MiraiiNikki 464 Napisano 22 Maja 2023 (edytowane) @franperea Jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy 😈 Ja bym poczekał, liście są jeszcze niewyjedzone. Pośpiech nie jest dobrą rzeczą w uprawie 🙂 Osobiście ściąłem jednego krzaczka o jakieś 10 dni za wcześnie niż podawała etykieta, a drugiego takiego samego zostawiłem dłużej. Różnica była duża, a też mi to już tak ładnie wyglądało. Mikroskop i trichomki do sprawdzenia ewentualnie ^^ Edytowane 22 Maja 2023 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 22/05/2023 o 12:20, MiraiiNikki napisał: @franperea Jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy 😈 Ja bym poczekał, liście są jeszcze niewyjedzone. Pośpiech nie jest dobrą rzeczą w uprawie 🙂 Osobiście ściąłem jednego krzaczka o jakieś 10 dni za wcześnie niż podawała etykieta, a drugiego takiego samego zostawiłem dłużej. Różnica była duża, a też mi to już tak ładnie wyglądało. Mikroskop i trichomki do sprawdzenia ewentualnie ^^ Dziękuję bardzo za radę. Macie rację, zamierzam kupić mikroskop, aby zobaczyć trychomy. Są one tanie i przydatne. Ostatecznie poczekałem jeszcze kilka dni i nawet się jeszcze nieco rozrosły. Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sdasdsadsad 0 Napisano 15 Lutego 2024 (edytowane) Siemaano, pomyliłem butelki i podlałem z zbyt dużą ilością azotu, popaliło mi liście, następnie wypłukałem dosyć mocno ziemię i jest o tak.. podejrzewam, że bierze składniki odżywcze z liści ? Trichomy są jeszcze przezroczyste, nie widzę żeby były zmętniałe.. podlewać odżywką ? ( i tak chciałem 2 tyg przed ścięciem już płukać, ale nie spodziewałem się, że spale liście z których miały być brane składniki ), ścinać, czekać? Edytowane 15 Lutego 2024 przez sdasdsadsad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 239 Napisano 29 Lutego 2024 @sdasdsadsad ja bym poczekał i lał wodę samą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopytkaa 0 Napisano 27 Marca 2024 Siema, roslinki mają 87 dni za ile to scinac? wszystkie takie same powinny byc, niby ten sam producnet to samo nasionko, ale plon inny i nie wiem kiedy to ciąć, pozdrawiam zdjecia dodam jedno po drugim jak bede mogł bo za duzo ważą ;c Siema @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,904 Napisano 27 Marca 2024 @Kopytkaa trichomy wydają się ledwo mętne. Jeszcze nie dojrzałe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopytkaa 0 Napisano 27 Marca 2024 @WymiataczMega Zastanawiam sie czy lać juz samą wodą tylko czy jeszcze dac im cos do wody, ale za 2 tygodnie to bedzie chyba juz dojrzałe, nie myle sie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,904 Napisano 27 Marca 2024 @Kopytkaa co im dajesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopytkaa 0 Napisano 30 Marca 2024 Siemka podrzucam wam 2 zdjecia, panny 90 dzien. na lisciach tricho okey, ale czy to miarodajne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,904 Napisano 30 Marca 2024 @Kopytkaa pobierz sampla i stestuj 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrowmen 1 Napisano 24 Czerwca 2024 Witam. Czy ta roślina już jest odpowiednia do ścinki? Nie mam lupy aby sprawdzić trichomy. Już chyba zacznę przeplukiwac wodą aby wypłukało nawóz na kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 8 Listopada 2024 Witam jak to jest ? Mam 6 roślin W opisie jest czas kwitnienia od 8-10 tygodni. Nie do końca to rozumiem, czy to jest czas od nasiona do zbioru czy sam czas kwitnienia do zbioru ? Ogólnie rosliny 6 tydzień Od 3 kwitną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 673 Napisano 8 Listopada 2024 @Bluetooth83 sam czas kwitnienia ale nie traktuj tego jako pewnik, sprawdzasz trichomy i na tej podstawie decydujesz czy ścinać czy nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 29 Listopada 2024 Witam końcówka 6 tygodnia kwitnienia czy ona już się nadaje, liście powoli żółkną. Trchiomy ciężko sprawdzic bo jeszcze Nie doszedł mikroskop @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,461 Napisano 29 Listopada 2024 @Bluetooth83 pewnie tak ale jeszcze mocy może nabrać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 29 Listopada 2024 52 minuty temu, Tester napisał: @Bluetooth83 pewnie tak ale jeszcze mocy może nabrać Czyli ile dać jej czasu? Dziś dojdzie mikroskop będę wiedział więcej Najlepsze że w opisie jest 9-10 tygodni a ona ma prawie 7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 29 Listopada 2024 Jest mikroskop ciężko kierwa bez dobrego statywu .... Chyba najlepiej odciąć topa, ale w sumie sprawdza się trchiomy w kilku miejscach? Trchiomy wydają się lekko mleczne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 11 Grudnia 2024 White Widow poszła wczoraj do ścinki jako pierwsza, najmniejsza z towarzystwa Reszta na koniec tygodnia 127g mokrego 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,904 Napisano 11 Grudnia 2024 @Bluetooth83 elegancko 👍 gratulacje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach