mikosz 123 Napisano 26 Listopada 2020 Jakie doniczki najlepiej się sprawdzają? Załóżmy, że pomijamy kwestię ceny. Która doniczka zapewnia najlepszy drenaż i napowietrzanie? Słyszałem opinię o Air-Potach, że super napowietrzają glebę ale trzeba wolno podlewać i ciężko utrzymać boxa w czystości przez tworzące się błoto. Która doniczka według was najlepiej się sprawdza? Air-Pot? Materiałowe? Hercules? Może coś innego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Ja uprawiam w materiałowych , duże podstawki wymagane bo narobisz syfu , podlewać trzeba powoli bez względu jaką masz donice i z czego. Plus tych donic to dostęp powietrza przez całą powierzchnię donicy , ciężko przelać (chyba że się uprzesz). Nie zagotujesz korzeni przy wysokich temperaturach w growboxie. Minus - syf na podłodze jeżeli nie zastosujesz podstawek. Pozdr. Edytowane 26 Listopada 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 26 Listopada 2020 @Vampidrut Właśnie zastanawiam się pomiędzy Air-Pot i materiałowymi do następnej uprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2020 1 minutę temu, mikosz napisał: @Vampidrut Właśnie zastanawiam się pomiędzy Air-Pot i materiałowymi do następnej uprawy. Moim zdaniem szkoda kasy na air poty , za grosze masz z materiału , możesz je traktować jak jednorazowe , a efekt i dostęp do powietrza masz taki sam. Ale to twój wybór . I te i te poty są godne uwagi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 26 Listopada 2020 @Vampidrut Cena nie gra aż takiej roli, potrzebuję tylko czterech dużych, a przy takiej ilości jeszcze tragedii nie ma. Jeśli efekt napowietrzania jest jednakowy to chyba wezmę materiałowe. Korzystał ktoś z jednych i drugich? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 26 Listopada 2020 Możesz zawsze przewiercić na sito doniczkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 26 Listopada 2020 @Bds I tak muszę zamówić nowe bo teraz mam 9 x 11 litrów a chcę 4 x ponad 20. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 27 Listopada 2020 Z 9 na 4 przesiadka? Ja wybrałbym materiał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 27 Listopada 2020 @Bds Tak, idę w 4 rośliny bo dojdzie mi drugi jeszcze większy namiot z hydro na 9 roślin, a nie ogarnę 18 plantów jednocześnie. Obecny namiot przeznaczę na organiczne panienki z ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Listopada 2020 @mikosz Nie mogę się doczekać ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 27 Listopada 2020 @mikosz Zazdroszczę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 27 Listopada 2020 Tekstylne do hydro - strzal w dziesiatke. Mysle ze uzytkownicy glebowi tez sobie chwalą. Jak kupisz porzadne to na 5-6 razy moze wystarczyc. Pozatym nie sa bardzo kosztowne w stosunku do benefitow ktore zapewniają:)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Grower 3 Napisano 27 Listopada 2020 Siemanko, jestem tu nowy. Ogolnie jesli moge Ci doradzic to materialowe to jest najlepsza z opcjii. Jestem managerem w sklepie z hydrofonika w Anglii wiec cos tam o tym wiem. Air poty po zlaczeniu wydaja sie mniejsze niz rzeczywoscie powinny byc jesli chodzi o litry wiec napewno przy airpotach lekko sie zdziwisz z ich wielkosci. Nie ma co sie rozpisywac, ja bym Ci poprostu polecil 20L materialowe. Pozdrawiam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 27 Listopada 2020 @Jack Grower No i decyzja podjęta ? A wejdą mi 4 x 26 litrowe materiałowe do 100 x 100? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jack Grower 3 Napisano 27 Listopada 2020 Bez problemu wejda. Jak podrosna dzieciaki to beda mialy tam wasko, ale uruchomisz wiatrak mocniej I dadza sobie rade . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 27 Listopada 2020 @Jack Grower hej mistrzu, daj jakies namiary na priv. Jesli do irl wysylacie to sie dogadamy!:)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 27 Listopada 2020 @mikosz Dla mnie najlepsze są materiałowe. Zamawiam hurtem i wywalam po każdej uprawie-nie chce mi się tego czyścić i wyrywać korzeni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach