Gość Napisano 24 Stycznia 2021 6 minut temu, Zielone krainy napisał: @Vampidrut Muszę wypróbować swój vaporyzator na dniach. Szczerze to nie spodziewałem się po vapie, jakiś większych efektów, ale kupiłem go z myślą o zdrowszej " konsumcji" zioła. Jednak w tym, co piszesz może być sporo racji. 200c / 10 min sesja = bomba atomowa wilgotność suszu 58-62% jak masz sative to na pierwszy raz z vapa polecam, zobaczysz jaki czysty jest high thc . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Stycznia 2021 @Vampidrut Dzięki ziomek, wypróbuje na dniach, jak tylko skończą mi się suszyć topki. Ile palenia wrzucić do vapa Crafty, STORZ & BICKEL, na pierwszy raz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainy Zielony, pytanko : Warto teraz jeszcze zamówić Plagrona terra grow ? Czy terra bloom a może to i to, bo mam trochę gotówki, a czytałem o nawozach że najlepiej tej samej firmy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 25 Stycznia 2021 @Hiro1801 Wydaje mi się że jak roślina ma już 25 dni to raczej terra grow bym już odpuscil a zamowil pk 13/14 i terra bloom 😃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @Hiro1801 Możesz kupić terra grow , na kwitnieniu też się go od czasu do czasu leje, a po za tym, jak go kupisz to zostanie ci na inne uprawy, a chyba na tej nie masz zamiaru skończyć przygodę z konopiami. Jednak tak , jak pisze @Zielony Uczeń głównie teraz to przyda ci się terra bloom i pk13/14. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 28 Stycznia 2021 UPDATE 🙂 Tak wygląda moja PCBox'owa dżungla na dzień 28/ początek dnia 29. Uwagi : Nie widzę aby braki azotu się w jakiś sposób się rozwijały, wszystkie liście na górze są ładnie ciemne, może u niektórych końcówki są leciutko zaostrzone żółtawo/zielonym kolorem . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 28 Stycznia 2021 @Hiro1801 ładnie się podniosła, zrób jakieś zdjęcie żeby było widać jak już kwitnie( foto preflowerow) Ile tam masz do góry jeszcze do lampy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 29 Stycznia 2021 @Piccolo Są białe włoski, czyli chyba tak ? Co do odległości od lampy, no to kurczę już takie 6cm zostało, mimo że gdzieś czytałem że może być nawet 5cm od lampy roślina, to i tak chyba już troszkę za mała odległość 😕 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2021 @Hiro1801 Ładny krzaczek, ale braki azotu są widoczne, więc jak nie lejesz to zacznij lać nawozy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy Leję właśnie tego biohumusa, ostatnio w sklepie byłem i kupiłem takiego innego do roślin kwitnących - Super Forte, coś takiego 1% azotu tam chyba podane jest . W porównaniu z tym uniwersalnym który miał coś z 0 po przecinku no trochę go więcej niby. Tu masz jego skład : azot (N) – 1% fosfor (P2O5) – 0,5% potas (K2O) – 1,5% Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Hiro1801 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2021 @Hiro1801 Dokup coś na kwitnienie, np. alga bloom + pk13/14 , albo kup sobie przynajmniej planton K dostaniesz go w każdym sklepie ogrodniczym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 29 Stycznia 2021 @Zielone krainy Okej, w takim razie zamówię możliwie tego alga bloom i pk, a jak je bym miał dawkować na 1 litr wody ? Ten biohumus się średnio nadaje ? Niestety nie dojrzałem i jest organiczno-mineralny 😕 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2021 @Hiro1801 Na kwitnieniu na samym biohumusie nie pociągniesz, a już ci się pokazały prefolwery, więc kwitnienie się rozpoczęło. Dawkowanie zacznij od 2 ml na litr wody Plagron alga bloom, a pk 13/14 na razie nie dawaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 29 Stycznia 2021 @Zielone krainy Dobra, to w takim razie zamawiam, Na tą jedną roślinę ilu ml wersja starczy algi i pk ? Bo co do następnej uprawy, planuję już raczej zainwestować w porządnego growa, i filtry, wiec większe dokupię wtedy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2021 @Hiro1801 Na tą i na kolejne wystarczy ci po butelce 100 ml , a mniejszej już nie ma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 29 Stycznia 2021 @Zielone krainy Okej, dzięki bardzo, z buchem i łap blanciora 😁. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Stycznia 2021 Ciężko ci to będzie zmieścić w tym pc boxie, chociaż po drugiej stronie doniczki masz jeszcze miejsca, ja bym naginał w tamtą stronę póki się da @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Marca 2021 Coś zdechła ta fotorelacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach