420Dominik420 297 Napisano 19 Grudnia 2020 Teraz, Zielone krainy napisał: @420Dominik420 Preflowery to białe włoski, jakie u ciebie, jak dobrze widzę pokazały się np. w tym miejscu. czy oznacza że zaczyna kwitnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Grudnia 2020 @420Dominik420 No to jest początek kształtowania się kwiatostanów czyli oczywiście, że tak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 19 Grudnia 2020 1 minutę temu, Zielone krainy napisał: @420Dominik420 No to jest początek kształtowania się kwiatostanów czyli oczywiście, że tak. ok dzięki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 26 Grudnia 2020 34 dzień panienki już konkretnie jebie. przeniosłem ja do boxa z płyt OSB 120x60 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @420Dominik420 Dobrze wygląda, oby tak pozostało do samego końca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Grudnia 2020 Jebie ? Dla mnie najpiękniejsza woń świata 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @420Dominik420 Mam jedynie pewne obawy, co do tego czy ci nie przerośnie boxa. Nie wiem, jak masz wysoko, ale na zdjęciu wygląda, jakby sufit był blisko najwyższego szczytu rośliny. Nie robiłeś żadnych treningów, więc ona leci swobodnie do góry, a na kwitnieniu jeszcze znacząco urośnie wzwyż, więc możesz mieć w pewnym momencie problem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy no wiem własnie tylko nie wiem co zrobić bo ona ma jeszcze przed sobą 4/5 tygodnie wiesz co mogę zrobić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) @420Dominik420 Teraz już raczej nic poza łamaniem szczytów nie zrobisz. Wcześniej były inne możliwości, np. LST lub SCROG, albo jedno i drugie i efekty byłby najlepsze , a nad rośliną byłoby ci łatwiej zapanować. Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Grudnia 2020 Ja tam bym trochę te boczne złapał do dołu. Nie zaszkodziłoby. Lekko przyhamuje. Ale może tak być Że górą wyjebie. Bo to jeszcze tyle dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 26 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk powiększe boxa płyty pocięte wkręcę od góry w i szerokości 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy a zrobić topping????@Zielone krainy no wiem własnie tylko nie wiem co zrobić bo ona ma jeszcze przed sobą 4/5 tygodnie wiesz co mogę zrobić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiksa26 5 Napisano 26 Grudnia 2020 @420Dominik420 już za późno na topping, poczytaj o supercroppingu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @420Dominik420 Na automatach w ogóle nie poleca się wykonywania toppingu. Możesz zrobić super cropping, czyli właśnie łamanie szczytów, a o czym ci wcześniej wspomniałem. Możesz też próbować podwiązywać boczne łodygi, jak pisał ci @zielonyjamajczyk , ale to i tak nie zatrzyma głównego szczytu przed tym, aby piął się w górę. Jak jesteś w stanie przebudować boxa, by był wyższy to będzie to najlepsze rozwiązanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy w poniedziałek zaczynam podeślę foty☘️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @420Dominik420 Powodzenia, tylko zwiększ wysokość znacząco, abyś potem nie musiał kolejny raz bawić się w przebudowy. Popatrz sobie na Ak47 u @zielonyjamajczyk , aby mieć wyobrażenie o tym, jak ta roślina potrafi piąć się do góry na kwitnieniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 29 Grudnia 2020 @Zielone krainy boxik powiekszony do 170x60 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Grudnia 2020 @420Dominik420 Przy takiej wysokości możesz puścić je swobodnie w górę. Rzuć jakieś fotki z przeróbki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Grudnia 2020 Nie myślałeś o gotowym namiocie? Ja też budowałem na początku boxa z osb a na koniec i tak wybrałem namiot. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Grudnia 2020 Teraz będzie swobodniej. Dobrze zrobiłeś. @Seba691 ja musiałem szafę przerobić :), namioty dobra sprawa. Ale bardziej się w oczy rzucają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach