Gość Napisano 29 Listopada 2020 @Vampidrut okazało się że lampa była na 17 cm XD, tera dałem na 25/30 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Listopada 2020 2 minuty temu, RussianWhajt napisał: @Vampidrut okazało się że lampa była na 17 cm XD, tera dałem na 25/30 To masz powód twoich plam na liściach , lampa ma lekko grzać w rękę gdy jest na wysokości szczytów , masz czuć miłe ciepło nawet gdy będziesz tak trzymał rękę 5minut wtedy znaczy że wysokość jest ok , gdy jest zbyt nisko będziesz czuł ciepło przechodzące w niemiłe ciepło , a potem wręcz gorąco , to oznacza że lampa jest zbyt nisko. Zrób test z dłonią , ale nie wewnętrzną stroną sprawdzaj , a zewnętrzną stroną dłoni. Pozdrawiam @RussianWhajt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Listopada 2020 @RussianWhajt problemy z korzeniami? mała porowatość podłoża? mączlik, mączniak? albo lampa zbyt blisko to przyczyny białych plam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Listopada 2020 @Groovebusters Po podwyższeniu mam oczekiwać przebarwienia z powrotem na zielony, czy już tak zostanie, czy to zależy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Listopada 2020 (edytowane) @RussianWhajt nie, raczej nie, to tak już zostanie Edytowane 30 Listopada 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Tu pic z tego co mnie zaniepokoiło w świetle dziennym, wcześniej trzymałem trochę za blisko światło i jest przed podlaniem Dostała już odrosty, więc chyba za tydzień już można LST a podleje dziś pod wieczór po litr na doniczke i dopiero w weekend już może z tym nawozem lekko w małej dawce terra vega cannafree image upload Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 1 Grudnia 2020 Nie świruj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 @RussianWhajt Litr ? Dla Niej ? ? https://marihuanaforum.pl/forum/48-podlewanie-i-nawożenie/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk No wiesz jakby nie patrzeć doniczka 10L, ale mogę zmniejszyć trochę tak po 750ml na doniczke, to będzie cała butelka 1.5l na 2, myślisz że styknie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) @RussianWhajt A co ma wielkość donicy do pestki która dopiero pokazała głowę? Mam 63 dzień i na sztukę idzie u mnie 1,3 - 1,4 litra co 3 dzień, więc sam sobie odpowiedz. Są różne szkoły podlewania. Podlewasz tak by błota nie było, po całej doniczce. A co do ilości to Ci starczy 1/4 tego na samym początku. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk No myślałem że trochę więcej trzeba żeby trochę tej wody spadło w dól donicy, aczkolwiek zrobie tak jak mówisz że zostanę przy 750ml na doniczkę co 3 dzień, wilgotność jest duża to trzyma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 @RussianWhajt Metoda palca jest bardzo skuteczna. Wbijasz do poziomu mniej więcej kostki w palcu, i patrzysz czy jest wilgotno. Jak tak to nie moment na podlanie. Niektórzy też ważą w późniejszym etapie. A co do wilgotności to dobrze że jest wysoko. Na tym poziomie im wyżej tym lepiej. Zmniejszasz dopiero przy flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 1 Grudnia 2020 Już powinieneś jej gimnastykę robić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) @Urojenie No doszkolę się jeszcze trochę żeby nie zepsuć i jutro może popróbuje coś, trzea się przygotować, bo widziałem ludzi którym się wyrwało łodyge ? ? @zielonyjamajczyk No własnie tak robie metodem palca Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 1 Grudnia 2020 @RussianWhajt za łeb do gleby cała filozofia ?? a tak serio to bądź delikatny bardzo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 1 Grudnia 2020 I trenuj przed podlaniem Tak żeby roślina była już sucha w miarę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Dobra dzisiaj podlewam i za 3 dni trening, czy pierw trening i dopiero podlać ? hmm To są prawdziwe dylematy życiowe Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 1 Grudnia 2020 Najpierw joga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) @RussianWhajt Wiesz nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale podobno przed podlaniem roślina jest bardziej giętka. Ile w tym prawdy, to może ktoś powie. Ja zawsze patrzyłem jak wygląda, i bez względu na to czy była podlana czy nie, trenowałem. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk a uważasz że już można zrobić jej trening, bo dzisiaj mam zamiar podlać, tutaj kolega napisał że można, ale rangi mówią za siebie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach