dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 Czesc. Moja 1 uprawa indoor pod ledami 20/4 (5600lm), ziemia uniwersalna, podlewana odstana kranowa, co2 z bimbrowni. Dzisiaj ma 19 dni i zrobilem LST. Od tygodnia zolkna/ brazowieja i usychaja dolne liscie. Podejrzewam PH ziemi/ wody, ale jeszcze nie sprawdzalem, jutro zamierzam kupic plyn helliga. Prosilbym o wszelkie rady i porady. Z gory dzieki za pomic. Pozdrawiam. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 10 Grudnia 2020 @dantes205 no coś z pH może być, dawałeś jej jakieś nawozy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 5 dni temu dostała 1/4 dawki biohumusa, a dzisiaj po LST spryskałem asahi sl 0,1% (0,5 ml na 500 ml wody). Ale te liście zaczęły żółknąć przed podaniem biohumusa. Zapomniałem jeszcze dodać, ze ziemia była wymieszana z dolomitem (6 łyżek dolomitu/6l ziemi). Przed kolejnym podlaniem na pewno sprawdze PH. A jak oceniacie LST? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 10 Grudnia 2020 @dantes205 czy ta doniczka ma otwory w wystarczającej ilości ? Dla mnie przygniło coś w niej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 10 Grudnia 2020 LST elegancko, moim zdaniem PH zjebane. Jutro będzie wszystko jasne jak sprawdzisz @zielonyjamajczyk wydaje się ze sa otwory bo ma podstawki, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Przy ostatnim podlewaniu woda wyciekla na podstawke. Ale poszerze otwory, jesli to cos pomoze? Edytowane 10 Grudnia 2020 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 10 Grudnia 2020 @Urojenie myślę też że ma, dlatego wiesz pytam o ilość. Ale coś mi się wydaje że bardzo mało. Możliwe że pH. Ale jeszcze obstawiał bym przelanie, przygnicie korzeni. Żadnego ukorzeniacza, grow też nie dostała zapewne. @dantes205 nie nie. Tylko ile ich jest ? Czy tylko 3 takie małe ? Dobrze myślę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 Ukorzeniacza nie dostala, bo o mikoryzie zbyt pozno przeczytalem. 4 otwory sa na dole, staram sie podlewac, kiedy ma sucho @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 10 Grudnia 2020 @dantes205 jaka woda lejesz? Kranówką odstaną bez Mierzenia PH? @zielonyjamajczyk Nie zauważyłem ze napisałeś ,,wystarczającą” 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 Tak, odstana kranowa bez mierzenia PH, bo teraz doczytalem jak wazne jest PH. Myslalem, ze jak dam dolomit i biohumus, to PH sie ustabilizuje na odpowiednim poziomie. Ale nie wykluczam tez tego gnicia, bo moze otwory pod doniczka sie zatkaly. Sprobowac je poszerzyc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) @dantes205 na pewno nie zaszkodzi, a ziemia jaka? 👍kk widzę ze uniwersalna, PH zobaczysz bedziesz wiedział Edytowane 10 Grudnia 2020 przez Urojenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Ok. Dzieki bardzo. Czyli jesli PH bedzie ok, to znaczy, ze korzen gnije? Co w takim przypadku zrobic, zeby juz Wam glowy nie zawracac, przesadzic do nowej ziemi? Edytowane 10 Grudnia 2020 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) @dantes205 ja się chuja znam ale stawiam na PH, nawozów dużo nie dawałeś, dziurki są, wody nie lales za dużo i tylko jak jesteś sucho wiec mi to gnicie nie pasuje, no ale zobaczymy. Co do ziemi to ja zawsze będę używać gotowych mixow BioBizz itp są zrobione po to by szło elegancko na początkowym stadium. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez Urojenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 Jesli okaze sie, ze PH jest za niskie/wysokie, to dam rade roslinke jeszcze wyprowadzic, jesli to PH uda mi sie przywrócic do optymalnego poziomu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 10 Grudnia 2020 Dlaczego zwróciłem uwagę na te korzenie. Jest to doniczka która u spodzie jest węższa. U góry szeroka. Przy podlewaniu, woda i tak mocniej kumuluje sie u podnóża korzeni. Nie stosuje się zbytnio niesymetrycznych donic. Jeśli już, to o małej różnicy między podstawą a górą. Oczywiście bez nawet jednorazowego sprawdzenia pH, ciężko o wnioski. Zakup płyn, sprawdź poziom. Potem będziemy szukać dalej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Grudnia 2020 @dantes205 to automat więc jak zepsujesz faze wzrostu odbije się to na ilości plonów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 10 Grudnia 2020 Ok. Potraktuje ta roslinke szkoleniowo i zamowie nowe nasionko. Mozecie mi napisac, co powinienem miec, zeby dobrze wystartowac z kolejna roslinka? Bo jest tyle info, ze im wiecej czytam, tym bardziej sie w tym gubie. Rozumiem, ze ziemia Biobizz (ktora? Bo troche ich jest), kwadratowa doniczka, mikoryza, sprawdzac PH, nawozic co2. Jakie nawozy na weg i flo i cos jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Grudnia 2020 @dantes205 bez mikoryzy, co2 się obejdzie, wystarczy ziemia światło jakiś nawóz na wzrost, kwitnienie ale nie przesadzać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 10 Grudnia 2020 @dantes205 az tak to nie istotne. Byle sporą i z dobrymi otworami. Najlepsze są materiałowe, oddychające. Dużo info masz. Przejrzyj fotorelacje i zobacz takie gdzie ma ktoś jedna roślinkę . Przeczytaj kilka porządnie i sam będziesz wiedział co potrzeba 🙂 tak się najszybciej nauczysz 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Dzien dobry. 2 dzien po LST, glowny szczyt zostaje troche w dole w porownaniu z pozostalymi, postarac sie wyrownac je? I kolejne pytanie, bede dzisiaj w castoramie, zeby kupic plyn helliga, jest jakis nawoz, ktory polecacie dla początkujących ? Mysle nad ta "burza kwiatow", ktora ma podobno dobre npk (oczywiscie na flo), na weg mam na razie biohumus N 0.08%, P 0.05%, K 0.12%. Wystarczy, czy dokupic cos?. Pozdrawiam. Edytowane 11 Grudnia 2020 przez dantes205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach