kamil25410 8 Napisano 29 Czerwca 2020 Dzień 45. To znowu ja roślinka pokazuje już powoli swój "materiał" robi się powoli mało miejsca. Tylko martwią mnie te liście jedne są ciemno zielone te wyżej jasno zielone a te najniżej robią sie żółte jak widać na zdjęciu przypominam że roślina nie dostaje nic oprócz światła i czystej wody. Zacząć może jej coś lać na polepszenie "osiągów" ? Tak wydaje mi się że wszystko narazie spoko ? tu będzie kilka zdjęć i resztę wrzucę w linki bo się nie mieszczą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 29 Czerwca 2020 @kamil25410 dodaj zdjęcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 29 Czerwca 2020 1 minutę temu, Konto.paczkomat napisał: @kamil25410 dodaj zdjęcie Już wrzucone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Czerwca 2020 @kamil25410 dobrze jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 29 Czerwca 2020 10 minut temu, Tester napisał: @kamil25410 dobrze jest Czyli narazie niczym nie podlewać oprócz wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Czerwca 2020 @kamil25410 wodą z rozrobionym dolomitem nie zaszkodziło by @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 3 Lipca 2020 Dzień 49. Growbox dostał mały update a mianowicie programator czasowy który widać na zdjęciu poniżej. Coraz ładniej zaczyna to wyglądać i pachnieć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 7 Lipca 2020 Dzień 53. Liście zaczęły robić się żółte i schną może zacząć jej coś lać ? Tylko nie mogę dostać w żadnym sklepie plantona k czy może być flavorit ? Czy lepiej zamówić plantona k odpłaci się większym plonem ? I jeśli flavorit to dawkowanie jakie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Lipca 2020 @kamil25410 takie jak poleca producent czasem można zwiększyć planton K trochę lepszy jak nie masz to florovit kup @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 7 Lipca 2020 1 minutę temu, Tester napisał: @kamil25410 takie jak poleca producent czasem można zwiększyć planton K trochę lepszy jak nie masz to florovit kup A jeśli chodzi o to że liście żółkną i schną to chyba nic złego ? Podobno gdzieś chyba czytałem że zawsze będą żółknąć bo roślina teraz bierze z nich wszystkie substancje odżywcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Lipca 2020 @kamil25410 normalne że żółkną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 7 Lipca 2020 Ja używam burzy kwiatów od substrat i też daje radę. Teraz domowilem fajna boost. Daj im jakikolwiek nawóz z potasem i fosforem w dużych dawkach. Roślina wolniej bedzie tracić liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 7 Lipca 2020 Wszystko fajnie ale nie dasz rady tego boxa jakąś farba opierdzielic biała, albo okleić czyms co odbija światło? Nawet zielony fajnie wygląda w innej otoczce. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 7 Lipca 2020 Nie czaję, dużo światła, ale od czego ono odbija, weź chociaż Biała farbą od śnieżki pomaluj bo palenia to Ci do kolejnego harvestu nie starczy z tego, choć na twoim miejscu już bym kielkowal @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 7 Lipca 2020 @kamil25410 Myślę, że będziemy mniej więcej w tym samym czasie ścinać nasze automaty, patrząc po twoich i swoich, też mam jednego White russian 38dni ma, ale kwitnąć zaczął po 2 tygodniach. Więc są w podobnej fazie teraz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Lipca 2020 Czemu nie ucinasz tych martwych, okropnych liści? Z sentymentu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 8 Lipca 2020 11 godzin temu, Farmerka napisał: @kamil25410 Myślę, że będziemy mniej więcej w tym samym czasie ścinać nasze automaty, patrząc po twoich i swoich, też mam jednego White russian 38dni ma, ale kwitnąć zaczął po 2 tygodniach. Więc są w podobnej fazie teraz ? Lałaś jej jakieś nawozy ? Czy samą woda jak ja ? 11 godzin temu, WielebnyMerry napisał: Nie czaję, dużo światła, ale od czego ono odbija, weź chociaż Biała farbą od śnieżki pomaluj bo palenia to Ci do kolejnego harvestu nie starczy z tego, choć na twoim miejscu już bym kielkowal Kurde bo zmieniałem boxa a tego wcale nie planowałem dziś pomaluje przypominam że to moja pierwsza uprawa i uczę się na własnych błędach ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 8 Lipca 2020 @kamil25410 auto bez nawozów, ale myślę że dam na kwitnienie coś za kilka dni ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 14 Lipca 2020 Dzień 60. Pomidorek ma się tak tylko nie wiem kiedy go ciachać ? czytałem o tej lupie ale nie posiadam takowej w domu pytałem znajomych też nie mają jest jakiś inny sposób na sprawdzenie kiedy będzie można ciąć ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 14 Lipca 2020 @kamil25410 powinieneś kupić mikroskop lub lupę, inny sposób nie da ci pewności. Zazwyczaj możesz w przybliżeniu poznać datę zbioru, czyli po tym ile już kwitnie, jak wygląda, ale to serio "na oko". Jeszcze trochę jej zostało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach