MiraiiNikki 461 Napisano 22 Maja 2023 (edytowane) @franperea Jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy 😈 Ja bym poczekał, liście są jeszcze niewyjedzone. Pośpiech nie jest dobrą rzeczą w uprawie 🙂 Osobiście ściąłem jednego krzaczka o jakieś 10 dni za wcześnie niż podawała etykieta, a drugiego takiego samego zostawiłem dłużej. Różnica była duża, a też mi to już tak ładnie wyglądało. Mikroskop i trichomki do sprawdzenia ewentualnie ^^ Edytowane 22 Maja 2023 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 22/05/2023 o 12:20, MiraiiNikki napisał: @franperea Jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy 😈 Ja bym poczekał, liście są jeszcze niewyjedzone. Pośpiech nie jest dobrą rzeczą w uprawie 🙂 Osobiście ściąłem jednego krzaczka o jakieś 10 dni za wcześnie niż podawała etykieta, a drugiego takiego samego zostawiłem dłużej. Różnica była duża, a też mi to już tak ładnie wyglądało. Mikroskop i trichomki do sprawdzenia ewentualnie ^^ Dziękuję bardzo za radę. Macie rację, zamierzam kupić mikroskop, aby zobaczyć trychomy. Są one tanie i przydatne. Ostatecznie poczekałem jeszcze kilka dni i nawet się jeszcze nieco rozrosły. Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sdasdsadsad 0 Napisano 15 Lutego (edytowane) Siemaano, pomyliłem butelki i podlałem z zbyt dużą ilością azotu, popaliło mi liście, następnie wypłukałem dosyć mocno ziemię i jest o tak.. podejrzewam, że bierze składniki odżywcze z liści ? Trichomy są jeszcze przezroczyste, nie widzę żeby były zmętniałe.. podlewać odżywką ? ( i tak chciałem 2 tyg przed ścięciem już płukać, ale nie spodziewałem się, że spale liście z których miały być brane składniki ), ścinać, czekać? Edytowane 15 Lutego przez sdasdsadsad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 29 Lutego @sdasdsadsad ja bym poczekał i lał wodę samą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopytkaa 0 Napisano 27 Marca Siema, roslinki mają 87 dni za ile to scinac? wszystkie takie same powinny byc, niby ten sam producnet to samo nasionko, ale plon inny i nie wiem kiedy to ciąć, pozdrawiam zdjecia dodam jedno po drugim jak bede mogł bo za duzo ważą ;c Siema @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 27 Marca @Kopytkaa trichomy wydają się ledwo mętne. Jeszcze nie dojrzałe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopytkaa 0 Napisano 27 Marca @WymiataczMega Zastanawiam sie czy lać juz samą wodą tylko czy jeszcze dac im cos do wody, ale za 2 tygodnie to bedzie chyba juz dojrzałe, nie myle sie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 27 Marca @Kopytkaa co im dajesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopytkaa 0 Napisano 30 Marca Siemka podrzucam wam 2 zdjecia, panny 90 dzien. na lisciach tricho okey, ale czy to miarodajne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 30 Marca @Kopytkaa pobierz sampla i stestuj 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrowmen 1 Napisano 24 Czerwca Witam. Czy ta roślina już jest odpowiednia do ścinki? Nie mam lupy aby sprawdzić trichomy. Już chyba zacznę przeplukiwac wodą aby wypłukało nawóz na kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach