zipnik 0 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Elo załoga! Pytanko odnośnie moich pierwszych pomidorków, może zacznę od specki Boxa tj: 48x60 lampa hps 150W temp:28-29 st wilg: 50-60% went: mieszający , wyciągający, i tu moje pytanie do bardziej doświadczonych, pomidorki 29 dzień wege , światło było 18/6, ale ostatnie 5 dni czas ten z deka byl zaburzony , nie byłem w stanie dojrzec wszystkiego, opiekowal się tym znajomy i nie zawsze był w stanie odpalić sprzęt na czas, i zauważyłem że rośliny zaczęły kwitnąć, czy to nie za wcześnie? Czy utrzymywać nadal światło w trybie 18/6 i lecieć tak już do końca czy zmieniać 12/12 ? próbowałem jeszcze coś tam z Lst i nie wiem na ile mi to wyszło 😅 ogolnie zerknijcie fachowym okiem , doradźcie albo rzućcie jakąś subiektywna krytykę czy mogę coś tu jeszcze zrobić/poprawić , abym był spokojnieszy z czekaniem na pierwszego kwiatka 😅 Edytowane 7 Czerwca 2021 przez zipnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 7 Czerwca 2021 @zipnik to jest automat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 7 Czerwca 2021 11 minut temu, Morenn napisał: @zipnik to jest automat? Tak , Auto AK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Czerwca 2021 @zipnik Daj światło na 20/4 h jak to automaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 7 Czerwca 2021 @zipnik możesz dac 18/6 jak tez 20/4 tak jak pisze kolega wyżej, tylko jak już zdecydujesz ile chcesz naświetlać to trzymaj się tego, bo jak będziesz bawił się światłem to roślinka może zhermic. Zakup programator czasowy i ręczne ustawianie będziesz miał z głowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FasoN 1 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Witam. Czy wiatrak mieszający jest niezbędny w uprawie? Edytowane 7 Czerwca 2021 przez FasoN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 7 Czerwca 2021 @FasoN na wegu nie jest aż tak potrzeby, ale podczas kwitnienia warto go mieć, żeby chronić rośliny przed pleśnią 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 7 Czerwca 2021 18/6 lepsze od 20/4. Nie zmieniaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 7 Czerwca 2021 @fxxx1337 ja automaty robię na 18/6 na ostatnie 2 tyg zmieniam na 20/4 🤑 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Czerwca 2021 A co myślicie żeby dac w donice 11L 5L na dół All mix, a na górę 5L light mixa ? Ma to wogole sens ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Czerwca 2021 @Brazil Munster zmieszaj ziemie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 8 Czerwca 2021 I jeszcze jedno pytanko , czy ten zestawik nawozów nada się już do końca, czy dorzucić coś jeszcze na kwitnienie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 8 Czerwca 2021 (edytowane) 35 minut temu, zipnik napisał: I jeszcze jedno pytanko , czy ten zestawik nawozów nada się już do końca, czy dorzucić coś jeszcze na kwitnienie? Sam zaraz z takim zestawem zaczynam i jestem ciekawy, ale pisałem do producenta i podobno do ziemi też się nadaje 🙂 Co do naświetlania testowałem 18/6 i 20/4. Wiadomo, że warunki nie były laboratoryjne, ale nie zauważyłem zmian w płonie na jedna lub druga stronę. Zostałem osobiście przy 18/6 od początku do końca. Edytowane 8 Czerwca 2021 przez HappyCow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 8 Czerwca 2021 (edytowane) @HappyCow nie lepiej ci kupić osobno z canna terra ? Czy plargon ? Edytowane 8 Czerwca 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 8 Czerwca 2021 @Annigmato mam taki, dostałem w dobrej cenie to wytestuje 🙂 zobaczymy co z tego będzie 🙂 na zagranicznych forach czytałem pozytywne opinie. Jak nie sprawdzę to się nie przekonam 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 8 Czerwca 2021 @HappyCow aha Ok myślałem ze to planowany zakup a nie już dokonany ale pewnie lipny nie bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 8 Czerwca 2021 Dokupiłem ostatnio miernik EC wiec powinno być dobrze. Teraz tylko czekam aż kiełki z pestek wyjdą i ruszam 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 8 Czerwca 2021 @HappyCow kilo z krzaka Ci życzę !!! Mi jeszcze trochę to zajmie ale mam nadzieje ze będzie git 👍zacząłem od teori mój box narazie to zespawane profile (możesz zobaczyc u mnie w tematach box 80x50x100) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 8 Czerwca 2021 29 minut temu, Annigmato napisał: @HappyCow kilo z krzaka Ci życzę !!! Mi jeszcze trochę to zajmie ale mam nadzieje ze będzie git 👍zacząłem od teori mój box narazie to zespawane profile (możesz zobaczyc u mnie w tematach box 80x50x100) Widziałem widziałem. Szafka pod akwarium. Mega projekt, sam bym chciał takie coś ale za dużo kombinowania dla mnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 11 Czerwca 2021 Jest jakis sposob na zasysanie boxa? Jak zamykam hama to mi sciany sie wsysaja no i tam mam busz jak choj wiec niektore kwiaty sie gniotą, myslalem juz ze deske opre o donice i o ścianę, ale jakis inny sposob? Jak co niebmoge zmniejszyć mocy wentyla, bo jest na najniższym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach