Aron 125 Napisano 9 Czerwca 2020 @Dawid Widzę, że masz podobną zajawkę jak i ja z tymi paprykami. ? Mnie doradzali, żeby siać je w grudniu, to plony będą we wrześniu. I niestety CR mi nie smakuje. Bhut Jolokia Red mi najlepiej podchodzi. Wiadomo CR wymiata, ale kapsaicyna zabija smak całej potrawy. Planuje nawet zrobić jakiś sos BJ + MJ i dać na pizze/ do burgerów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Czerwca 2020 @Aron ją z mieszanki papryk robiłem w zeszłym roku kiszonkę. Były tam cayenne, jalapeno, carolina, Scorpions, jolokia a do kiszenia dodałem goździki. Mam teraz kozacki siuwar a jak z zalewą zblenduje to w ogóle sos mistrzowski. @Dawid elegancki box. Niski ale na początek wegetacji może być. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Czerwca 2020 @Aron cos w tym jest bo Piri-Piri wysadziałem w marcu i nie doszły przed przymrozkami, a Turek w lecie sprzedaje na targu. Ładne są, rosną jak drzewka z małymi kolorowymi papryczkami Tzn nie piri piri kolorowe tylko to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Czerwca 2020 Cayenne szybko rośnie i kwitnie i owocuje jak szalony tak samo habanero. Reszta się snuje powoli. Ja od lutego trzymałem w domu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) @EneDue wez 1 ostrą chilli natnij lekko w wsadź do butelki dobrej wódki/bimbru na tydzień. Chyba, że lubisz pluć ogniem to dłużej. Polecam bimber, wiadomo ? mi każda czysta sklepowa smakuje i pachnie apteką Ogólnie do nalewek robię bimber 35-40% 1l w 2l butelce do tego szklanka węgla aktywnego i do lodówki na kilka dni. Co jakiś czas mieszam. Wychodzi czysty bez zapachów, idealny do nalewek Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Bimbrownik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 9 Czerwca 2020 @Bimbrownik ja kiedyś robiłem miód pitny z chilli, której notabene nie było czuć. A sam miodzik mistrzowski, bo doszła jeszcze do tego czekolada i goździki. Miał dojrzewać 5 lat, ale nie wiem czy rok był ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 9 Czerwca 2020 @Bimbrownik to kolorowe to Numex Twilight? Bardzo ją lubię. Miałem Habanero pomarańczowe, białe, czekoladowe, ale i tak numex mi najbardziej podszedl. BJ nawet nie próbowałem, mam teraz w planach satans kiss, takie małe kuleczki, ponoć dobre ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 9 Czerwca 2020 Ja ogólnie nie lubię ostego haha więc hoduje je z czystej zajawki. 20 krzaków mam teraz na balkonie, 10 w małym grow boxie i 6 sadzonek w tym najmniejszym pudle własnej roboty :D @EneDueMam patent na to, że jest niski :D dokupuje się takie ringi jak na zdjęciu i możesz w nieskończoność zmieniać wysokość :D Później wrzucę zdjęcia dziewczyn bo codziennie tam zaglądam i wydaje mi się, że sie nic nie dzieje a jak porównam z zdjęciami to jednak się dzieje :D Pozdro! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Czerwca 2020 @Bimbrownik widzę że też lubisz swojskie przetwory. Ja to bym kupił swojski dobry bimber. U mnie na wiosce zawsze było gdzie kupić a tu w mieście lipa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 9 Czerwca 2020 DZIEŃ 16. Coś się zaczyna dziać, dzisiaj podniosłem trochę lampę, żeby roślinki się trochę wyciągnęły bo mam wrażenie, że bardziej rosną w "szerz" niż do góry. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 11 Czerwca 2020 Siemano. Problem mega nietypowy. Mój psiak złpał parwowirusa. Wirus ten jest na tyle skurw****, że będę musiał prawdopodbnie ozonować mieszkanie, żeby się go pozbyć. Na czas ozonowania będę musiał zatkać wszystkie otwory wentylacyjne w namiocie na czas około 3h, myślę że z tym roślina sobie poradzi bez problemu. Pytanie o światło, noc mam ustawioną od 11 do 18, czy jeżeli ozonowanie wypadło by w innych godzinach i będę musiał przedłużyć noc, to nic się moim automatom nie pochrzani? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Czerwca 2020 @Dawid nie powinno a co pies złapał ? masz ozonator ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 12 Czerwca 2020 DZIEŃ 19. Tak to wygląda, lewy dolny róg-roślina zamuliła bo jej niechcący złamałem głowny szczyt :D może się zrośnie. Reszta chyba leci elegancko? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Czerwca 2020 21 godzin temu, Szym napisał: a co pies złapał ? masz ozonator ? 21 godzin temu, Dawid napisał: Mój psiak złpał parwowirusa. Wirus ten jest na tyle skurw****, że będę musiał prawdopodbnie ozonować mieszkanie Drogi Panie @Szym chyba już wszystko wiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 12 Czerwca 2020 @Szymparwowirus, który prowadzi do parwowirozy u szczeniaka. Najbardziej niebezpieczna choroba u szczeniąt. Wirus ten w odchodach potrafi przeżyć 12msc, więc taki z niego skurwiel. Nie mam ozonatora. Zamówioną mam już firme. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Czerwca 2020 @Dawid żeby Ci krzaków nie wyniuchali 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 12 Czerwca 2020 Czy byliby takimi konfidenckimi szmatami? Zagwozdka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 14 Czerwca 2020 DZIEŃ 21. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Złamany szczyt zaczyna się zrastać i roślinka też zaczyna rosnąć :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 14 Czerwca 2020 Ładnie Ci to idzie, lat będziesz jeszcze robić czy odpuszczam? A pytanie z innej beczki co dawałeś na spody doniczka żeby korzenie nie pochodziły, bo mam zamiar też zrobić z foli lubelskiej i wsadzić do boxa 5szt tylko że ja mam 120 wysokości a ty wyższy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid 15 Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) DZIEŃ 22. siemano, czy mnie się tylko wydaje, czy one rosną jak szalone :D Dołożyłem dziś filtr węglowy bo już za bardzo czuć było na chacie. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Dawid obrócenie zdjęcia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach