WielebnyMerry 382 Napisano 16 Listopada 2020 @Farmerka może są cienkie dlatego że nawiewu mało. Taka ciekawostka dla wszystkich, i pewnie kolejny powód że są takie a nie inne, rośliny nie mają wentylatora wyciągającego! @Zielone krainy liczę na lepszy rezultat jak z pierwszego grow. Co ważne to to że swoje i o wiele lepiej smakuje moze nizeli kupne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 16 Listopada 2020 Jedziesz dalej ? powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 16 Listopada 2020 9 godzin temu, WielebnyMerry napisał: @Farmerka może są cienkie dlatego że nawiewu mało. Taka ciekawostka dla wszystkich, i pewnie kolejny powód że są takie a nie inne, rośliny nie mają wentylatora wyciągającego Ja też nie mam ani wlotu, ani wylotu. Tylko mieszak i wygląda to tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 16 Listopada 2020 Hmm ? zobaczymy jak będzie przy kwitnieniu. Bo bez wentylacji uważam to za ciężki wyczyn. Ale będę obserwował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 16 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk ale ja słowem nie wspomniałem że tak będzie na kwitnieniu ? jak zaczęło się porządne podlewanie i wilgotność mocno skoczył, zacząłem się martwić i już pracuje nad wylotem z filtrem ? W przeciwnym wypadku pewnie plecha by zawitała do szafy... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 17 Listopada 2020 @Edi800 @zielonyjamajczyk u mnie pewnie cienkie łodygi bo słaby mieszak, jeśli jest szansa że się poprawia to zamontuje jeszcze 2 takie jak mam czyli po jednym na krzak. U mnie po mału wilgotność spada, nie podlewam w boksie tylko na zewnątrz i odczekuje około 30 minut na to żeby woda po podlaniu obciekła i spowrotem je do boska . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Listopada 2020 Co do łodyg to jestem w 100 procentach przekonany że wentylatory mieszające dają bardzo dużo !!! Dwie panny mam non stop pod wentylatorem i łodygi w ciul wielkie i grube, a te co miałem z tyłu i powietrze słabo na niech dochodziło mają cieniutkie. Następne grow będą minimum dwa a nawet 3 mieszające. Dwa na dole i jeden na górze. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 17 Listopada 2020 @Farmerka Zdjęcia tego nie oddają ale gdybym je puści miały by po około 70cm wysokości, jedną niestety wygląda tak nie inaczej bo nie wiedziałem co z nią zrobić. Brak mi czasu na opiekę nad roślinami robię co mogę ale czasem padam na twarz po 14h pracy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Listopada 2020 Mam pytanko, od kiedy zastosować ripen? Na ulotce pisze jak pamiętam że około 3 tygodni przed ścianką, i tak zrobić? Od około 2 dni dopiero kwitnąć zaczęły czyli ponad 3 tygodnie od przełączania, może dla tego że to przewagą sativy może być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Listopada 2020 różnie odmianki reagują na czas przełączenia 2 godziny temu, WielebnyMerry napisał: Na ulotce pisze jak pamiętam że około 3 tygodni przed ścianką, i tak zrobić? a nie 2 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Listopada 2020 Tak czy siak, chodzi mi o ilość posłać ripenem! Podczas okresu flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Listopada 2020 29 minut temu, WielebnyMerry napisał: Tak czy siak, chodzi mi o ilość posłać ripenem! Podczas okresu flo. o co ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Listopada 2020 @WielebnyMerry ostatni tydzień W sensie lać w ostatni tydzień- 10 dni przed kosą 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Listopada 2020 Jutro zdjęcia wrzucę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Listopada 2020 @WielebnyMerry wrzucaj, bo ja czekam ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 1 Grudnia 2020 UP 25 DZIEN FLO. @Farmerka trochę ostatnio się opuściłem w systematyczność dodawania postów, ale życie dla nieźle popalić co powoduje że brak mi czasu dla dziewczyn. Temperatura 7-12C chyba lipa wilgotność 44% bez ryżu Podlewam średnio co 3-4 dni, 150% zalecanych dawek i już nie podnosze. Ogółem wyglądają chyba ok nie dostrzegam niedoborów albo przenawożenia. Jeden okaz zapowiada się ciekawie Czerwona łodygi i dziwnie ukształtowane kwiatostany mizernie kwitnie ale jeszcze 7 tygodni wg. Producentów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 1 Grudnia 2020 @WielebnyMerry ale ona lezy na ziemi tak? Czy doniczka stoi tak jak normalnie? Bo na zdj chyba widze że normalnie jest postawiona 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 2 Grudnia 2020 (edytowane) @WielebnyMerry czego objawem są czerwone łodygi ? Ja mam ogólnie zielone ale kilka wiatraków zmienia kolor jak u Ciebie Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Edi800 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 2 Grudnia 2020 @Farmerka ogółem leży, ale do podlewania stawiam. Nie wiem co zrobić z małymi kwiatostanami na powiązanych łodygach, obciąć i dac soki do końcowych kwiatów czy zostawić na popcorn.@Edi800 wydaje się że to geny, fajnie by było jak by to była odmiana kwitnąca na fiolet ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 5 Grudnia 2020 Pomocy 6Stopni w boksie jakieś pomysły poza nagrzewania elektrycznym? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach