Tester 1,407 Napisano 25 Lutego 2019 Nasiona marihuany (autoflowering) czyli nazywane przez hodowców automaty są szybkimi odmianami dla niecierpliwych. Zaczynają kwitnąć bez względu na ilość godzin naświetlania, możesz trzymać je pod lampami 24h a one i tak zakwitną po ok. 3-4 tygodniach. Zwykłe odmiany potrzebują odpowiedniej ilości światła do zakwitnięcia, gdy ustawisz 24h światła lub na outdoorze kiedy dzień jest długi to nie zakwitną, inaczej wygląda sprawa z automatami, tak jak zostało wspomniane kwitną one bez względu na ilość światła. Automaty przechodzą w fazę kwitnienia po ok 3-4 tygodniach od wykiełkowania, niezależnie od długości dnia i nocy, mają to zakodowane w genach. Z nasion odmian automatycznych rosną przeważnie niskie i szybkie rośliny, które od kiełka do ścinki potrzebują ok. 10-12 tygodni. Każdy automat dzięki szybkiemu zakwitaniu nadaje się na outdoor jak i indoor. Automaty polecane są dla tych którzy szybko chcą mieć własne plony. Automat 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 4 Sierpnia 2019 jaki automat polecacie na indoor ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 4 Sierpnia 2019 @Andi ja miałem white widow af i white russian af bardzo mocne odmianki jak dla mnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) Mozna od razu nasiona wkladac do duzej donicy (11l) zeby w niej kielkowaly? Czy lepiej kielkowac w wodzie lub mniejszej donicy? Nasiona automaty. Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2019 przez Kalafior @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Listopada 2019 @Kalafior można i w dużej od razu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) To dobrze bo przez brak doswiadczenia wolałbym zasadzic i juz nic z nasionem nie robic zeby czegos nie zepsuc. Jeszcze takie pytanie (sorry ze tu)- jest na forum jakis fajny poradnik od zera? Edytowane 7 Listopada 2019 przez Kalafior @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Listopada 2019 @Kalafior jest tylko szukaj w działach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dromek1996 4 Napisano 28 Listopada 2019 Siemanko. Ja mam takowy problem z automatem blue dream, wrzuciłem je do szklanki z wodą w zeszłą środę na 24 godziny, potem precrushing i znowu do wody. Bardzo delikatnie skorupa nasionka rozeszła się 3 dni temu. Wrzuciłem do ziemi i narazie nic nie idzie. Moje pytanie brzmi czy automaty az tyle wychodzą ze skorupy? Pytam bo to mój pierwszy automat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 28 Listopada 2019 @dromek1996 możliwe że tak, albo zgniło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Listopada 2019 1 hour ago, dromek1996 said: Siemanko. Ja mam takowy problem z automatem blue dream, wrzuciłem je do szklanki z wodą w zeszłą środę na 24 godziny, potem precrushing i znowu do wody. Bardzo delikatnie skorupa nasionka rozeszła się 3 dni temu. Wrzuciłem do ziemi i narazie nic nie idzie. Moje pytanie brzmi czy automaty az tyle wychodzą ze skorupy? Pytam bo to mój pierwszy automat. Z tego co widzę, to automatom może schodzić dłużej, nawet w kostkach z waty, gdzie wszystko ładnie widać było tak, że po tygodniu jak już miałem wywalać do kosza nagle pojawiał się listek. Daj im jeszcze z 2 dni, nie masz nic do stracenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dromek1996 4 Napisano 28 Listopada 2019 Dobra, dzięki panowie, oby cos wyszło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 28 Listopada 2019 @dromek1996 czy nasiono miało ciemno? to jest podstawa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dromek1996 4 Napisano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, wielkitopek napisał: @dromek1996 czy nasiono miało ciemno? to jest podstawa Naturalnie, szafka zamknięta co 2 dzien zerkałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 28 Listopada 2019 @dromek1996 oki wolałem się upewnić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 28 Listopada 2019 Ale po takim czasie to juz kielek powinno byc wydac, wypierdol te pestki i mocz nastepne. Naprawde dobre pechy po 24h w wodzie, laduja w doniczce i centymetrowym klem, a po 48h wychodza z ziemi. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Ja mam pytanie. Przeczytałem, że automaty nie potrzebują oświetlenia. Ale - gdybym dał jedną - dwie cfl 85w na jedną rosline do boxa: 80 cm wys x 50x50cm to zmieniłoby to coś na plus? Czy to zbędny wydatek? 2. czy te odmiany potrzebują wentylacji? Pozdro. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Aron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 18 Kwietnia 2020 @Aron gdzie to wyczytałeś? Nie znam rośliny, która nie potrzebowała by światła do życia. Każda roślina potrzebuje światła, powietrza i wody... Jeśli tego nie uczą w szkołach to naprawdę mamy upadek cywilizacji 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 18 Kwietnia 2020 Dodatkowego oświetlenia, a nie że nie potrzebują światła w ogóle. Chyba nieprecyzyjnie się wysłowiłem. @Bimbrownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 18 Kwietnia 2020 @Aron jak dodatkowego? potrzebują światła odpowiedniego i tyle, wentylacja wiadomo podstawa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 W dniu 25/02/2019 o 19:46, Tester napisał: Nasiona marihuany (autoflowering) czyli nazywane przez hodowców automaty są szybkimi odmianami dla niecierpliwych. Zaczynają kwitnąć bez względu na ilość godzin naświetlania, możesz trzymać je pod lampami 24h a one i tak zakwitną po ok. 3-4 tygodniach. Zwykłe odmiany potrzebują odpowiedniej ilości światła do zakwitnięcia, gdy ustawisz 24h światła lub na outdoorze kiedy dzień jest długi to nie zakwitną, inaczej wygląda sprawa z automatami, tak jak zostało wspomniane kwitną one bez względu na ilość światła. Automaty przechodzą w fazę kwitnienia po ok 3-4 tygodniach od wykiełkowania, niezależnie od długości dnia i nocy, mają to zakodowane w genach. Z nasion odmian automatycznych rosną przeważnie niskie i szybkie rośliny, które od kiełka do ścinki potrzebują ok. 10-12 tygodni. Każdy automat dzięki szybkiemu zakwitaniu nadaje się na outdoor jak i indoor. Automaty polecane są dla tych którzy szybko chcą mieć własne plony. Automat Siema , po wykiełkowaniu jak już przesadze do dużej doniczki , to w jakich ilościach podlewać i co ile najlepiej ? I przez jaki czas trzymać pod lampą (CFL ) włączona , a ile w ciemności . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach