Jamajczyk13 106 Napisano 9 Października 2020 (edytowane) WITAJCIE ?? Ruszam z moją pierwszą fotorelacją. Jest to mój 3 box jednak pierwsze dwa to była tylko nauka. Także teraz na poważnie... Zamierzam testować nawozy od RQS Zobaczymy co z tego wyrośnie ?? Planty : Royal gorila Cookies gelato Fat banana Candy kush express Wszystkie oczywiście od RQS Światło : MarsHydro ts1000 Ziemia : Biobizz light mix Donice : materiałowe od RQS po 11L Trening : na masę ale najpierw zwyczajny dobry LST Wentylacja : jeden mieszający na klips (kolejny czeka w pogotowiu) drugi wyciągający do 590m3 oczywiście z regulatorem mocy. Nawozy : Easy Boost, Easy Grow, Easy Bloom... czyli będzie easy? i co2 z płuc ? Dodatkowo mam na fazę flo Alga Bloom od Plagronu jakby coś brakowało. Klimat: 24-27'c i 70-80% ? w dzień 20-21'c i 85-90%? w nocy *ostatnio nawet 99 % ale już to zostało obniżone. Oświetlam je teraz 19/5, tak wyszło, zobaczyłem po kilku dniach więc już nie zmieniałem. Potem wiadomo 12/12 a wega planuje standardowo 4 tyg.. Może ciut dłużej bo Candy kush w tyle. Odrazu wyjaśniam czemu ten ekspress.. A bo miał być Lemon haze, niestety przez drobny błąd nie wyskoczył z ziemi. Za głęboko wrzuciłem kiełka, na jakieś 2 cm i odciełem biednej powietrze przy częstym podlewaniu. Dlatego ekspresowa wycieczka do Amsterdamu skłoniła mnie do zabrania ekspresowej odmiany a uparłem się na cztery panny. Na tą chwilę Candy kush ma ponad 10 dni do tyłu od wyjścia na świat ?. No i w sumie dzięki krótszej fazy flo, ostatnia będzie pierwszą.. Mam nadzieję ?? Czekalem na tą ostatnią żeby wrzucić FL Narazie tyko taka mała przygoda. Od dziś zaczynam włączać im muzykę na godzinę może dwie, jakaś klasyczna, reagge, może relax 800mhz ?. Rozważam kupno pH miernika do gleby. Na pH wodę mam stare sprawdzone papierki. Podlewam wodą z kranu pH 6,5 wraz z wodą mineralną SPA, też 6,5 pH - jest to woda ze źródeł torfowych a nie górskich itp, więc pasuje jak i sprawdzona nie tylko przezemnie. 1/4 w stosunku do kranówy No i co tam jeszcze ?... Termometr z hydrometrem, mały ale precyzyjny. Wisi przyczepiony do lampy na 35 cm drucie tak bym wiedział jak blisko lapma jest szczytów no i jaka przy nich temperatura. Jak bd potrzebował sprawdzić jak ciepło po kontach czy między doniczkami, wspomoge się termometrem z laserem. Do doniczek mimo że materiałowe, na dno wsypałem keramzyt i myślę czy by nie wysypać na górę by utrzymać lepiej wilgoć, powierzchnia nie będzie szybko wysychać no i ładnie wygląda tak a miejsca mam jeszcze, pomimo 50 litrowego worka ziemi do 4 doniczek po 11L jakoś wypełniłem je w 80% i nie ubijałem ziemi. Tak jak pisze producent. Dużo opadła po przelaniu wodą. No ale to nie problem. Się rozpisałem.. No to fotki ? Royal Gorila? 11 dni ? Cookies Gelato 11 dni Fat Banana ? 10 dni Te maleństwo to Candy Kush Ekspress ?? 1 dzień Suple??♂️ Edytowane 9 Października 2020 przez Jamajczyk13 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Października 2020 @Jamajczyk13 dobrze lecą 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Października 2020 Ziemi można było dosypać by im. Będę zaglądać interesuje mnie Fsy Banana 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Października 2020 @Jamajczyk13 teraz cookie gelato i wedding gelato na veg więc będę tu zaglądał ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 9 Października 2020 3 godziny temu, WielebnyMerry napisał: Ziemi można było dosypać by im. Będę zaglądać interesuje mnie Fsy Banana Chce podsypać keramzytem ewentualnie może kokosem ale jeszcze nie wiem co wybiorę na dniach. Biobuzz nie jest aż tak łatwo dostępny w sklepach, a do najbliższego mam ze 25km (Alkmaar) . Przez neta się nie opłaca zamawiać bo przesyłka będzie droższa niż ziemia. Wogole to doniczki jakby miały więcej niż te 11L ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 10 Października 2020 @Jamajczyk13 wygląda niezle, będę zaglądać, moze się czegoś naucze? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 10 Października 2020 @Jamajczyk13 po podlaniu ziemią się zbija ttrochę, sam muszę dosypać, albo tak jak Ty kermazytu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 10 Października 2020 @Mieszko1 niebawem LST a tym razem zasadzone lekko z boku, powinno być mi łatwiej niż ostatnio @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 10 Października 2020 (edytowane) @Jamajczyk13 wstaw jak możesz jak najwięcej dobrych zdjęć po każdym etapie lst, bardzo by mi to pomogło na przyszłość ??? drut z gumką juz mam! ? Mój northern i hulkberry też z Rqs, ciekawi mnie jak te doniczki materiałowe i nawozy od nich. Co do muzyki to znalazłem o tym temat i też co raz puszczam. Muzyka dla roślin Edytowane 10 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 11 Października 2020 @Mieszko1 http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=22972@Mieszko1 @Mieszko1@Mieszko1 patrz ten artykuł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 11 Października 2020 @Jamajczyk13 czyli od dzisiaj muzyka klasyczna? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 11 Października 2020 @Mieszko1 tak? J. S. Bach▶️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Października 2020 Muzyka? Coś to daje?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 11 Października 2020 @WielebnyMerry tak piszą ? nic to nie kosztuje wiec spróbować nie zaszkodzi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Października 2020 Puść im grudnia albo składanie HG 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 12 Października 2020 (edytowane) Elo Growerzy?? Mały UP... Wrzucam fotki świeżo po lst. Narazie tylko dwie zostały "położone". Coś Fat banana wolniejszy ale gęsty. Na Candy kush jeszcze nie pora Dziś dopiero pierwszy raz podlane z easy grow taps a w sumie to dopiero 3 raz. Duża wilgotność panuje i raczej nie trzeba częściej. Już powoli się zbroję na fazę flo bo będzie walka z ?%. Narazie lampa jedzie na 75% i wisi jakieś 45 cm nad szczytami. Jak ktoś ma większe doświadczenie z marshydro to napisze czy może wyżej itp?. Maleństwa nie wykazują jakichkolwiek braków czy nadmiaru, liście zdrowe a łodygi już zaczynają pachnieć jak się potrze zwłaszcza przy lst✌?. Cookies gelato Fat banana mały candy kush Jeszcze lst z bliska jakby ktoś chciał podpatrzeć?. Napewno będzie jeszcze poprawiany. Narazie nie przeginam?? Edytowane 12 Października 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 12 Października 2020 Nie bój się lst. Przydus ją raz a porządnie, a nie będziesz jeden szczyt 5 razy wyginał ? nic sie jej nie stanie ? i masz fajne te kabelki do treningu, ja bym je w ziemie wbijała. Powodzenia? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 12 Października 2020 Taka gra wstępna ? do dwóch - trzech dni będą leżeć jak trzeba ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 13 Października 2020 @Farmerka doradzano mi kiedyś żeby nie wbijać nic w ziemię bo korzenie można uszkodzić. Ogarnę jakieś tyczki? na boki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 13 Października 2020 @Jamajczyk13 gadanie, nie uszkodzisz. Nie spotkalam sie jeszcze żeby kilka drutow wbitych w ziebie uszkodzilo korzen. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach