Tester 1,400 Napisano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Na rynku jest duży wybór różnych nawozów, stymulatorów itp. chcesz się coś o nich dowiedzieć to napisz w tym temacie Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Czy młode roślinki można nawozić biohumusem? mają 3 dni Edytowane 29 Czerwca 2019 przez Wiesiu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 29 Czerwca 2019 ja bym odpuścił, jeśli dałeś nową ziemię to na starcie roślinki mają 3 tygodnie składniki odżywcze i nie trzeba dawać nawozu bo możesz przedawkować, to są dopiero co nowo narodzone krzaczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 29 Czerwca 2019 aha dzięki za rady, tak ziemia jest nowa, dobrze że nie podlałem ich nawozem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 Co sądzicie o nawozach trój-pak z biobizz: grow, bloom i top-max? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 5 Września 2019 @Dominika3 dobre nawozy dobrej firmy można brać w ciemno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Podróżnik Hejka ? Bardzo dziękuję za info. Pozdrowionka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paczka12 19 Napisano 27 Kwietnia 2020 Mam pytanie odnośnie nawożenia. Czy jest jakas różnica kiedy podlewam woda/nawozem roślinkę? Tzn przy świetle, tuż po zgaszeniu, tuż po zapaleniu, tuż przed zgaszeniem? Jest jakaś zasada? Kolejne pytanie: jeżeli decydować się na jakiś jeden nawóz na kwitnięcie to jaki? Chciałbym kupić max 250ml żeby nie zostało za dużo ? Ostatnie pytanie: czy nawóz z bananów (ktoś tu podawał przepis) stosować w koncowej fazie kwitnienia, czy stale przez cały czas trwania? No i czy można go stosować razem z zaproponowanym nawozem na kwitnienie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) @Paczka12 Generalnie podlewac powinno sie na noc, przed zgaszeniem lamp, ale i tak kazdy ma na to wyjebane (ja tez) tak ze podlewasz jak Ci wygodnie. Kup sobie nawozy z Bio Bizz (Bio Bloom i Top Max), dobre, sprawdzone, mnóstwo growerow je stosuje. Na bananach sie nie znam, od 20 lat stosuje tylko kupne nawozy. Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez CheMsKuN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paczka12 19 Napisano 27 Kwietnia 2020 https://www.growshopjamaica.pl/biobizz-try-pack-indoor-zestaw-boosterow-i-nawozow-3x250ml/1819/ to taki zestawik załatwi robote? Mam jeszcze biohumusa, ale póki co nie używałem. Roślinki mają niecałe 3 tygodnie i póki ck wyglądają chyba ok. (Quick one - to moja relacja i foty) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 27 Kwietnia 2020 Slynny try-pack od Bio Bizz, w skrocie to to jest wszystko co na poczatek potrzebujesz. Tylko ze jak masz juz tego biohumusa to Bio Grow nie potrzebujesz, oczywiscie mozesz zastapic biohumusa przez Bio Grow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 27 Kwietnia 2020 A ma ktoś pojęcie o tym nawozie z bananów pokrzyw i skorupek jaj bo mam takie przygotowane i nie mam pojęcia czy łatwo z nimi przesadzić czy można lac na oko :). I czy nawóz że skorupek jaj zastępuje trochę dolomit? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 27 Kwietnia 2020 @glodek18 z pokrzyw dość często growerzy robili, to organiczny nawóz więc lać go można na oko, no trochę zastępuje dolomit nawóz ze skorupek jaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LubiePolatac 13 Napisano 1 Sierpnia 2020 Jeżeli roślina poprawnie się rozwinęła ..jest w fazie kwitnienia ..nie wykazuje żadnych niedoborów itp .. wszystko się zgadza to te odżywki są konieczne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 1 Sierpnia 2020 @LubiePolatac jasne, ze nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LubiePolatac 13 Napisano 1 Sierpnia 2020 @SicWolf @SicWolf no i pięknie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MGR Anubis 15 Napisano 24 Stycznia 2021 Moja panna zaczyna ma mieć niedobór papu jak sądzę azot wiadomo przy wzroście dzisiaj dostała ostrą dawkę biohumusa. Obserwować skłonny jestem dac boom boom spray do listnie ktoś coś 🙂 ? Próbować znacie ten stymulator. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 24 Stycznia 2021 @MGR Anubis daj fotkę bez lampy, bo ciężko mówić o niedoborach azotu jak nie widać koloru liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MGR Anubis 15 Napisano 24 Stycznia 2021 Mam też od biobizz bio grow ale do spr ph krople do wody stosuje i nie wiem czy ujdzie sprawdzić a barwi ostro jak kiedyś testowałem. Czy nie mieliście z tym problemu? Proszę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 24 Stycznia 2021 @MGR Anubis a ziemię jaka masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach