onyx 881 Napisano 27 Czerwca 2021 @Zielone krainy wyciąg kuchenny na maksa i ręczniki i koce pod wyloty dolne u drzwi i da radę, oczywiście robiąc to o 3 w nocy xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2021 @onyx Zbyt ryzykowne , jak na ten moment , więc raczej odpuszczę, bo nie chce się wpakować na minę przez głupotę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Czerwca 2021 Jeżeli bardzo chcesz możesz pominąć etap dekarboksylacji używając większej ilości szuszu niż w przepisie i wyjdzie na to samo @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 27 Czerwca 2021 @Zielone krainy Jeseli coś w szafie siedzi pod lampa to lepiej odpuścić temat póki co bo pewnie podgrzewanie ganji w piekarniku narobi trochę smrodu, sam myślałem żeby zrobić ale z innych przepisów widziałem żeby przechowywać od 6-8miesiecy przed spożyciem a dla jeszcze lepszego efektu to trzymać rok, mi to by ciężko było to trzymać 2 miesiące wiec to raczej nie dla mnie😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2021 @onyx Jesteś tego pewien ? Bo mi , by to w niczym nie wadziło, mogę użyć sporych ilości, jak na pewno efekt będzie podobny, jak przy mniejszej ilości z zastosowaniem dekarboksylacji. @Majki Nie rośnie mi nic pod lampą, ale jestem po zbiorach , jak pokazuje fotorelacja w domu mam 260 g. Dużo, mało? Dla dużych graczy tyle, co nic, ale jak na problemy to dość wiele. Co do okresu przechowywania zioła to też czytałem, że z tym , jak z winem im starsze tym lepsze. Oczywiście, jak jest dobrze przechowywane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy jestem pewien ponieważ efekt dekarboksylacji zachodzi podczas tworzenia się green dragona I nie trzeba stosować metody piekarnika, kiedy nalewka stoi miesiącami w ciemnym miejscu właśnie zachodzi efekt rozpuszczania się THC w alkoholu tylko że długoterminowo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx Dzięki ziomeczku, twoje słowa są bardzo pomocne. A miałbyś, jakieś sugestie , co do tego ile tematu dać na 1 l spirytusu? Z Artykułu w podstawowej wersji wynika, że 10 g na 350 ml spirytusu. Jak dam 50-60 g topów na 1 litr spirytusu to przesadzę ? Podkreślę, że green dragon będę robił pierwszy raz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy myślę że taka gramatura będzie ok, trzeba też mieć na uwadze że im dłużej będzie siedziało tym mocniejsze a w razie zbyt dużej mocny można to rozcieńczyć z wódką lub wodą więc bez obaw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx Dzięki jeszcze raz, wszystko jasne. Czas w jakim ta nalewka powinna dochodzić za nim ją spróbuje, to jaki okres 3 miechy czy dłużej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy w przepisie jest 3 miesiące które są odpowiednie po zastosowaniu dekarboksylacji poprzez piekarnik który pomaga szybciej uwolnić THC do alkoholu, w twoim przypadku może być to dłuższy okres aczkolwiek nadrabiasz to ilością suszu, myślę że śmiało można próbować po 3-4 miesiacach w razie czego można odstawić na dłużej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx Dzięki ziomku, no to tak zrobię. Poczekam 4 miechy. Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy oznacz mnie w przyszłości gdybyś chciał się chwalić jak ci poszło bo sam w przyszłości chciałbym coś takiego zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx Jasne, nie ma sprawy, też jestem ciekawy, co z tego wyjdzie. Na dniach pójdę po spirytus, mam w palnie zrobić 1 l litr nalewki na LSD i 1 litr nalewki na Acapulco gold. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy generalnie jak wsadzisz tam to 60g to może wyjść potwór xD generalnie myślę sobie że jak będę robił swoją wersję to kiedy już nalewka będzie gotowa to rozcieńcze to z cukierkami ice I będzie tak zwana iceówka dla smaku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx Pewnie tak będzie, ale zobaczymy, co wyjdzie, wole się nie nastawiać na super fajne doznania, by potem nie okazało się, że wyjdzie, jakaś lipa, a nigdy czegoś takiego nie próbowałem, więc nie wiem czego mogę się spodziewać. Ja sam najpierw spróbuje w oryginalnym smaku, a jak będzie nieciekawie to też ją będę ubarwiał smakowo dodatkami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy rozdziel sobie to na dwie flaszki po pół litra i jedna trzymaj 4miesiace a druga może dłużej byś miał porównanie co do mocy w skali miesięcy, oczywiście jest to sugestia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx Ja chce zrobić dwa litry nalewki. Na razie będę robił to w dużych słojach, bo tak będzie mi wygodniej, ale bądź spokojny potrzymam to długo. Po 4 miechach tylko część odleje, by zobaczyć, jak klepie, a reszta będzie dalej dochodziła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy już się nie mogę doczekać co ci z tego wyjdzie bo mega jestem ciekaw jak to działa zwłaszcza że masz ku temu gatunek mega do tego pasujący, powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx Dzięki ziomku, oboje się przekonamy w swoim czasie, co z tego będzie, ale dzięki za pomoc, bo chciałem to zrobić, a miałem obawy, co do dekarboksylacji, gdyż jakbym miał ją zrobić to zapach, by mi się mocno wymknął spod kontroli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @Zielone krainy mam tą samą sytuację a że lubię tematy kulinarne to zacząłem badać temat, na pewno jeszcze nie raz uzyskam pomoc od ciebie bo jestem w trakcie pierwszej uprawy więc i tak się cieszę że jako totalny nowicjusz byłem w stanie pomóc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach