowolony bardzo oprysk jak najbardziej mozesz zrobic wylaczyc lapy na 10 min o potem wlaczyc i bedzie ok . Ja sie trzymam jednego systemu i jak narazie mnie nie zawodzi na ledach i hps . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach